- Učlanjen(a)
- 15.08.2014
- Poruka
- 946
Navigacija HERE WeGo dobila SAOBRAĆAJNE KAMEREHERE WeGo - Offline Maps & GPS v2.0.12056
Update mape Srbije - 382.9 MB
Analiza verzije v2.0.12056 i mape 382.9 MB (Srbija)
Na telefonu Huawei Y6II Compact sam do sada imao problem sa navigacijom HERE WeGo : čim bih stao na semaforu, navigacija je prijavljivala da je "GPS signal izgubljen". Najnovija verzija sada radi i na ovom telefonu bez tog ozbiljnog problema.
U mapi sam primetio promenjena imena ulica. I, prema očekivanju, sada nema rutiranja u Ulicu Obilićev venac koja je već nekoliko meseci pešačka zona.
Primetio sam još nešto što do sada nisam video u navigaciji HERE WeGo. To je prikaz na ekranu i glasovna najava "Saobraćajna kamera je ispred vas". Ograđujem se, možda su se kamere pojavile i ranije ali ih nisam primetio. Razlog : kamera se vidi i čuje upozorenje samo u realnoj vožnji. Na mapi u režimu bez rute se ne vide....
Što se kamera tiče, na jednom telefonu imam prethodnu verziju i aplikacije i mape pa ću proveriti kada budem vozio u istom delu grada.
Inače, ostala je vrlo korisna opcija "Udjite u objakat", slike u prilogu. Čak se može garaža TC "Ušće" koristiti kao destinacija.
U prilogu su i slike "Podešavanje N"gde se može videti šta sve navigacija nudi. Nažalost, podešavanje se može odraditi samo ako je ruta pokrenuta, slika "Ulaz u Postavke". Dakle, ako telefon hvata GPS signal u stanu, može se odraditi i tada, pokretanjem neke definisane rute...
Sve u svemu, moja nekada omiljena navigacija je ponovo zanimljiva. Posebno zbog preciznih adresa.
EDIT 1
Proverio sam : u prethodnoj verziji mape, 290.3 MB (Srbija), nisu postojale kamere, leva slika "No Cam" u prilogu ("No Yes Cam") . Desna slika "Yes Cam" je iz mape 382.9 MB (Srbija).
EDIT 2
Nažalost, kamere su izgleda samo u Beogradu i Novom Sadu. Nisam uspeo da vidim nijednu sa destinacijom u BiH. Nema kamera ni u Nišu, ni u Valjevu. Jedino sam našao u Novom sadu, jednu na Futoškom putu, pre raskrsnice sa Bulevarom Patrijarha Pavla i Bulevarom Kneza Miloša. Još dve su na raskrsnici Bulevara Cara Lazara i Bulevara Oslobođenja. Zanimljivo je da sam poslednje dve video kada sam u izbor destinacije upisao "ulica Sutjeska, Novi Sad" i u blizini primetio kamere...
Prilozi
-
Ulaz u Postavke.jpg49,8 KB · Pregleda: 104
-
Podesavanje 1.jpg61,5 KB · Pregleda: 94
-
Podesavanje 2.jpg56,2 KB · Pregleda: 93
-
Podesavanje 3.jpg52 KB · Pregleda: 90
-
Podesavanje 4.jpg54,1 KB · Pregleda: 90
-