Gradonačelnik obišao "Beograd put": Sve je spremno za zimsku sezonu

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.547
Gradonačelnik obišao "Beograd put": Sve je spremno za zimsku sezonu
BlicOnline
Javno komunalno preduzeće "Beograd-put" spremno dočekuje predstojeću zimsku sezonu, koja počinje sutra. I pored lepog vremena, radnici su u pripravnosti, urađen je remont cele putne organizacije i nabavljena je dovoljna količina putne soli za prvi sneg koji se očekuje krajem novembra.

692112_beograd-put-foto-beoinfo_f.jpg

Sve je spremno za zimu, kaže Mali
Gradonačelnik grada Beograda Siniša Mali, tokom obilaska preduzeća, izjavio je da će sva Javno komunalna preduzeća biti uključena u sređivanje grada u zimskim mesecima.

- Prošle godine smo imali sreće sa zimom, ove godine još uvek ne znamo kako će biti, ali "Beograd-put", "Parking servis", "Gradsko zelenilo" i druga preduzeća, kao i saobraćajna policija, biće uključeni u čišćenje snega – kaže gradonačelnik.

Prvi čovek Beograda najavio je i obnovu mehanizacije JKP "Beograd-put" kupovinom nekoliko novih FAP kamiona.

- Sada smo u priči da napravimo novi investicioni program za ovo preduzeće, jer je ovo služba koja vodi računa o celom gradu. Potrebno je obnoviti mehanizaciju sa bar dva do tri nova kamiona. Jedan novi sa dodatnom opremom košta između 100 i 150 hiljada evra i to nije mala investicija - dodao je Mali.

JKP "Beograd-put"od prošle godine održava obilaznicu i Pupinov most, čije se sređivanje nalazilo u nadležnosti privatnih kompanija.

- U dogovoru sa Ministarstvom za infrastrukturu i saobraćaj, odlučeno je da održavanje puta obavlja "Beograd-put". Kroz izmene Zakona o glavnom gradu tražimo 93 kilometra puta i autoputa koji prolaze kroz prestonicu, kako bi smo stekli uslove za upravljanje i sređivanje tih saobraćajnica – naveo je Siniša Mali.

Sređivanje centra sledeće sezoneDirektor JKP “Beograd-put” Ivan Tejić, najavio je sređivanje ulica u centru grada za sledeću godinu.


- Asfalt radimo svakog dana u četiri, pet opština. Ono što smo do sada radili jeste da smo se skoncentrisali na rubne delove grada, gde nikada nije bilo asfalta. Jesmo zapostavili uže gradsko jezgro, ali to ćemo se potruditi da sredimo naredne sezone. Potrebno je da se oporave ulice kako bi bilo manje udarnih rupa - rekao je Tejić.
 
Natrag
Top