Hejden dobio memorijalni vrt u Mizanu

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.424
Izvor: Sportklub

Šampionu kraljevske klase iz 2006. godine Nikiju Hejdenu odata je počast pred Veliku nagradu San Marina i Riminija otvaranjem memorijalnog vrta u njegovu čast.
Hejden je preminuo 22. maja prošle godine, pet dana pošto je doživeo tešku nesreću, kada ga je dok je vozio bicikl udario automobil u Riminiju.
Zvaničnici opštine Rimini u aprilu ove godine su odobrili planove za vrt, koji su realizovani tačno pred 13. trku ovogodišnjeg Svetskog šampionata. Memorijalni vrt se nalazi između ulica Sa Rafaeli i Tavoleto, baš gde je američki motociklista zadobio teške povrede.
Tokom karijere u Moto GP šampionatu, koja je trajala od 2003. do 2015. godine, uz nekoliko izleta pre dve godine, Hejden je upisao 218 startova, tri pobede i ukupno 28 podijuma. Potom je prešao u Svetski superbajk šampionat, u kojem je jedini trijumf ostvario u Maleziji pre godinu i po dana.

Najuspešnija sezona bila mu je ona pre 12 godina, kada je postao svetski šampion, pobedivši Valentina Rosija za pet bodova. Bio je jedan od najharizmatičnijih vozača u šampionatu, nosio je nadimak ‚Kentaki kid‘, a njegova smrt potresla je milione širom sveta.
 
Natrag
Top