Henrik Larson okačio kopačke o klin

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Henrik Larson okačio kopačke o klin
29. oktobar 2009. 19:07

7665310184ae9da93893fe579052316_big.jpg


Legendarni švedski napadač Henrik Larson sa suzama u očima oprostio se od profesionalnog fudbala na utakmici Helsingborga sa Đurgardenom.

38-godišnji Larson je posle poraza svoje ekipe rezultatom 2:0 rekao da je odluka da ode penziju ostavila veliku prazninu i da "kraj boli, naročito zbog ljubavi koju oseća sa svih strana". Larson je pozdravljen gromoglasnim aplauzom prepunog stadiona "Olimpija", a na ceremoniji su puštene i poruke švedskog selektora Larsa Lagerbaka, Aleksa Fergusona i Zlatana Ibrahimovića.


"Obično sam prilično kul, ali sada ne mogu da zadržim plač. Stvarno te pogodi kada osetiš ovoliko ljubavi. Velika je stvar što mogu da završim priču na svom terenu, a priča je morala nekada da se završi. Bezveze je kada odeš posle poraza, ali ne možeš baš sve dobro da imaš u životu", rekao je Larson, koji neće nastupiti na poslednjoj utakmici Helsingborga u sezoni, na gostovanju Elfsborgu.

Larsonova "sedamnaestica" takođe ide u trajnu penziju, odlukom uprave Helsingborga.

"Ganuo me je ovaj potez kluba, da povuče i moj dres. Ne znam šta ću da radim trenutno, da li da idem do agencije za zapošljavanje, ali znam da imam sreću i luksuz da kažem ne ponudama koje mi se ne sviđaju. Međutim, osećam veliku prazninu i moraću nečim da je popunim. Ne mogu da budem u penziji do kraja života", rekao je nezaboravni napadač, koji je nedavno otkrio je da bi u budućnosti voleo da sedne na klupu Seltika, kluba u kome je stekao svetsku slavu.

Larson je u karijeri nastupao za Fejenord, Seltik, Barselonu i Mančester junajted. Sa Seltikom je osvojio četiri titule šampiona, po dva Liga Kupa i Kupa Škotske, u Barseloni je podizao dva pehara namenjena prvaku Španije, jedan Kup i trofej Lige šampiona.

Za reprezentaciju Švedske odigrao je 106 utakmica i postigao je 37 golova, a tokom karijere je postigao više od 300 golova što mu je u sezoni 2000/2001 donelo i "Zlatnu kopačku".

Izvor: Blic
 
Natrag
Top