Šta je novo?

Haos u HR: Ledeni talas se vraća, snežne mećave /Video/

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.185
Haos u HR: Ledeni talas se vraća, snežne mećave
Širom Hrvatske, kako je bilo i najavljeno, pada obilan sneg, a na Sljemenu je prava snežna mećava, javljaju hrvatski mediji.

Izvor: B92
19297636125879073e4c90d752494326_v4_big.jpg
Screenshot
Sneg je u poslepodnevnim satima počeo da pada i u gradovima u središnjoj Hrvatskoj, pa tako pada u Zagrebu, Karlovcu i drugim mestima, javlja portal "Indeks".

Iz hrvatskog Državnog meteorološkog zavoda (DHMZ) upozoravaju da tu zemlju očekuju obilne snežne padavine i stvaranje snežnog pokrivača debljine i više desetina centimetara.

U subotu i nedelju najavljuje se prolazno smirivanje vremenskih prilika, a zatim od ponedeljka novo zahlađenje i povremene padavine: sneg u unutrašnjosti, a na Jadranu uz kišu mestimice susnežica i sneg. Takvo bi vreme trebalo da potraje sve do četvrtka. Najavljeno je da će se temperatura narednih dana u pojedinim mestima spustiti i na minus 10 stepeni.


"Jutarnji list" javlja da pojedini putevi u Hrvatskoj nisu prohodni.

Na auto-putu A4 Goričan-Zagreb prekinut je saobraćaj zbog preprečenih teretnih vozila između čvorova Novi Marof i Breznički Hum u smeru ka Zagrebu.

Zimski su uslovii na auto-putevima duž cele A2 Zagreb-Macelj te A4 Goričan-Breznički Hum.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.571
ZAGREB: Kombi sleteo i zaustavio saobraćaj, pet autobusa sa decom zaglavljeno u mećavi
Gužva je velika u gradu pa se nikako nisu mogli probiti do njih - rekli su iz Zagrebačkih puteva

C16yacxW8AA3mtc1-620x350.jpgU mestu Sljeme kod Zagreba, pet autobusa sa decom koja su se vraćala sa skijanja, zaglavili su se u mećavi jer je kombi prethodno sleteo s puta. Dva sata kasnije, grtalice su probile put i autobusi su krenuli prema gradu.ž

– Pametnjaković je pre njih krenuo dole i sleteo, pa je tako zaustavio saobraćaj. Naši idu prema gore, gužva je velika u gradu pa se nikako nisu mogli probiti do njih – rekli su za “Index.hr” iz Zagrebačkih puteva.

Sneg je u poslepodnevnim časovima počeo da pada i u Karlovcu i Varaždinu gde je palo skoro deset centimetara snega. Prema prognozi, sledeće nedelje može se ocekivati novo zahlađenje i višednevni sneg.

Pogledajte video:


Telegraf
 
Top