Gimnastika - najbolji trening za dug i vitalan život

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Gimnastika - najbolji trening za dug i vitalan život

Da li ste znali da prema brojnim medicinskim istraživanjima lekari stavljaju gimnastiku kao alternativu estetskoj hirurgiji? Prednost ovog sporta je što možete započeti bilo kada sa treninzima i da se forsirate prema svojim mogućnostima, koje će svakako s vremenom napredovati.

2d6k6pz.jpg


Starenje ne možete zaustaviti, ali ipak možete sami da odlučite na koji način i kojom brzinom ćete stariti. Obzirom da je starenje neizbežno, otkrića savremene nauke pružaju Vam soluciju, da bar u odnosu na vaše mogućnosti, upravljate procesom starenja.

Gimnastika, odnosno zdrav način života i vežbanje imaju za posledicu da ponovo probude vitalnost tela i kože, podmlade zrele ćelije i podstaknu procese regeneracije kože.

Sportska gimnastika u kratkom roku poboljšava površinsku cirkulaciju, koža dobija svežinu, dok mišići postaju elastičniji i čvršći. Na ovaj način se telo podmlađuje, manje bore sa lica nestaju, a tonus kože je neuporedivo bolji. Pronađite gimnastički klub i prekratite ove tmurne dane na koristan i zdrav način.

Gimnastika za lice
S jedne strane priroda nam daje, a sa druge oduzima. Tajna dugovečnosti je u pravilnom izboru namirnica, ali sve to neće imati mnogo efekata ako uz to i ne vežbate. Kao dopunu adekvatnoj kozmetičkoj nezi kože, preporučuje se i program ciljanih vežbi za mišiće lica. Gimnastika lica umanjuje uticaj velikog broja spoljnih faktora na kožu. Mišiće lica možete svakodnevno da vežbate bilo gde. Ujutro dok se rastežete u krevetu ili dok pripremate doručak, zatim na radnom mestu ili dok se vozite u automobilu, dok gledate televiziju ili uživate u zasluženoj kupki na kraju radnog dana itd.

Uticaj gimnastike na osteoporozu
Osteoporoza je bolest koja se manifestuje smanjenjem gustine kostiju, zbog čega one postaju porozne. Smanjene količine kalcijuma koji inače osigurava čvrstinu kostiju i koštanog tkiva. Tanke i porozne kosti su naročito osetljive pri likom fizičkog stresa poput padova ili udarca. Da bi ste sprečili ili makar ublažili sve ove simptome stručnjaci navode kao savršen način rekreativno bavljenje gimnastikom.

Pravilno držanje leđa
Dugo i nepravilno sedenje utiče na loše držanje. Osnovni uzroci bolova u leđima, ramenima ili vratu mogu da budu brojni: povreda pri padu, neko oboljenje kičme ili deformitet ali i posledica lošeg ili nepravilnog držanja tela. Loše držanje tela nastaje pre svega zbog slabosti mišića, vremenom oni postaju ukočeni što za posledicu ima slabu cirkulaciju i na kraju pojavu bolova. Tek u odraslom dobu ljudi počinju da shvataju koliko je to bilo važno baviti se sportom jer pravilno držanje ne utiče samo na dobru funkciju mišića i zglobova već i na rad unutrašnjih organa pa tako i na organizam u celini.

Ritmička gimnastika je jedan od najboljih sportova na koji možete da uputite vašu devojčicu ili da i sami počnete da trenirate. Prilikom izvođenja gimnastičkih pokreta, koji su dobro ukombinovani sa muzikom i uz korišćenje rekvizita za ritmičku gimnastiku stiče se lepota poktera i gracioznost koja treba da bude svojstvena svakoj ženi.

Za bilo koju disciplinu da ste se opredelili nećete pogrešiti. Ukoliko imate dete, upišite ga na gimnastiku. Gimnastika predstavlja idealnu podlogu za bilo koji drugi sport. Na taj način ćete napraviti najbolji mogući uticaj na Vaše dete.

(Vestionline)
 
Natrag
Top