Glas Istre kupuje Novi list od Ježića?

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Glas Istre kupuje Novi list od Ježića?




Danas.hr 30.06.2011.

0520007.48.jpg

'Ježić prodaje Novi list Albertu Faggianu, vlasniku Glasa Istre? Dok se čuje zadnja puška sa Supilovog groba računajte da smo u punom sastavu', piše novinar Novog lista Ladislav Tomičić na Twitteru.

Hoće li Novi list promijeniti vlasnika? Novinar tog lista, Ladislav Tomičić objavio je na Twitteru sljedeću informaciju i komentar:

"Ježić prodaje Novi list Albertu Faggianu, vlasniku Glasa Istre? Dok se čuje zadnja puška sa Supilovog groba računajte da smo u punom sastavu".

No, potvrdu ove informacije nismo uspjeli dobiti na mjerodavnim mjestima, budući da se kontroverzni vlasnik Novog lista, Robert Ježić, direktorica Nataša Mijačika, kao ni glavni urednik Novog lista Branko Mijić do zaključenja ovog teksta nisu javili na mobitele. Uprava Glasa Istre, koji ni sam ne stoji bajno na financijskom planu, također ne odgovara na pozive.

Posrnuli riječki tajkun Ježić kupio je Novi list preko svoje petrokemijske tvrtke Dioki od malih dioničara 2008. godine navodno za 28 milijuna eura. Pojavljuju se i napisi da je izvukao novac iz njega.

No, Dioki zapada u probleme, a Jažić pod optužbama za malverzacije završava u pritvoru. Tada kreću i ozbiljnija nagađanja da će Novi list promijeniti vlasnika, kako bi Dioki mogao nadoknaditi dio gubitaka koji premašuju stotine milijuna kuna.

Prošlu je godinu, naime, Dioki završio sa 239,15 milijuna kuna gubitka, što je 50 posto više od gubitka iz 2009. koji je iznosio 159,02 milijuna kuna.

Kao kupac je, još dok je Ježić bio u pritvoru, spominjana Adris grupa, koja je navodno zainteresirana i za kupnju Večernjeg lista.
 
Natrag
Top