Govori (propovjedi) svećenstva svih vjerski zajednica

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Splitski svećenik don Ante Žderić, svećenik u Župi Gospe Fatimske na Škrapama, danas se osvrnuo na aktualnu situaciju s koronavirusom, a svoju je objavu naslovio “Ne vjerujem”.

“NE VJERUJEM

Ne vjerujem u Boga koji kažnjava svijet pandemijama ili prirodnim nepogodama. To nije Bog kojeg nam je objavio Isus Krist. To uopće ne bi bio Bog, nego neki demon.

Ne vjerujem u Boga koji ne bi poštivao autonomiju svemira i prirode u njemu, pa i onda kad to podrazumijeva mutacije virusa, zaraze, oboljenja i smrti. Ma koliko bih god htio čudesnu Božju intervenciju koja bi zaustavila svaku bolest i patnju, posebno djece i nevinih.

Ne vjerujem u Boga koji se osvećuje i koji bi postao bijesan zbog grijeha čovječanstva, pa bi zbog toga svijet prepustio pomoru, apokalipsi, katastrofi, zatoru. Ne vjerujem u nestrpljivog Boga koji ne bi imao samilosti prema svojoj ljubljenoj djeci.

Ne vjerujem u Boga zakona i pravila za koje slijepo traži da ih se čovjek drži jer bi u protivom uslijedile sankcije s neba. Ne vjerujem u Boga s pendrekom u jednoj i knjigom pravila u drugoj ruci. Ne vjerujem u Boga kojem norma ne bi bila milosrđe.

Ne vjerujem u Boga koji bi stvarao ljude kao robu s greškom. Jedina greška je zlo na koje se sami odlučimo i koje sami (ne) počinimo.

Ne vjerujem u Boga koji bi bilo što nametao, pa ni samog sebe. Stvoreni smo slobodni i pred tom se slobodom i On klanja. Zato je vjera ili slobodno opredjeljenje za Boga ili je nema. Svako nametanje vrednota, pa i vjere, je ideologija, a svaka ideologija gazi čovjeka.

Ne vjerujem u Boga koji ne bi računao s križem. I sam je Bog u Kristu iskusio patnju. Križ odgaja, oblikuje, preobražava, obraća, otvara oči, umnaža ljubav. Krž čisti čovjeka i ogoljuje do dna duše. Ne vjerujem u Boga lakih i bezbolnih rješenja.

Ne vjerujem u Boga za kojega mi bilo tko tvrdi ili se ponaša kao da na njega isključivo ima pravo, da postupa u njegovo ime, da od njega ima posebno izabranje ili poslanje, Boga u čije mi ime netko docira, propitkuje, diktira, obilježava, etiketira… Ne vjerujem u Boga „naših“ nasuprot Bogu „njihovih.“

Ako sam u nečijim očima zbog ovoga izvan nečijih normi vjernika i svećenika, čak do sablazni – neka sam! Drago mi je” – stoji u današnjoj objavi don Ante Žderića.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Splitski svećenik don Ante Žderić, svećenik u Župi Gospe Fatimske na Škrapama, danas se osvrnuo na aktualnu situaciju s koronavirusom, a svoju je objavu naslovio “Ne vjerujem”.

“NE VJERUJEM

Ne vjerujem u Boga koji kažnjava svijet pandemijama ili prirodnim nepogodama. To nije Bog kojeg nam je objavio Isus Krist. To uopće ne bi bio Bog, nego neki demon.

Ne vjerujem u Boga koji ne bi poštivao autonomiju svemira i prirode u njemu, pa i onda kad to podrazumijeva mutacije virusa, zaraze, oboljenja i smrti. Ma koliko bih god htio čudesnu Božju intervenciju koja bi zaustavila svaku bolest i patnju, posebno djece i nevinih.

Ne vjerujem u Boga koji se osvećuje i koji bi postao bijesan zbog grijeha čovječanstva, pa bi zbog toga svijet prepustio pomoru, apokalipsi, katastrofi, zatoru. Ne vjerujem u nestrpljivog Boga koji ne bi imao samilosti prema svojoj ljubljenoj djeci.

Ne vjerujem u Boga zakona i pravila za koje slijepo traži da ih se čovjek drži jer bi u protivom uslijedile sankcije s neba. Ne vjerujem u Boga s pendrekom u jednoj i knjigom pravila u drugoj ruci. Ne vjerujem u Boga kojem norma ne bi bila milosrđe.

Ne vjerujem u Boga koji bi stvarao ljude kao robu s greškom. Jedina greška je zlo na koje se sami odlučimo i koje sami (ne) počinimo.

Ne vjerujem u Boga koji bi bilo što nametao, pa ni samog sebe. Stvoreni smo slobodni i pred tom se slobodom i On klanja. Zato je vjera ili slobodno opredjeljenje za Boga ili je nema. Svako nametanje vrednota, pa i vjere, je ideologija, a svaka ideologija gazi čovjeka.

Ne vjerujem u Boga koji ne bi računao s križem. I sam je Bog u Kristu iskusio patnju. Križ odgaja, oblikuje, preobražava, obraća, otvara oči, umnaža ljubav. Krž čisti čovjeka i ogoljuje do dna duše. Ne vjerujem u Boga lakih i bezbolnih rješenja.

Ne vjerujem u Boga za kojega mi bilo tko tvrdi ili se ponaša kao da na njega isključivo ima pravo, da postupa u njegovo ime, da od njega ima posebno izabranje ili poslanje, Boga u čije mi ime netko docira, propitkuje, diktira, obilježava, etiketira… Ne vjerujem u Boga „naših“ nasuprot Bogu „njihovih.“

Ako sam u nečijim očima zbog ovoga izvan nečijih normi vjernika i svećenika, čak do sablazni – neka sam! Drago mi je” – stoji u današnjoj objavi don Ante Žderića.

don Anto je govoreći u kakvog "boga" ne veruje, opisao upravo "boga" EGWista, Raselovaca i ostalih bogohulnika koji svojim delovanjem i oteraše mnoštvo duša od pravoga Boga, pravo u ateizam, dok one nesrećnike koji poverovaše njima i njihovom bogohuljenju, odveše pravo u ruke demona nad demonima, samog Samaela, oca i vladara laži, poznatijeg kao sotona (inače omiljenoga lika u pisanijama "duha proroštva" iz Maine-a USA, koja evo već 105 godina služi kao "hrana crvima")

Ps. Niko ko je Hristov u "boga" u kakvog ne vewruje don Anto i neće verovati, jer zna da to bog nije.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Znam da ovo nema veze sa temom štoću objavit , a nije ni bitno , u ovim teškim danima svaka nam razonoda dobro dođe .
Glazba je uvijek lijek za dušu, pogotovo u ovim teškim vremenima. Grupa Sunce iz Neuma je tako donijela dašak topline u naše domove. Naime, članovi grupe su iz svojih domova otpjevali pjesmu 'Lijepa li si' i naježili mnoge.
Ostanimo doma

ostanidoma ...... ono kad su instrumenti u neumu, jedno u dubrovniku, drugo u splitu, treće u čapljini... a treba ostati doma , lijepalisi , neum , čapljina , split , dubrovnik .... posebne zahvale tegli linolade, dasci za rezanje, ručnom mikseru, žlici, jednoj harmonici i ukulelama

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa demon i kažnjava, ko je rekao da Bog sada kažnjava.

Ja nemam neke posebne svetlosti o tome šta će
zadesiti Njujork; jedino znam da će jednoga dana velike
građevine u tom gradu biti oborene Božjom silom koja
će ih srušiti i ispreturati.”

;)

Vas i Kineze kažnjava jer odbijate nauku Biblije.

;)

Bog kažnjava kroz cijelu istoriju, koju ti očigledno ne poznaješ.

;)

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Propovedaju obožavanje idolima, onda ih ti idoli kažnjavaju, samo ne sveci oni su mrtvi.

Onda znamo kome se klanjaju.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
A vidi gore tvrdiš da "Bog kažnjava i danas i kroz istoriju". Naš Trojedini Bog ne kažnjava, kažnjava tvoj bog-korona.

bog - korona? Misliš onaj što ga egzorcizmom isterujemo? Onaj što obožava da citira Pisama, komu je sve u "Pismima"?

Pa onaj kome odgovoraš, jadan i nije svestan da je taj "bog" samo službenik, da je primoran da vrši Volju Našega Boga, tačnije da mu je dozvoljeno da "rešeta kao pšenicu" (a "prosvetljeni" je već izrešetan, pao je, a da toga u svojoj samozaljubljenosti nije svestan)

Tom njegovom "bogu", tom njegovom "Pisma, Pisma" poručujem samo jedno:

apage satanas

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Da. Otac laži i otac straha je "bog-korona", bog u kojeg tripo vjeruje i kojem se klanja.

U njega je verovala i "duh proroštva" iz Maine-a USA, u toj meri da joj je on bio, kako brat Isusov, tako i onaj koji "nosi grehe sveta", o tome da je isti njoj omiljeni lik u svim njezinim "pisanijama" ne treba trošiti reči.

P.S. I da, "tko s koronom tikve sadi .... .

O glavu mu se lupaju...

Ps. Jedna stara narodna kaže da već pomenuti (đavo) kada nešto ne može da uradi, pošalje "ženu" (u originalnoj verziji je to baba) da mu to završi. :)

Natrag