Hardware Chat arhiv - {rešeni problemi}

Ko je bolji?

• ATI

Votes: 67 45,9%
  • Nvidia

Votes: 79 54,1%

• Total voters
    146
Član
Učlanjen(a)
06.12.2012
Poruka
406
znam da mi ploca nije bas bas.imam intel pentium d 925 3.0, a grafiku ati 5450 sa 512 rama.al doso mi covek oce kupi grafiku tu moju pa sam mislio prodat to graficku a za te pare mogu kupit nesto jace u inostranstvu. a ploca kao ploca losa je znam to 2 gb rama max je malo.probacu pa cu vam javit sta sam napravio

drugovi izvadio sam graficku i skopco monitor na vga na ploci,i upalio mi se racunar normalno.sada kada vratim ovu svoju graficku hoceli mi se ova na ploci deaktivirati sama,msm da mi netrosi resurse ako je nekoristim?hvala vam svima

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
01.12.2012
Poruka
236
Pravilo je da će ti memorija raditi po specifikaciji najsporije. Ako imaš ddr2 na 800mhz i dodaš joj modul koji radina 1600mhz obe će ti raditi na 800 mhz a to važi i za latencije. Ako imaš latencije 4.4.4.15 i dodaš modul 5.5.5.15 obe će ti raditi na 5.5.5.15. That's tha law.
Upravo tako. Sama memorija neće raditi brže od najsporijeg modula. Povećaće se količina podataka koji mogu biti u ramu da bi procesor mogao da ih obradi. Glavni dobitak je smanjenje angažovanja HDD u trenutnom radu. Manje će ili uopšte neće privremeno upisivati višak podataka koji nemože da stane u ram na disk. Ovo za posledicu ima skraćenje vremena za neku operaciju i bolje iskorišćenje procesorske snage. Nesumnjivo se isplati dodati ram. Samo pazi na 32 bitne sisteme - oni "ne vide" više od 3,5 GB rama pa se ulaganje u više od toga ne isplati, bez podizanja 64 bitnog sistema.

Član
Učlanjen(a)
10.08.2012
Poruka
6
Zdravo Darko,

Kao sto vidim klasifikacija tvog sistema je 4,6. To znaci da procesor i memorija tvoga lap topa rade kako treba. Marka procesora nije losa, AMD su dobri procesori. Kod tebe dolazi do gusenja lap topa ili procesora zato sto je intergisana i Graphik HD karta, a jacinja procesora je samo 1.80 GHz. Zbog toga je i lap top kostao samo 350 €, zato sto je integrisana Grafik Kartica zajedno sa procesorom. Kada bi Grafik Karta bila posebno onda bi to vise kostalo. Zato sto je potreban naknadan vetilator za Grafik Kartu. Ako bi hteo da kupis drugi procesor moraces da pazis da to budi isti procesor sa integrisanom Grafik Kartu ali bih mora da ima min jacunu od 3,10GHz.
Da nebi trosi vise para, dao bih ti jedan savet u vezi rada lap topa i procesora, nemoj ga nikad stavljati na krevet ili kao sto vecina uzmu lap top u spavacu sobu i spavaju sa njim:blum3:. Ako lap top nema dovoljnog prostora da primi svez vazduh onda dolazi do gusenja. Probaj uvek koristiti lap top na stolu, nikako na jorganu ili cebetu. Isto bih ti preporucio da izbrises svaki program koji ti nije potreban.
Srdacan pozdrav

Član
Učlanjen(a)
01.12.2012
Poruka
236
Ako je windows 7 prilikom instalacije je presetovan da se bekapuje u nekom vremenskom intervalu.
idi u kontrol panel i isključi tu opciju.

back up.jpg

Za D disk mi nije jasno. Kako znaš da postoji a nevidiš ga.
Jedini odgovor da je neko napravio particiju i da je nije formatirao. U tom slučaju desni miš na ikonu D diska i format disk pa Quick format.

Ako si ga ranije video i imao na njemu podatke onda nipošto ne radi ovo sa formatiranjem. Opiši detaljnije kako je došlo do toga pa da svi zajedno probamo da ti pomognemo da rešiš problem.

Član
Učlanjen(a)
22.12.2012
Poruka
235
Sve sto treba da znas o tome je objasnjeno u slici i reci (na Srpskom) na sledecem linku:
Kod:
http://www.youtube.com/watch?v=T2s2KngIVLk

Član
Učlanjen(a)
28.12.2012
Poruka
6
Druze to ti je odlican laptop, ne znam ko ti je ubacio buvu da menjas bilo sta a pogotovo procesor. Menjanje procesora na laptopu, ako je izvodljivo, kosta "malo" vise nego za desktop. Graficka kartica je sasvim korektna za taj laptop i procesor. Uzmi ti lepo i reinstaliraj sistem pa onda vidi sta i kako.
PS objasni malo kako ga to zagusis?

Poz.

Član
Učlanjen(a)
11.11.2009
Poruka
506
Poslušaj savijet semira87 što se tiče hlađenja a drugo i mene baš zanima kako ga zagusis :)

Član
Učlanjen(a)
19.07.2012
Poruka
84
Ali ja ne vidim ikonu diska D . Ranije sam ga imao i video.

Capture.jpg evo isao sam na windows troubleshooter .. vidite sta mi pokazuje

a.jpg Evo kako mi pokazuje pre sam tu imao i particiju D

Poslednja izmena od urednika:
Natrag