Šta je novo?

"Google" odustaje od "windows-a" zbog napada hakera

Učlanjen(a)
11.06.2009
Poruka
506
Internet gigant "Gugl" polako odustaje od primene "Majkrosoftovog" operativnog sistema "vindous" u svojim kompjuterima, zbog bojazni od njihove ranjivosti na hakerske upade, i da će se opredeliti za "Eplov" operativni sistem "Mek", objavio je danas londonski dnevnik "Fajnenšel tajms".

4256_gugl-ap_f.jpg


Pozivajući se na više saradnika "Gugl", list navodi da je proces odustajanja od najpopularnijeg operativnog sistema u korist Eplovog "meka" (Mac) pokrenutog u januaru.

"Više nećemo raditi sa 'vindousom', iz bezbednosti" citira FT jednog od saradnika "Gugla" i dodaje da su kompaniju na ovakav korak naveli poslednji napadi hakera iz Kine.

Kompanija "McAfee Inc", specijalizovana za bezbednost kompjutera je ranije objavila da su hakeri pri upadima na operativne sisteme "Gugla" i drugih kompanija koristili dotad nepoznate "rupe" u brauzeru "Internet eksplorer", prisutne u svim verzijama "vindouza".


"Stalno se radi na povećanju efikasnosti našeg poslovanja, ali ne komentarišemo konkretna operativna pitanja", navodi se u saopštenju kompanije.

"Gugl", koji je već usavršio programe konkurentne ponudama "Majkrosofta", radi na sopstvenom operativnom sistemu baziranom na brauzeru "hrom" (chrome).
U martu je "Gugl" zatvorio svoj pretraživasč u domenu ".cn" preusmeravajući kineske zahteve na necenzurisani hongkonški sajt, izazvavši negodovanje kineskih vlasti.
 
Učlanjen(a)
15.04.2010
Poruka
341
Ma svi ima da bježe od mikrosofta koji je šupalj ko sito izgleda da će google ponudit na jesen svoj OS kao Open Source...Kinezi razvališe sve živo s virusima...čak se razmišlja o virtualnom Operativnom sistemu Koji bi bio već instaliran sad kako će šta će da bude vidjet ćemo!!!
 
Poslednja izmena:
Top