Gol: Ronaldo u Juventusu – plata 30M€, Realu 100-120M€

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.547
Gol: Ronaldo u Juventusu – plata 30M€, Realu 100-120M€
Kristijano Ronaldo blizu je prelaska u Juventus, pošto se sa tim italijanskim fudbalskim klubom dogovorio o četvorogodišnjem ugovoru, preneo je danas sajt Gol.

Izvor: B92, Beta
4889476575b3e3398212ae413166951_w640.jpg

Foto: Getty Images

Kako se navodi, najbolji fudbaler sveta šokirao je upravu Reala odlukom da napusti klub i predje u redove italijanskog šampiona.

Portugalac se dogovorio sa Juventusom o četvorogodišnjem ugovoru, uz platu od 30 miliona evra po sezoni.

Uprava Juventusa mora da pregovara sa upravom Reala i očekuje se da će za zvanično najboljeg fudbalera sveta morati da plati između 100 i 120 miliona evra.

Ronaldo je krajem maja, po osvajanju treće uzastopne Lige šampiona sa Realom, rekao da želi da napusti "Santjago Bernabeu".

On je nedavno rekao da je kao mali navijao za Juventus i da poštuje navijače tog kluba, koji su mu aplaudirali posle gola iz "makazica" na stadionu u Torinu u utakmici dva kluba u Ligi šampiona.

Kako je naveo Gol, Ronaldo smatra Juventus idealnim timom za poboljšanje reputacije na svetskom nivou, ali i želi da dominira još jednom kvalitetnom evropskom ligom i bori se za novi trofej Lige šampiona.

Ronaldo je nezadovoljan pošto smatra da ga u Realu ne štite dovoljno, posle tužbe španskih vlasti o utaji poreza.

Real je ove nedelje u dva navrata negirao da je postigao dogovore sa Pari Sen Žermenom o transferima Nejmara i Kilijana Mbapea.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.547
"Ako me procenjuju na 100 miliona, to znači da me ne vole"
Jedan od najboljih fudbalera sveta Kristijano Ronaldo u intervjuu španskim medijma uzburkao je javnost.

Izvor: B92


Photo by Julian Finney/Getty Images

Kako su preneli španski mediji, između ostalih "Marka" i "As", koji su najuticajniji u državi i retko kada greše, Real Madrid je prihvatio ponudu vrednu 100 miliona evra, a Potrugalac bi trebalo da zaduži opremu 'Stare dame'.

Nakon ispadanja njegove reprezentacije sa Svetskog prvenstva porazom od Urugvaja (1:2), Ronaldo je očigledno odlučio da završnicu Mundijala bar na neko vreme stavi u drugi plan.

"Ako moju vrednost procenjuju na 100 miliona evra, to onda znači da me ne vole", izjavio je portugalski as i dodatno uzburkao strasti.

Ovaj 33-godišnjak nikada nije krio simpatije prema Juventusu, ali je izgleda nezadovoljan što je pao u senku pojedinih fudbalera, bar kada je reč o ceni. Ipak je Nejmar plaćen 222 miliona, a Ronaldo će kako stoje stvari biti plaćen duplo manje.




[raw]
<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr"> | Front page of MARCA:<br><br>Cristiano Ronaldo believes that the €100m price that Real Madrid put on him last Jan, was an invitation to leave.<br><br>&quot;If I&#39;m worth €100m, it means that they don&#39;t want me.&quot; <a href="https://t.co/L6n4F9KTdS">pic.twitter.com/L6n4F9KTdS</a></p>&mdash; Arjun Pradeep (@IndianRegista) <a href="https://twitter.com/IndianRegista/status/1014634271468711936?ref_src=twsrc%5Etfw">July 4, 2018</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

[/raw]
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.547
Ronaldo u Juventusu – Marka piše da je to gotova stvar
Portugalski fudbaler i još uvek zvezda Real Madrida Kristijano Ronaldo nalazi se prema pisanju španske Marke na pragu prelaska u Juventus.

Izvor: B92

Getty Images
Španski medij piše da Ronaldo već dve nedelje traži kuću u Torinu i zbog toga navode kako je njegov prelazak u "Staru damu" praktično već završen posao.

Isti izvor je u utorak javio kako je Juventus 33-godišnjem Portugalcu ponudio 120 miliona evra za četiri godine, odnosno pet miliona evra veću platu od one koju trenutno dobija u Realu.

Upravo zbog visine primanja je bilo nesuglasica na relaciji Ronaldo – Florentino Peres, jer Kristijano smatra da zaslužuje bar onoliko novca koliko Mesi prima u Barseloni.

Prednost je kod ponude Juventusa četvorogodišnji ugovor igraču koji je već ušao u 34. godinu. Ronaldo bi se tako obezbedio do poznih godina karijere iako trajnije opadanje njegove forme još uvek nije na vidiku.

Marka smatra da Madrid ima prednost jer odgovara Ronaldovoj porodici, a i njegovo rodno mesto je na sat i po vremena leta. S druge strane, za Torino kažu da je hladniji grad sa manje pogodnosti, ali da navijači "Stare dame" žive za fudbal na svakoj utakmici, te da je i sam Ronaldo nekoliko puta spomenuo da navija za Juventus.

On bi prelaskom u Juventus zaigrao u još jednoj od "liga petice" pošto se u Engleskoj dokazao, postao je nezamenljivi deo istorije Reala od 2009. do sada i mogao bi da postane i deo tradicije Juventusa.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.547
TRESE SE FUDBALSKA PLANETA Ronaldo se dogovorio sa Juventusom, Real definitivno ostaje bez NAJBOLJEG NA SVETU

Izvor: Blic
8qCk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTXpRN01EQV8vNmUxNGMwMGI1MjhlNTFjNjAyNGRjNTUxNDFmMWM0ZDcuanBlZ5GTAs0C5ACBoTAB


Foto: Tanjug/AP

Priče o transferu Kristijana Ronalda iz Reala u Juventus zapalio je celu planetu! Pričalo se o nezadovoljstvu Portugalca u redovima trostrukog uzastopnog šampiona Evrope, spekulisalo se gde će nastaviti karijeru, licitiralo se sa imenom narednog kluba, ali je i tome došao kraj.

Kako prenosi sajt "Gol", Kristijano je dogovorio lične uslove sa Juventusom, godišnje će zarađivati 30 miliona evra u torinskom klubu sa kojim će potpisati četvorogodišnji ugovor.

OSyk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWkdZN01EQV8vNGUyMWQ0NWY4MTk5OWYzYjc4NGQ5ZDdhYjg0YjZjYzQuanBlZ5GTAs0CQgCBoTAB


Foto: Tanjug/AP
Kristijano Ronaldo će u naredne četiri godine biti prva zvezda Juventusa
Da bi se transfer i ostvario, neophodno je i da šampion Italije postigne dogovor sa Realom, kome će morati da plati obeštećenje između 100 i 120 miliona evra.

Tako će se ostvariti Ronaldova želja da napusti Real, pošto je izrazio nezadovoljstvo još posle finala Lige šampiona i želi da pokuša da napravi uspeh sa još jednim velikim klubom. Već u sredu je postalo poznato da će do transfera i doći, a posbeno tada je preneta Kristijanova izjava iz aprila, kada je izrazio koliko se divi "staroj dami".

Real je sada u teškoj situaciji, pošto će morati da mu dovede adekvatnu zamenu, a "kraljevići" su demantovali da su se dogovorili sa napadačima Pari Sen Žermena Nejmarom i Kilijanom Mbapeom.
 
Natrag
Top