Šta je novo?

Greške posle treninga

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
37.670
Greške posle treninga

Prema mišljenju fitnes instruktora, ovo su najgore stvari koje možete da uradite i nipošto se ne preporučuju

2aepmhe.jpg


ČINjENICA da ste naterali sebe da vežbate nije dovoljna. Trening je samo pola posla do dobre forme i veoma je važno šta radite nakon njega. Prema mišljenju fitnes instruktora, ovo su najgore stvari koje možete da uradite i nipošto se ne preporučuju.

Preskačete istezanje - Ma koliko vam je to dosadno, istezanje je neophodan deo treninga. Pomoći će da se brže oporavite, a ubrzava i proces rasta mišića.

Ne jedete - Nakon ozbiljnog treninga, telo vapi za hranljivim sastojcima, pogotovo amino kiselinama i ugljenim hidratima. Važno je da nahranite iscrpljeni nervni sistem i oporavite oštećene mišićne ćelije, zato priuštite sebi kvalitetan obrok nakon vežbanja. Ne čekajte duže od 15, 20 minuta i izbegavajte masnu hranu koja se sporo vari.

Nastavljate da trčite - Tek ste završili sa dizanjem tegova, a već ste naprasno odlučili da trčite na traci. Razmislite još jednom. Između dizanja tegova i kardio treninga koji uključuje trčanje i druge aerobne aktivnosti, treba da prođe makar pet sati. Nije strašno ako nakon dizanja tegova kratko i sporo džogirate, ali ako trčite intenzivno, rizikujete da poremetite hormonsku ravnotežu koja može dovesti do mišićne hipertrofije.

Ne odmarate se - Idealno bi bilo da posle vežbanja odspavate jedan sat, ali pošto je to često nemoguće, odvojite vreme da se odmorite, opustite i bez žurbe pojedete obrok.

(Novosti)
 
Top