Hardware Chat arhiv - {rešeni problemi}

Ko je bolji?

• ATI

Votes: 67 45,9%
  • Nvidia

Votes: 79 54,1%

• Total voters
    146
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Minimum System Requirements
• Processor: Intel Core 2 DUO @ 1.8 GHz/AMD Athlon 64 X2 @ 2.4 GHz
• Memory: 1.5 GB
• Hard Drive: 16 GB Free
• Video Memory: 256 MB (nVidia GeForce 7900/ATI Radeon X1900)
• Sound Card: DirectX Compatible
• DirectX: 9.0c
• Keyboard & Mouse
• DVD Rom Drive

Recommended System Requirements
• Processor: Intel Core 2 QUAD @ 2.4 GHz/AMD Phenom X3 @ 2.1 GHz
• Memory: 2 GB (2.5 GB for Vista)
• Hard Drive: 18 GB Free
• Video Memory: 512 MB (nVidia GeForce 8600/ATI 3870)
• Sound Card: DirectX Compatible
• DirectX: 9.0c or 10
• Keyboard & Mouse
• DVD Rom Drive

Član
Učlanjen(a)
08.11.2009
Poruka
15
znam ja koliki su minimalni zahtevi ali se ne razumem pa moram da pitam da ili ne???

Član
Učlanjen(a)
05.12.2009
Poruka
150
Pomoc oko maticne

Zdravo svima,
imam sledecu konfiguraciju:
maticna p5k pro
procesor intel core 2 duo e7200 2,53GHz
graficka ASUS ATI Serial 3870 512mb

Cuo sam za neku foru da moj procesor ima 4 jezgra,ali da su dva zakljucana,i da se orkljucavaju tako sto treba da se sipa medicinski alkohol oko procesora dok je komp ukljucen.Trebalo bi da se komp sam iskljuci,i kad se ponovo ukljuci trebalo bi da imam 4 jezgra.Odlucio sam da to probam.Kad sam malo pofajtao sa alkholom komp se odmah ugasi.Kad ga upalim ponovo,ima i dalje 2 jezgra.To sam ponavljao 6-7 puta,ali nista.Onda sam slucajno prosuo bocicu sa alkoholom,i razlilo se po celoj maticnoj ploci.Od vrha do dna,i na pod je izaslo malo alkohola.Kad sma pokusao posle toga da ukljucim komp,bio je kao mrtav.Odlucio sam da ga ostavim do jutra.Ujutru je normalno upalio,kao da nista nije bilo_Onda sma kupio medicinski benzin,i potrosio 100ml,ali se komp nije ugasio.

Sad me interesuje da li ce maticnoj nesto da skodi to sto sam toliko alkohola i benzina sipao po njoj dok je komp bio ukljucen.Ja kontam da,posto ni jedno ni drugo ne provodi struju,to mu dodje kao prasina.Hteo bih da cujem vase misljenje,da nije mozda to rastopilo negde neki lak gde nije trebalo itd.

PS.alkohol ili benzin je trebalo da otopi neko lak na maticnoj,i omoguci sva 4 jezgra.Sad mi je najbitnije da li to steti maticnoj,da li se skratio njen vek itd.

Unapred hvala na odgovoru!

Pozdrav!

Član
Učlanjen(a)
07.11.2009
Poruka
335
Ko ti je rekao da to uradiš?
Koliko ja znam komponente se ne brišu alkoholom, samo četkica(mada i četkica može da dovede do statickog naelektrisanja) i prodzaraj to ...stavi pastu i to je to i ne radi ništa više kukavče nagrdićeš taj kompjuter...
Procesor možeš očistiti sa izopropanol alkoholom ili etil alkoholom...
Čuj benzin...lele..
Pozdrav...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
07.11.2009
Poruka
335
Molim te nemoj da ih slušaš, mašina ti je dobra nema potrebe da to radiš, ako spržiš nešto eto ti veća šteta nego nov procesor..

Član
Učlanjen(a)
05.12.2009
Poruka
150
el radio neko ovo,covek sa tog chata kaze da je on radio,i sad ima 4 jezgra sa istim procesorom kao ja

Član
Učlanjen(a)
07.11.2009
Poruka
335
Pušti tu avetinju, ja to prvi put čujem, sjutra kad kažem drugu u servis misliće da sam poludio(naravno reći ću mu da se šalim)...

Natrag