Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
4.075
guru-josh.jpg


Paul Walden (rodjen 6 June 1964), poznat kao Guru Josh, je Engleski muzičar, trenutno član elektronskog benda The Guru Josh Project. Guru Josh je bio originalna muzička ikona britanske post-acid house muzičke scene 90-ih, najpoznatiji po njegovom debi singlu "Infinity", inicijalno objavljen 1989 od Walden's record label, Infinity Records. Pjesma je kasnije ponovno izdana 1990 od BMG Records, a remiksovana za ponovno puštanje 2008 od strane njemačkog umetnika DJ Klaas-a.

Nakon studija stomatologije 1981, započeo je svoju karijeru kao zabavljač i klavijaturista u noćnom klubu u Jerseyju, nastupajući pod imenom Syndrone and Animal and his Crazy Organs. Ubrzo nakon toga, on je udružio snage sa Seal-om i Adamskim.
Godine 1989, Guru Josh objavljuje "Infinity" (1990s. .. Vrijeme je za Guru), iz albuma istog imena. Pjesma je postigla uspjeh širom Evrope, posebno u Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Portugalu i Austriji.
Guru Josh je izdao nekoliko drugih singlova u 1990, uključujući "Freaky Dreamer "," Holographic Dreams" i "Whose Law (Is It Anyway?)", koji je dosegao 26 i 12 mesto u Velikoj Britaniji i Njemačkoj.
"'Hallelujah" je objavljen 1991 godine. Ubrzo nakon toga, Guru Josh radi za produkciju multimedija stvarajući "Dance in Cyberspace" seriju muzičkih spotova pod nazivom Dr. Devious i VR, u suradnji s Darrel Jameson, Guy Labbé, Dave 'Flipping Mental' Evans, Marcus Pennell i drugima.
Guru Josh nastupa po celom svetu od 1989 godine, uključujući Manumission, Es Paradis, Eden, Guarana, i Atlántico. Njegova muzika je takođe na mnogim vodećim kompilacijama izdana između 1990 i danas.
Iako i dalje na vrhu popularnosti, Guru Josh je također nedavno počeo stvaranje 3D Glass art umjetnost, pod nazivom "Louie Fabrix", koji se prodaje na maloj izložbi u New Yorku, Madridu, Parizu i Berlinu, uz ogromno uvažavanje od strane kritike.
2007, nastaje bend Guru Josh Project koji potpisuje ugovor od strane Big City Beats. Grupa se sastojala od Walden-a, Anders Nyman-a i Darren Bailie-a.
2008, "Infinity" je re-izdana kao "Infinity 2008", koji je remiksirao njemački DJ Klaas. Doživela je uspeh širom sveta nalazeći se na mestu broj 1 na Belgijskoj, Holandskoj, Francuskoj i Danskoj top listi singlova, Češkoj airplay listi i Eurochart Hot 100. "Infinity" je prodat u 3 miliona primeraka, drugi singl za 2.5 a album u 900000. Našao se na svakoj top listi u svetu, dostigao zlatni tiraž u 8 zemalja a platinu u Nemačkoj. Postao je najveći dens hit godine.
Guru Josh trenutno nastupa u dva show-a pod imenom Guru Josh i The Guru Josh Project live show.

Diskografija:

Album:

Infinity

Singles & EPs:

Infinity (22 versions)
Whose Law (Is It Anyway?) (9 versions)
Freaky Dreamer (12")
Holographic Dreams(12", Ltd)
Hallelujah (CD, Single)
Hallelujah Chorus (12", Ltd)
Hallelujah (12")
Guru Josh & DJ Igor Blaska* - Eternity (3 versions)
Guru Josh Feat. Lauren Rose - Frozen Teardrops (CDr, Single, Promo)


Izvor:Wikipedija


 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
18.06.2010
Poruka
5.646

Kazi jel dobro ili sta :D:D kako smo ludeli uz ovakve stvari :D

 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
4.075
Bilo je zaista fantastično yes3

Dobra stara vremena :girl_sigh:


 
Poslednja izmena od urednika:
Top