Član
Učlanjen(a)
19.01.2010
Poruka
859
dali ghz ima nekakve veze sa igricama ja imam asus gt 9500 , 4 gb of ram i 2 ghz

ja krenem kod majstora i on mi kaze da ghz nema nikakve veze sa igricama a neke igrice mi traze 3 ghz

pomagajte

Član
Učlanjen(a)
22.07.2009
Poruka
1.124
Kao prvo pogriješio si podfrum ovo ide u Pitanja i Odgovore.
A što se tiče tvog pitanja GHz označava broj proračuna ili instrukcija koje procesor može da obradi u jednoj sekundi to je kao konjske snage u auto više je bolje znači što više GHz imaš to će ti komp brže raditi a ako je već do neke igre dozvoljeno je odstupanje pa i do 500 MHz i opet će raditi možda negdje malo zalaga ali nema veze. Evo da ja sebe navedem kao primjer kad sam vidio preporučenu konfiguraciju za Assassin`s Creed 2 bio sam ispod minimuma a kad je igram sve ide bez problema.

Član
Učlanjen(a)
19.01.2010
Poruka
859
500 Mhz je 2 ghz jeli a niste me shvatili dali ghz ima udio u igricama da ili ne

Član
Učlanjen(a)
03.05.2010
Poruka
33
Ne, 2000 MHz je 2 GHz.
A ne razumijem tvoje pitanje, postavi malo jasnije.

Član
Učlanjen(a)
01.09.2009
Poruka
482
dali ghz ima nekakve veze sa igricama ja imam asus gt 9500 , 4 gb of ram i 2 ghz

ja krenem kod majstora i on mi kaze da ghz nema nikakve veze sa igricama a neke igrice mi traze 3 ghz

pomagajte

Ti,očigledno,misliš na karakteristike procesora,a ne grafe.
Da,procesor ima veze sa igricama (naravno da veća brzina/snaga procesora ne odmažu),ali slabiji (i stariji) procesor može da pogoni i jaku (i noviju) grafičku karticu.
Ukratko - prihvatljiva kombinacija može biti (samo za igre,ukoliko se nema love za noviju konfiguraciju) : slabiji proc + jača grafa (naravno,to moje "slabiji" ne znači da možeš ići ispod minimuma zahtevnosti koju je naveo proizvođač igre).

Član
Učlanjen(a)
19.01.2010
Poruka
859
dali ghz ima ikakve veze sa igricama u nekim igricama pise da mi trazi 3 ghz ja imam dva krenem kod majstora kaze da ghz nema nikakve veze sa igricama
pa da li je to istina kaze da je sve do graficke i rama a ghz nema nista sa igricama

pomoc hitno

znaci moram da imam 3 gh za neke igrice jeli

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.05.2010
Poruka
33
normalno da ima veze, to je brzina procesora. Znaci sto je procesor brzi igre ce bolje radit.
probaj pokrenuti neku igru koja trazi minimum 2 GHz na nekom kompu od 800 MHz i na nekom od 3 GHz pa ces vidjeti da ima razlike. Tako da GHz (tj. brzina procesora) ima veze sa igrama.

Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
2.667
Mozes igrati i na slabijem procesoru i manoj brzini ali u setup-u
igre moras smanjiti performanse sa High na Low.. pogotovo to vazi za grafiku.

Član
Učlanjen(a)
22.07.2009
Poruka
1.124
ok hvala znaci majstor nema pojma hvala puno

Da to znači da majstor nema pojma. Da je neki majstorrekao bi ti šta je GHz i svejedno majstori se ne razumiju u igre sledeći put kad ti nešto zapne postavi na forum. Da i skoro sam zaboravio sigurno je pisalo da treba Pentium 4 3GHz to ne važi ako imaš dual ili quatro core procesore.

Poslednja izmena:
Natrag