Grad brzo sklonio agresivnog psa

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
28. 04. 2010 PRESS

Grad brzo sklonio agresivnog psa

Pas lutalica, koji je često boravio u dvorištu vrtića „Pionirski grad" na Košutnjaku, prebačen je juče u azil u Rakovici

1705.jpg


Čim su dobili prijavu da kuče može da povredi neko dete, nadležni u gradskom Sekretarijatu za komunalne i stambene poslove istog trenutka poslali su ekipu na teren i uklonili psa!
Gradskoj upravi na brzoj akciji zahvalila je i majka koja je prijavila da je pas prekjuče preplašio njeno dete. Jelena V., majka trogodišnjeg mališana, kaže za Press da njen sin srećom nema povrede sem jedne ogrebotine na nadlanici, ali da se jako uplašio. Jelena kaže da je isti pas ujeo i nju za nogu u januaru u blizini obdaništa.
- Zaposleni u vrtiću nisu krivi zbog napada na mene i mog sina. Mora da su ovu životinju ranije šutirali i maltretirali, i ona više nema poverenja u ljude. Dobro je što su uklonili psa, nije mu mesto u dvorištu obdaništa - priča Jelena, i dodaje da ovaj deo Košutnjaka generalno ima veliki problem sa čoporima pasa koji lutaju šumom.
Sekretar Sekretarijata za komunalne i stambene poslove Predrag Petrović odmah pošto je obavešten o ovom problemu poslao je u najkraćem mogućem roku ekipu koja je ovog psa odnela u azil za napuštene životinje u Rakovici.
- Zahvaljujem medijima što su nas brzo obavestili ovom incidentu. Reagovali smo najbrže moguće i sklonili kuče. Problem sa psima lutalicama generalno postoji, ali je jako važno naglasiti da psi retko napadaju ljude ako ih ne diraju, a naročito decu - istakao je Petrović.

 
Natrag
Top