MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.637
Grupu su 1981. godine osnovali Dejan Stanisavljević (sintisajzer, vokal), Slobodan Stanić (sintisajzer) i braća Ljuba (bas, sintisajzer) i Mića Bubalo (ritam mašina, elektronski bubnjevi). Svirali su elektropop po modelu tada popularnih bendova poput „Depeshe Mode” ili „Ultravox”. Slobodan Stanić je ubrzo odustao, tako da su prve koncerte u Dadovu, KST-u i drugim klubovima svirali kao trojka ili sa bubnjarem Milošem Obrenovićem, a na nastupima su koristili i snimljene muzičke deonice. U proleće 1982. godine objavljuju prvi domaći elektronski singl sa pesmama „TV” i „Sanjaš li u boji?” u produkciji Aleksandra Habića, koji je radio i aranžmane.
Debi LP „Remek depo” snimaju u produkciji Habića i uz pomoć saksofoniste Pola Pinjona, trubača Stjepka Guta i bubnjara Bore Longe. Koristeći humanizovanu varijantu elektronike sa soul duvačima, kroz Dejanove komunikativne pesme ponudili su pitak zvuk, posebno u temama „Kontrolori” i „Opasne igre”. Zanimljivo je da je tekst „Kontrolora” napisao kultni BG reditelj Milutin Petrović. Sredinom 1983. godine Dejan napušta grupu, postaje pobornik Hare Krišne i sarađuje sa sastavom „Du Du A”, a grupa „Beograd” prestaje da deluje.Elektropop su u ovom regionu tih godina izvodile grupe „Denis i Denis” i „Berliner Strase”.



Izvor: EX YU FOREVER











PS:

Nisam nigde našao fotku...ako neko ima,molio bih da je postavi...pa bi je ubacio naknadno u ovaj POST,hvala unapred
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Jedina slika koja dolazi u obzir je omot prvog i jedinog albuma

1177580597_4_FT0_beograd_-_1982_-_remek_depo_lp_1.jpg



Diskografija

Singlovi:
TV/Sanjaš li u boji? (Jugoton 1982)

Albumi:
Remek depo (PGP RTB1982)


A neki nemački izdavač planira re-izdanje singla sa bonusima, valjda do kraja ove godine...

Nego Psy šta ima još od ovih izdanja iz 80-tih...pored Du Du A, Beograda i grupa Zorana Vračevića (Data, Master Scratch Band i Šizike)

 
Poslednja izmena od urednika:
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.637
Za Deatha.....pa kad sredim Lake pingvine...ta mo ću da bacim...



 
Poslednja izmena od urednika:
Natrag
Top