"Blackbox" snimak u navigaciji HERE Maps
Naravno, ova navigacija nema opciju kojom se navigaciji Sygic diči. Međutim, može se improvizovati. Zahvaljujući osobini HERE navigacije da, ukoliko se ne isključi, već samo izađe iz aplikacije, moguće je aktivirati kameru mobilnog telefona a navođenje će raditi u pozadini. Evo primera :
"Prvomajski uranak". Beograd, Košutnjak ("Hajdučka česma"). "Blackbox" snimak uz android navigaciju HERE Maps !
Inače, Blackbox opcija Sygic navigacije je dosta nepouzdana. Prvo, nikada se ne zna da li se nešto zaista snimilo, tj. upamtilo. Više puta mi se desilo da sam uključio i kasnije vidim da snimka nigde nema. Drugo, i dalje se Sygic snimak "secka" na delove od 1 min. Kao i kod ove improvizacije, ni u Sygic snimku se, najčešće, ne vide GPS parametri, brzina i sl...Zato je ova "hibridna" opcija snimanja uz korišćenje HERE Maps navigacije pouzdanija. Vozač sam upravlja uključenjem i isključenjem video snimanja. Za sve vreme navigacija ga uredno vodi i glasom obaveštava. Takođe, prisutno je i zvučno upozorenje o prekoračenju brzine...