Grad će razmotriti zahteve penzionera

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Siniša Mali: Grad će razmotriti zahteve penzionera
Blic
Reagujući na izjave Udruženja sindikata penzionera Srbije,‎ koje se tiču novog tarifnog sistema javnog gradskog prevoza, gradonačelnik Beograda Siniša Mali danas je izjavio je da će Grad Beograd razmotriti njihove zahteve.

389475_sinisa-mali-01rasfoto-dalibor-danilovic_f.jpg


– Razumem nezadovoljstvo penzionera koji imaju primanja preko 25.000 dinara jer ovo jeste velika razlika u odnosu na ono što su ranije plaćali. Na novom tarifnom sistemu radilo se šest meseci i meni su nuđena razna druga rešenja koja nisu bila prihvatljiva, jer su podrazumevala više cene karte za veći broj penzionera. ‎Uzimajući u obzir da zaposleni koji imaju na primer platu 25.000 dinara plaćaju punu cenu karata, doneli smo odluku da bi trećina cene te mesečne karte za penzionere sa istim primanjima bila realna – kaže Siniša Mali.
Gradonačelnik ističe da će Grad Beograd ipak pokušati da nađe način da penzionerima izađe u susret.

– Grad će u narednom periodu razmotriti kako može da im izađe u susret tako da ćemo nastojati da nađemo rešenje kojim će svi biti zadovoljni – ističe Siniša Mali.

On dodaje da je usvojen sistem koji je mnogo realniji od prethodnog, koji je bio neodrživ.

– Gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd” je u velikom problemu i mi smo morali da nađemo rešenje kako da mu pomognemo, a da istovremeno građanima pružimo kvalitetnu uslugu. Ovo i dalje nisu ekonomske cene jer će Grad nastaviti da subvencioniše GSP, ali te subvencije moraju biti manje nego što su bile do sada. Mi moramo da izađemo iz tog začaranog kruga – kaže Mali.

Gradonačelnik dodaje da je važno da građani shvate da su i te subvencije njihov novac, koji bi na primer bilo bolje uložiti u socijalne programe, nego u GSP.

– I sam sam više puta od naših starijih sugrađana čuo da su svesni da ovaj sistem neće potrajati. Na nama je sada da vadimo kestenje iz vatre – zaključuje gradonačelnik.
 
Učlanjen(a)
14.01.2015
Poruka
1
Mi penzijoneri koj imamo penziju do 10.000, a ja licno imam 5,300 imam 62god i placam kartu za lastu i gracki 2,000,trazimo i za nas korekciju i povlascenje karata.Unapred zahvalna,ocekujem odgovor
 
Natrag
Top