GPS - prijem signala, problemi, resenja...

Učlanjen(a)
29.08.2016
Poruka
46
nema tu nike rasprave :) ja samo hoću Lanu na custom OS-u :D

Послато са SM-N920F уз помоћ Тапатока

Član
Učlanjen(a)
19.02.2013
Poruka
75
Hvala @drumas , probacu prvo to.

Koliko sam shvatio oko skinova, samo je aktuelan pongo skin. Ostali su batalili razvoj, pozavrsavali studije. Mene licno zanima diMka skin, jer mi treba ux attractions, koji nece da radi na pongo skinu.

Učlanjen(a)
23.10.2015
Poruka
441
sličnog sam mišljenja u vezi custom vs fabrika, mada razumem i @nislija30.
Volim da čačkam, imam romova spremne za test, ali ovog ubo prvo, taman ispodešavao, prezadovoljan radom samog roma plus iGO Primo, ali ajd i meni se svidelo što čitam u TTS temi, ali naišao na problem.
Čim uhvatim vremena flešnuću neki drugi svakakako, dotle će se vozam s Nevenom, ako ne rešim ovo :)

Послато са SM-N920F уз помоћ Тапатока

Probao sam i sam SVE custom romove ( 6.01 ) za Samsung S4 . I svi, osim fabrickog (5.1.1) imaju problem sa Wi-fi jem i kratkim drzanjem baterije. Dzaba custom rom, ako baterija ne drzi.

Član
Učlanjen(a)
15.04.2011
Poruka
1.375
Probao sam i sam SVE custom romove ( 6.01 ) za Samsung S4 . I svi, osim fabrickog (5.1.1) imaju problem sa Wi-fi jem i kratkim drzanjem baterije. Dzaba custom rom, ako baterija ne drzi.
Nije tacno.
Supruga je imala s4 9505 na kom sam instalirao par romova, nasao dobar koji je odlicno radio, a radio mu je wifi i sve ostalo i baterija je uz neke xposed dodatke drzala duze nego na fabrickom sw

Послато са SM-N920C уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
23.10.2015
Poruka
441
Nije tacno.
Supruga je imala s4 9505 na kom sam instalirao par romova, nasao dobar koji je odlicno radio, a radio mu je wifi i sve ostalo i baterija je uz neke xposed dodatke drzala duze nego na fabrickom sw

Imala je srece, jos kada bi se setio koji je to rom kojeg je imala, a da se nisu zalili na njega na xdadev.. forumu.
Zahvaljujem.

VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.771
Slim ili Lite varijante bazirane na fabričkim romovima obično nemaju nikakve probleme
Npr: Imperium LL Rom v17.0. (5.0.1)
Inače i A 6.0.1 Kushan ROM Optimized CM13... radi dosta dobro na S4.

Učlanjen(a)
29.08.2016
Poruka
46
ne znam za S4, moje kratko iskustvo s Note III Phronesis N7 v6.0 je više nego pozitivno. Što se tiče baterije Greenfly Pro + Titanim Backup Pro(platio ih) čuda čine s baterijom prva uspavljivanjem a druga zamrzavanjem ne potrebnih sistem apk. Wifi, LTE bez problema, GPS je odličan na iGO PRIMO. Za moj problemčić s GPS_NextGen @pera.simic objasnio par postova ranije "pri radu u mestu blinka traženje signala", ali u vožnji nisam imao problema za par probi u lokalu.
Evo upravo podešavam preporučeni rom Phronesis N5 v.6.5, te se nadam da će Lana progovoriti :)

Učlanjen(a)
26.02.2017
Poruka
146
Moj predlog ti je da u sys.txt aktiviraš Glonass. Aktiviraćeš ga tako što obrišeš ; u liniji gde ti je napisano ispred Glonass.
Ja sam brisanjem dobio stalno uključen prijem i sa tih satelita. Inace UTC je vreme po kojem rade neke firme, leti je 1 h a zimi 2 h razlika. Zovu ga kod žene u firmi Univerzalno vreme po naški. ...
Jako uvažavam svakoga ko čini napore na poboljšanju informisanosti, dostupnosti i kvalitetnijem korisničkom iskustvu kod iGO navigacije, pa te zato molim da pravilno razumeš moje razloge što upadam sa sledećim primedbama jer definitivno poštujem tvoj trud, zalaganje i stvarni učinak :).

Kod:
[interface] 
show_glonass=1
...je fleg koji ima prostiju ulogu nego što je to predstavljeno na ovoj temi. Taj fleg, ne samo zbog toga što se i nalazi pod [interface] već i zbog načina kako se aplikacijama na androidu interpretira pozicija u odnosu na satelite, nikako ne može uključivati ili isključivati mogućnost povezivanja sa GLONASS satelitima, već mu je uloga samo ta da uključi ili isključi zaseban grafički okvir za vizualizaciju konekcije sa tim satelitima.

Testiraš opciju sa vrednošću 1 i opciju sa vrednošću 0 i primetiš da si i u jednom i u drugom slučaju zakačen za iste satelite - broj ispod satelita je njegov ID, a treba znati da su niži brojevi GPS a viši GLONASS, bing, kineski itd. ...da, zavisno od kvaliteta risivera, mi se kačimo i na druge satelite a ne samo na GPS i GLONASS ali to se sve dešava ispod haube i niti korisnik niti aplikacija niti Android Location Services nemaju permisije da se u to mešaju. To zavisi od toga kako je PROGRAMIRAN drajver za određeni GPS čip!

Član
Učlanjen(a)
15.04.2011
Poruka
1.375
Danas sam se igrao i konacno rasklopih moj note 3. Malo sam "podigao kontakte" jer navodno to zna da pravi problem prilikom hvatanja satelita. Mozete da vidite kako to izgleda

993f3c959667f2fe7153a774c9d3064f.jpg
bcce5dca9fcaeb40c0ded4fd8ca7e566.jpg
4a5423d3de480d896ee6f5b6e4a006dc.jpg
e63d5115444ad225ac9a6cd45f22517a.jpg
88c6902a3fd273702a6e9d920216305b.jpg

Natrag