Helidrom u svakoj opštini Srbije

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
[h=1]Helidrom u svakoj opštini Srbije
[/h] Izvor: Novosti

Beograd -- Direktorat civilnog vazduhoplovstva uputio dopis svim opštinama: Neophodno je da sve lokalne samouprave odrede odgovarajuću lokaciju za izgradnju heliodroma.

4334533124f03c85128f29764540807_orig.jpg

(foto: airban.net)
Na više od 130 adresa lokalnih samouprava stigao je dopis Direktorata civilnog vazduhoplovstva, koji je pokrenuo inicijativu da svaka opština u Srbiji dobije svoj registrovani helidrom, saznaju Novosti.
Na opštinama je samo da prijave lokaciju, koju će Direktorat o svom trošku urediti i registrovati za sletanje i poletanje helikoptera.

“Već nam stižu odgovori zainteresovanih opština”, potvrđuje Nebojša Starčević, direktor Direktorata.

“Očekujemo da će se našem pozivu odazvati sve lokalne samouprave. Od njih tražimo samo informacije o adekvatnoj lokaciji, a onda će naši stručnjaci da obiđu teren. O trošku Direktorata će se napraviti projekat, ugraditi najneophodnija oprema i registrovati helidrom. Kada završimo taj posao ostavićemo helidrome na korišćenje lokalnim samoupravama i njihova jedina obaveza je da ih održavaju. Ovo je između ostalog naš plan za ovu godinu”, kaže on.

Helikopteri će tako u svim opštinama sletati na zvanične helidrome, koji će se koristiti za turizam, zdravstvo, privredu...


[h=2]Novi obrazac za reklamacije[/h] Inače, na sajtu Direktorata civilnog vazduhoplovstva putnicima je dostupan novi obrazac za podnošenje reklamacija, a shodno Zakonu o obligacionim i osnovama svojinsko-pravnih odnosa u vazdušnom saobraćaju.

Ovaj obrazac se koristi za reklamacije u slučaju uskraćivanja ukrcavanja, smeštaja u nižu klasu, otkazivanja i kašnjenja leta.

Reklamacija se prvo podnosi aviokompaniji, koja je obavila ili je trebalo da obavi let. Ako avioprevoznik u roku od 30 dana ne odgovori i u skladu sa zakonom ne obešteti putnika, reklamacija se dostavlja vazduhoplovnom inspektoru Direktorata.

 
Natrag
Top