GM: Zbog otkaza puca koalicija?

Dałe
Učlanjen(a)
04.10.2011
Poruka
3.295
[h=1]GM: Zbog otkaza puca koalicija?[/h]
Izvor:B92



Da se u Srbiji ipak sve vaga na stranačkom kantaru, ili kantarima, pokazuje i primjer iz Gornjeg Milanovca.

6244616464ece69feb1944711901662_368x277.jpg


Odluka ravnatelja Doma zdravlja koji je, kako tvrde pravnici ove institucije, u skladu sa zakonom i ovlastima, razriješio funkcije jednu glavnu sestru i postavio drugu, isprovocirala je reakciju socijalista.


Zanimljivo je da su obje sestre upravo iz SPS-a, a koalicija umalo da se raspadne zbog 600 dinara, kolika je razlika u plaćama glavne i obične sestre.

Ipak čelnici ove dvije stranke u Milanovcu tvrde da nema krize u funkcioniranju koalicije. Da funcija vodeće medicinske sestre u seoskoj ambulanti može dovesti u pitanje funkcioniranje koalicije socijalista i demokrata u Gornjem Milanovcu, pokazao je upravo takav slučaj.

Kada je direktor Doma zdravlja odlučio da na poslove vodeće sestre u Pranjanima postavi drugu sestru umjesto dosadašnje, socijalisti su zaprijetili pucanjem koalicije sa demokratima.

Iako čelnici ove dvije stranke u Milanovcu tvrde da se stranke ne miješaju u rad Doma zdravlja, direktor je demokrata, dok je razriješena vodeća sestra odbornica SPS-a u lokalnoj skupštini. "Mi smo već dva puta, ovaj, dali potporu tom ravnatelju, kada su oporbene stranke tražile njegovu smjenu, zbog svega onoga što se događa u Domu zdravlja.

Znači mi sigurno, ako se ne ispoštuje ovaj minimum, a to je da se ona vrati na svoje radno mjesto, prethodno, koje je bilo, mi sigurno nećemo podržati direktora, da, ovaj, ostane tom radnom mjestu ", rekao je Jovica Carević, predsjednik OO SPS Gornji Milanovac. "Nijednog momenta kriza vlasti u Gornjem Milanovcu nije dovedena u pitanje.

Ja sam za to, stvarno, pročitao iz medija. Apsolutno se ne bavimo kadrovanje u javnim poduzećima i ustanovama, posebno ne u zdravstvenoj ustanovi.

Što stvarno tu ljudi rade dobro i savjesno svoj ​​posao, da tu nemamo nikakvog utjecaja u kadrovanju u organizaciji rada unutar zdravstvene ustanove ", izjavio je Mileta Vulović, predsjednik OO DS Gornji Milanovac. Ravnatelj Doma zdravlja je na godišnjem odmoru, pa je zbog toga dr.

Slavka Đorđević, kao pomoćnica ravnatelja za medicinska pitanja, pojasnila da sestra Bralović zaključano, ali su u javnosti iznijeti i drugi netočni navodi. "Nije točno da je bila glavna sestra i da je smijenjena, kao glavna sestra, jer je glavna sestra u Službi opće medicine u Gornjem Milanovcu. Također nije točno da postoji po
 
Natrag
Top