HAVARIJA U POGONU MAKIŠ Veliki deo Beograda sutra bez vode!

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
HAVARIJA U POGONU MAKIŠ Veliki deo Beograda sutra bez vode!
Beoinfo
Zbog havarije koja se jutros dogodila u proizvodnom pogonu “Makiš”, deo Beograda će od utorka u 7.00 do srede u 7.00 ostati bez vode, a i ostali delovi prestonice u tom periodu mogu očekivati umanjen pritisak ili povremene prekide u snabdevanju vodom!


3db85cf1ac928c7a739f7b4cea5f248f.jpg

Foto: M.Mitrović / RAS Srbija Makiš 2 ostaje u funkciji

- Kvar nije moguće sanirati bez zaustavljanja proizvodnje vode, što znači da će veliki broj potrošača ostati bez vode - saopštili su iz JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija”.

Bez vode će sigurno biti naselja Krnjača, Kotež, Ovča, Borča, Rakovica, Žarkovo, Železnik, Umka, Ostružnica, Rušanj, Sremčica, Velika Moštanica, Progar, Jakovo, Petrovčić, Boljevci, Bečmen, Ripanj, Zuce, Tranšped, Orlovica, Lipar, Vrčin, Pinosava, Beli Potok, kao i Toranj na Avali.

Potrošači u ostalim delovima Beograda mogu da imaju prekide u vodosnabdevanju od sutra u podne do srede u 7.00.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
"Makiš gotov do 16h, voda će stizati do srede u 7h"
Beograd -- Kvar u proizvodnom pogonu „Makiš” zbog kojeg građani pet beogradskih opština i velikog broja naselja danas nemaju vodu biće saniran najkasnije do 16 časova.

IZVOR: B92, BEOINFO
14011917075730ace8bed45320102638_v4_big.jpg

Thinkstock
Nakon postepenog priključivanja, vodosnabdevanje u čitavom gradu biće normalizovano najkasnije do sutra u 7 časova, rekao je direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” Svetozar Veselinović gostujući u jutarnjem programu Studija B.

“Zbog zaštite prioritetnih potrošača, isključili smo levu obalu Dunava, sremska sela, kao i južni prigradski sistem. Ti delovi Beograda trenutno nemaju vodu, da bi prioritetni potrošači, poput bolnica, mogli nesmetano da funkcionišu. Radovi koje trenutno obavljamo biće završeni do 16 časova, a onda kreću uključenja čitavog pogona. Ipak, to je procedura koja ide svojim tokom, jer se ne sme dogoditi da u želji da što pre priključimo sve potrošače, dozvolimo da se pojavi vazduh u cevima ili da se podigne mulj iz cevovoda. Sve to znači da će sutra do 7 časova stanje biti normalizovano“, rekao je Veselinović.

Prvi čovek JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” istakao je da Beograđani nijednog trenutka nisu bili ugroženi kvalitetom vode.

“Morali smo da zaustavimo proizvodnju istog trenutka kada je kvar primećen. Ipak, moram da naglasim da ni u kom slučaju nije moglo da dođe do ugrožavanja zdravlja ljudi jer je u pitanju „sirova”, a ne voda za piće. Ovo nije ni prvi, nažalost ni poslednji kvar, a mi imamo dovoljno iskustva da znamo kako da se ponašamo u trenutku kada se on detektuje, šta se radi tokom otklanjanja, a šta posle sanacije. Molimo sugrađane da imaju razumevanja, a one koji sada imaju vodu da budu racionalni u potrošnji“, dodao je Veselinović.

Direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” naglasio je da su za osnovne potrebe obezbeđene auto-cisterne, koje su raspoređene u saradnji sa JKP „Gradska čistoća”.

Veselinović je apelovao na građane da se jave kontakt-centru „Vodovoda” ukoliko se pojavi problem sa snabdevanjem vodom za piće i tom prilikom potvrdio da su spremne i rezervne cisterne, koje po potrebi u roku od 15 do 30 minuta stižu na lice mesta.
 
Natrag
Top