Gwen Stefani i No Doubt

Član
Učlanjen(a)
18.06.2010
Poruka
5.646
Gven Stefani Rene rodjena je 3.oktobra.1969 godine americka je pevacica,kompozitor i modni dizajner.
Gven je i pevacica benda No Doubt a svoj prvi album je snimila 2004 uglavnom inspirisana muzikom 80-tih.pod nazivom Love, Angel ,Music,Beby koji je prodat u 7 miliona primeraka.
Treci singl Holldback girl je prvi americki digitalni download prodat u milion primeraka.
Stefani je prodala vise od 40 miliona albuma sirom sveta.
Debitovala je 2003.sa svojom modnom linijom Lamb inspirisanu japanskom kulturom i modom.
Ona igra i zabavlja publiku neobicnom koreografijom na svim nastupima sa svoje cetiri plesacice Harajuku girls.

No Doubt

Veoma popularni bend nastao je 1994. godine. Grupu su osnovali bubnjar Edrijan Jang i basista Toni Kenl. Za gitaristu su izabrali Jangovog prijatelja Toma Damonta, a za vokal Tomovu najbolju prijateljicu, Gven Stefani. "No Doubt" je jedan od retkih bendova sa tako šarolikim repertoarom pesama. Njihove pesme kreću se od pop roka, preko regea do densa, što i ne čudi, s obzirom na to da su ukusi članova grupe posve različiti.

Naime, osnivači Toni i Edrijan su ljubitelji metala i hard roka, Tom obožava pank (što se može primetiti po njegovom nastupu i stilu), dok je Gven još uvek ljubitelj "srednjoškolskih" pesama ludila, koje su karakteristične za mlade u Americi.

Ova grupa je svoj prvi demo album snimila u malom broju primeraka koje su članovi izdelili među sobom. Nisu, dakle, želeli brzi proboj prvim demo albumom, već sticanje iskustva. Odmah potom, počeli su da pišu pesme za svoj prvi album. Kada je došlo vreme da se album snimi, imali su preko 60 napisanih pesama, te im je veoma teško bilo da izaberu one koje će staviti na CD. Neke od tih pesama kasnije su se našle na drugom albumu.

Hit "Don't Speak" po mnogima je jedna od najlepših pop rok pesama u 20. veku. Ona je munjevito izbacila ovaj bend na vrhove gotovo svih top-lista i donela mu ogromnu svetsku popularnost. Posle velikih turneja po Americi, dve godine kasnije izašao je i novi album. Pesme sa ovog albuma i danas su veoma aktuelne i popularne. "Different People", "Excuse Me Mr", "Just A Girl" i drugi hitovi ove grupe - ipak su ostali u senci zvuka "Hey babe!" i pomenutog remek-dela "Don't speak". Može se reći da su pomenuti uspesi bili odskočna daska za sve ostale pesme i spotove ovog benda.

Grupa je osvojila mnoge muzičke nagrade, među kojima su najvažnije bile MTV nagrade za najbolji spot i najbolju muziku.

gwen-stefani-nude.jpg

Izvor:Wikipedia
Izvor:Krstarica

Najveci hitovi grupe No Doubt


A moje najomiljenije pesme od Gven Stefani



 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
4.679
Hrpa pjevnih i plesnih hitova. Među najdražim.


 
Poslednja izmena od urednika:
Natrag
Top