Za tu grafiku treba jaci CPU, zato ti OC i nemoze pomoci.
Evo ovo je neki minimum za tu grafu:
Kod:
http://www.halooglasi.com/racunari/komponente-za-racunare/intel-core2-duo-e6850-300ghz.o-320443.128.html?source=bp
Iskreno to je skupo, ako se poredi sa novijom serijom Sandy Bridge procesora.
Na primer Intel Pentium Dual-Core G860 od E6850, je bolji u performansama za oko 20% u proseku, u Single-threading i Multi-threading aplikacijama, upravo iz razloga sto G860 (iako je office CPU) ima manje latencije L1 i L2 cache-a, manja arhitektura 32nm, kao i novi set instrukcija (SSE 4.2).
Posto vec imas dobru grafiku, samo kupi dobar komp i ubodi tu grafiku, moze i G6xx serija bez problema da protera tu grafiku, tako da nemoras oko toga da se cimas, a imas i ovako nesto:
Kod:
http://www.halooglasi.com/racunari/pc-racunari/gamer-nov-intel-core-i3-2120-gt630/7750.o-305508.128.html?source=bp
Ovo je povoljno, nemoras uzimati od njega grafiku, a taj tvoj prodaj tako kako stoji (ili samo zameni HDD-ove, tvoj je veci), posto ploca ima integrisanu grafiku, gledaj po oglasima koje su cene, pa uporedi sa svojom masinom, ali znam da mozes uzeti min. 140 evra, zbog HDD-a, jer slicnu konfu bez HDD-a prodaju za oko 120 evra (sa losim grafikama), ostatak doplati i uzmi tu gore.
Ili ces ti da sklapas masinu deo po deo.
Razlog ovoga, sto sam ti rekao je da se ne isplati ici vise na LGA 775, pogotovo sto je najslabiji chipset G31, da je barem P35 ili P45, ovako je to bacanje novca, ipak je to prevazidjeno, eto, to bi bilo neko moje misljenje, za Core 2 Quad je vec potrebno vise para izdvojiti i on bi tek bio tu negde u rangu sa ovim G860, a o i3 seriji da ne pisem dzabe, bolji je znatno i od Q8xxx serije, gotovo u svemu, u rangu je sa Q9xxx serijom, koja je skupa i tesko se nalazi, plus sto je naponska sekcija tvoje ploce slaba i nemoze podrzati CPU-e jace od 95W, koliko npr. ima model Q9500, koji je slabiji od Q9450, i sto je jos smesnije poredjivao sam processor koji ima 12MB L2 cache-a, sa CPU-om koji ima 2x256KB L2 Cache-a i 3MB L3 cache-a (i3-2100), e sada je na tebi da odlucis, ja te ne ubedjujem nista, samo poredimo arhitekture, litografije i ukupne performanse sistema.