HARLEKINSKA NJEMAČKA DOGA (Deutsche Harlekin Dogge)

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
34
Matična zemlja: Njemačka

Podrijetlo: Nastala je križanjem mastifa i irskog hrta. Mada iz Njemačke, njemačka doga je poznata i pod nazivom danska u anglosaskim zemljama ili alano u latinskim zemljama.

Opis: Najpoznatija je od svih njemačkih doga. Katkad dosegne i do 1m visine. Temeljna boja mora biti posvje bijela, po mogućnosti bez točkica, s nepravilnim xrnim mrljama, raspoređenim po čitavom tijelu. Primjerci s bijelim plaštem i velikim crnim mrljama ili s crnim plaštem i bijelim ovratnikom te s bijelinama po nogama i na vrhu repa ubrajaju se u varijantu xrnih doga.

Narav: Teži od drugih doga, harlekin je jednako dobar i inteligentan, ali je flegmentičan i manje pripravan slušati zapovjedi.

Korištenje: Dobar je čuvar vrtova. Najorginalniji je i najdekorativniji od svih doga zbog dopadljivih bijelo- crnih oznaka.

Hrana: Potrebno mu je 1,50 kg mesa dnevno, razdijeljeno na dva obroka, uz to kruh, riža, malo kuhanog povrća. Budući da se radi o golemom psu, njegovu ishranu treba pažljivo kontrolirati da ne bi odebljao.

Izvor: Sve o psima
 

Prilozi

  • 250pxdoggeodinpe3.jpg
    250pxdoggeodinpe3.jpg
    20 KB · Pregleda: 38
Poslednja izmena od urednika:
Natrag
Top