Gimnazija Nikola Tesla-Budimpesta

Učlanjen(a)
18.07.2012
Poruka
1
Razmislajm o upisu u ovu gimnzaiju i htela bih da znam kakva je skola,koje mogucnosti nudi i kakve ima prohodnosti na univerzitete EU.Hvala unapred! :)
 
Učlanjen(a)
26.02.2012
Poruka
3
Mislim da je to najbolji izbor, nije strucna skola vec daje neku odredjenu sirinu u znanju, u svim segmentima. Ja se nisam pokajao sto sam upisao, malo je naporno, puno se uci, ali sve se postigne.. I naravno, posle mozes da upises bilo koji fakultet. Moje misljenje.. Poz
 
Učlanjen(a)
27.01.2013
Poruka
1
Gimnazija u Budimpesti ne spada medju vrhunske ali je jedina u Budimpesti a ako dobro znam i u Madjarskoj.Najbolji je svakako profesor Vujic (fizicko) koji je sa malim brojem ucenika decaka bio visestruki prvak svih skola u Madjarskoj u fudbalu, krosu,kosarci.Direktor skole je Jovanka lastic lekar po zanimanju studirala u Beorgadu, i njena kosarkaska zenska ekipa je odlicna.
Kada ovde ides u gimnaziju skolu moras nauciti i polagati i madjarski - alil zato ces iamti oprohodnost za celu EU. Sa stanovista sporta je apsolutno bolja od svih skola u Srbiji - jer Madjari daju mnogo na sport. Moze se stanovati u djackom domu (kolegijum) gde ima cca 100 mesta i devojcica i decaka - dirktor je Julka Kotorcevic ciji je suprug u Bg. pravoslavni pop. Kolegijum je udaljen od skole oko 200m -dakle vrlo blizu. Dosta je dece koja su posle srednje skole otisla odavde na zapad pa i u Ameriku.
Moja supruga je tamo odradila 15 godina i bila je najstroziji profesor (fizika) - sada je poprilicno stroga matematika (nastavnica je iz Srbije) ali se ne moze ocekivati da to bude previse dobra skola jer ima mnogo i nase dece iz dijaspore koja "moraju" da poloze.Znam za hemiju i fiziku (Hemija profesorica Milena, Fiizika profesor Latic)da nije teska - ostalo ne poznajem.
Raduje me ako sam ti b ar malo pomogao.
 
Natrag
Top