Šta je novo?

Gimnazijski profesori na prevaru zaradili 100.000 kn

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Gimnazijski profesori na prevaru zaradili 100.000 knHina|Danas.hr 08.01.2011.

0369007.48.JPG

Zbog prijevare u službi prijavljeno je troje profesora Gimnazije Dinka Šimunovića u Sinju, a sumnjiči ih se za varanje na putnim nalozima prikazavši pogrešno mjesto prebivališta. Prevara se odvijala godinama!


Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad tri osobe utvrđena je osnovana sumnja da su kao djelatnici obrazovne ustanove na području Sinja, u različitim vremenskim razdobljima, sačinili zahtjeve za putni trošak koji nisu odgovarali stvarnom stanju.

Slijedi im podnošenje odgovarajuće prijave nadležnom općinskom državnom odvjetništvu, izvijestila je zamjenica glasnogovornice PU Splitsko – dalmatinske
Tanja Nazlić.

Jedan profesor je prijavio prebivalište u Kosorima, drugi u Supetru, dok je njihova kolegica kao mjesto stanovanja prijavila Slatine na Čiovu, premda svi troje, kako je utvrdila policija, žive u Sinju. Varali su godinama, tako da šteta iznosi preko 100 tisuća kuna.


Zbog iste stvari i štete od 90 tisuća kuna, policija je prije mjesec dana već prijavila trojicu profesora sinjske gimnazije, a sada je lista osumnjičenih proširena.

 
Top