Grad pomaže mladima da se usavršavaju u inostranstvu

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Grad pomaže mladima da se usavršavaju u inostranstvu











Izvor:
Blic.rs








Veliki broj mladih iskoristio je i ove godine mogućnost da deo troškova njihovog stručnog usavršavanja u inostranstvu sufinansira grad Beograd i Sekretarijat za sport i omladinu.


256828_skupstina-grada-foto-rajko-ristic_f.jpg



Reč je o omladinskim programima za koje mogu da konkurišu srednjoškolci i studenti na budžetskom finansiranju, koji odlaze na međunarodne seminare, studijsku praksu i razna strukovna druženja, precizirali su u resornom sekretarijuatu.

Tokom ove godine, tu mogućnost iskoristilo je blizu 150 mladih, dok je tokom prethodne godine istu pogodnost ostvarilo 170 Beograđana.

Učenik drugog razreda Srednje muzičke škole "Josip Slavinski" Nenad Milosavljević učestvovao je krajem juna, uz podršku grada, na desetom Internacionalnom muzičkom takmičenju u Padovi (Primio citta di Padova).

On je precizirao da je nastupio u kategoriji kamerne muzike "Duo sa klavirom", zauzevši drugo mesto.

Uspeh je, prema njegovim rečima, još veći ako se ima u vidu da prva nagrada, zbog zahtevnog kriterijuma, nije ni dodeljena.

- Učešćem nas ovom takmičenju stekao sam veliko iskustvo koje će mi mnogo koristiti u daljem radu. Imao sam prilike da upoznam vršnjake iz raznih zemalja i slušajući njihove nastupe uvidim na čemu još treba da poradim u daljem obrazovanju - ukazao je Nenad.

Student doktorskih studija na Elektrotehničkom fakultetu Kosta Jovanović takođe je tokom juna pohađao letnju školu robotike u Cirihu na tem "Soft robotics".

Škola je, kako je naveo, bila veoma korisna, jer je imao priliku da čuje aktuelne stvari iz te oblasti, posebno na temu bezbedne interakcije robota i čoveka.

Organizator letnje škole je Tehnička škola u Cirihu (ETH Cirih), jedan od vodećih fakulteta u toj oblasti.

Konkurs za omladinske programe otvoren je tokom čitave godine. Uslovi se mogu preuzeti sa sajta grada.




 
Natrag
Top