Šta je novo?

Glumci koji su odbili uloge koje su kasnije nagrađene Oskarom

  • Začetnik teme sendi
  • Datum pokretanja
sendi

sendi

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.057
Kako je Džek Nikolson slučajno dobio nagrade


Glumci koji su odbili uloge koje su kasnije nagrađene Oskarom

Bert Renojlds je u karijeri odbio dve uloge, obe je prihvatio Džek Nikolson i oba puta je je dobio Oskara. Međutim, Bert Rejnolds nije jedini glumac koji je odbijao prave uloge. Pogledajte listu holivudskih zvezda koje su zbog pogrešne procene ostali bez nagrade.Džejms Kan je odbio glavnu ulogu u filmu „Kramer protiv Kramera“ jer je, po njegovom mišljenju, scenario bio osrednji, a film za srednju klasu. Producenti su pozvali Dastina Hofmana, koji je glavnu mušku ulogu u ovom filmu dobio Oskara.Džek Nikolson je zamenio čuvenog Berta Rejnoldsa u dva filma, „Vreme nežnosti“ i „Let iznad kukavičjeg gnezda“, i za obe uloge ovenčao se nagradom Američke filmske akademije.

Uloga gospođe Robinson u filmu „Diplomac“ prvobitno je ponuđena Doris Dej, ali ona je odbila ovaj angažman sa obrazloženjem da „ne može sebe da zamisli da se valja u krevetu sa mladićem duplo mlađim od sebe“. Za En Bankroft to nije predstavljalo problem, prihvatila je ulogu i dobila Oskara.

Majkl Daglas je napravio pravi potez u karijeri kada je prihvatio ulogu u „Niskim strastima“, a lista onih koji su je odbili prilično je dugačka: Silvester Stalone, Vesli Snajps, Denzel Vošington, Kurt Rasel, Miki Rurk, Alek Boldvin, Don Džonson, Tom Kruz i Patrik Svejzi.


Niko nije verovao u "Matriks"Vil Smit verovatno nije ni sanjao da će filmska trilogija „Matriks“ doživeti planetarni uspeh, inače ne bi odbio ulogu Nea, koja je prvo njemu bila ponuđena. U istoriji filma ostaće zapisano da je kultnog junaka igrao Kijanu Rivs.

Blic


 
Top