Gej parada uskoro

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Parada ponosa kreće sa platoa ispred Filozofskog fakulteta

Parada ponosa kreće sa platoa ispred Filozofskog fakulteta
02.09.2009. 20:17

Organizacioni odbor Povorke ponosa saopštio je danas da će skup za promociju prava lezbejki, gej, biseksualnih i transrodnih osoba (LGBT) u Srbiji početi 20. septembra na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Organizacioni odbor navodi da će Povorka ponosa krenuti sa "mesta sa kojeg su proteklih decenija kretale najhrabrije pobune".
Organizatori Parade ponosa najavili su da će se skup sastojati iz političkog dela, šetnje i kulturno-umetničkog dela, a da se svi aspekti bezbednosti planiraju u bliskoj saradnji sa vrhom republičkog i gradskog MUP-a.
Na platou ispred Filozofskog fakulteta u 11 sati govornici će javnosti predstaviti vrednosnu platformu borbe za zaštitu prava u Srbiji, a previđeno je i obraćanje LGBT aktivista iz Srbije i regiona, predstavnika institucija, kao i javnih ličnosti.
Tačna maršruta Povorke biće naknadno saopštena, a kako se navodi u saopštenju, sa kulturno-umetničkog dela skupa koji će takođe biti održan na platou ispred Filozofskog fakulteta, biće upućena poruka solidarnosti i radosti.

Izvor: Blic

------------------------------------------------

Danas je moj profesor elektronike ovako prokomentarisao ovaj događaj:
Pustite njih bre da marširaju gde hoće...nemojte im se slučajno mešati. Što je više njih to će nam manje uzimati lepih devojaka, mi na času umrli :D
 
Član
Učlanjen(a)
17.09.2009
Poruka
1
Mozda ce jednom i pedofili da naprave svoju paradu. Mozda ce da paradiraju i oni manijaci sto siluju zivotinje po zoo vrtu? Da ih neko slucajno ne diskriminise.:dance2:
 
Član
Učlanjen(a)
31.08.2009
Poruka
434
Mozda ce jednom i pedofili da naprave svoju paradu. Mozda ce da paradiraju i oni manijaci sto siluju zivotinje po zoo vrtu? Da ih neko slucajno ne diskriminise.:dance2:

Svaka ti cast :)

Zaboravio si da ima onih sto se pale i na namestaj. Netrebamo ni njih diskriminisati.
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.638
Vala ko danas nema svoje udruženje...što kaže čovek,treba i pedofili da krenu
 
Učlanjen(a)
08.07.2010
Poruka
490
BEOGRAD 07. 09. 2010
PRESS

Homoseksualci ne odustaju: Gej parada 10. oktobra


Parada ponosa biće održana 10. oktobra u centru Beograda. Organizatori povorke poručili su juče da će to biti „miran i nenasilan javni skup na kome će pokazati da lezbijke, gejevi, biseksualne i transrodne (LGBT) osobe u Srbiji mogu slobodno i bez straha da prošetaju ulicama Beograda"
1
0502-reuters.jpg

Ne ponovilo se... Prvi i jedini pokušaj gej parade 30. juna 2001. godine



Oni dodaju da će LGBT osobe na tom skupu biti zajedno sa svima koji se zalažu za ravnopravnost, toleranciju i poštovanje ljudskih prava.- Paradu ne vidimo kao naš krajnji cilj, već kao sredstvo kojim ćemo društvu skrenuti pažnju na probleme sa kojima se LGBT populacija u Srbiji svakodnevno suočava i kojom ćemo zatražiti od države da se sa nasiljem i diskriminacijom sistemski obračuna - saopštio je Organizacioni odbor Parade ponosa.
Policija da spreči sukobe
Parada ponosa u Beogradu prošle godine je otkazana dan pred planirano održavanje 20. septembra. Organizatori su na sastanku s premijerom Mirkom Cvetkovićem 19. septembra dobili rešenje od MUP-a u kojem se navodi da ne postoje uslovi da se povorka održi bez incidenata na Platou ispred Filozofskog fakulteta, gde je bila zakazana, uz preporuku da bude na Ušću ili na platou ispred Palate Srbije na Novom Beogradu. Organizatori su to odbili i otkazali manifestaciju. Bezbednosne pripreme za povorku uključivale su 5.000 policajaca, a MUP je procenio da bi protivnika povorke, navijača i ekstremista, moglo da bude i dvaput više.
A
„Obraz" ponovo preti
Mladen Obradović iz „Obraza" kaže da ta organizacija i sada, kao i prošle godine, poručuje učesnicima Parade ponosa: „Čekamo vas".
- Nije to nikakva parada ponosa nego parada Sodome i Gomore. Ogromna većina Srba je protiv širenja nemorala u srpskoj prestonici. „Obraz" naravno podržava takav stav zdravih i čestitih Srba. Borićemo se svim silama i sredstvima da ni ove, kao ni prošle godine, ne bude održana ta nakazna manifestacija - kaže Obradović.



Postojale su informacije da će tog dana u Beograd doći i navijači PAOK-a iz Soluna, u dogovoru sa navijačima Partizana, dok su zvezdaši navodno organizovali dolazak fanova atinskog Olimpijakosa i grupa navijača iz Sofije i iz Republike Srpske.Ove godine održavanje Povorke ponosa već je podržao deo članova Vlade Srbije, među kojima i ministar policije Ivica Dačić i ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić. Ipak, predstavnici stranaka su i dalje podeljeni u stavu da li u Srbiji uopšte treba da se održi Povorka ponosa. Funkcioner G17 Plus Željko Ivanji kaže da podržava tu manifestaciju i izražava nadu da će ove godine biti održana kako bi se pokazalo da je Srbija tolerantno društvo.
- Važno je da pokažemo da smo tolerantni prema manjini koja je različita od većine nas. Ta manjina smatra da su im prava ugrožena samo zato što su različiti i to žele da iskažu. Tako vam je i u politici. Pošto podržavam iskazivanje različitosti i toleranciju, prisustvovaću povorci - kazao nam je Ivanji.
Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić kaže da se nada da će sve u vezi s povorkom proteći mirno.
- Nadam se da će državni organi obezbediti sigurnost svima, učesnicima parade, ali i svim ostalim građanima i onima koji se možda protive - bio je kratak Vučić.
Palma: Ne treba nam parada
Lider JS Dragan Marković Palma ostaje pri stavu da gej parada u Srbiji ne treba da se održava.
- JS ostaje pri stavu da oni to treba da rade u svoja četiri zida, a ne da na ulici deci pokazuju kako se ljube dva muškaraca. Za mene je to bolest. Naravno da mi hoćemo u EU, ali nije parada jedan od uslova. I to nije nikakvo kršenje ljudskih prava. Pa, vidite da Francuzi proteraše Rome, zabranjuju muslimankama da nose feredže i niko ne sme ništa da im kaže - priča Marković.
3
0501-reuters-2.jpg


Zamenik predsednika SRS Dragan Todorović da je u Srbiji sve po principu selo gori, a baba se češlja - cela država brine da li će pederi i lezbijke da održe povorku, a zemlja u rasulu.- SRS je zabrinuta za ekonomsko i socijalno stanje naših građana i ishodu naše rezolucije o Kosovu na GS UN, a o gej paradi neka vode računa oni koji je organizuju i nadležni državni organi da to prođe u miru - navodi Todorović.
B. BOJIĆ





Kako im bre ne dosadi.... :mrgreen:
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
03.09.2009
Poruka
1.291
ako budu ...najbolja navijacka grupa na svetu...

DELIJE.................



cisto sumnjam....................nikad jugoslavija...........

Kraljevina Srbija u srcima sija......................

samo Srbija................
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
09.08.2010
Poruka
2.132
Kako im bre ne dosadi.... :mrgreen:

To se i ja pitam....:thinking:

Ja stvarno nemam nista protiv gay populacije ( nisam sklon diskriminaciji po bilo kom osnovu ) ali to insistiranje na paradi mi zaista nije jasno... Mislim, ne kapiram koja je svrha svega toga... :dntknw:

Mada skoro sam negde pokupio pricu da su ti, takozvani, gay aktivisti ( ma sta god to zaista znacilo) poprilicno placeni od raznih nevladinih organizacija i da su im ti nastupi u javnosti u stvari posao, sto mi deluje vrlo verovatno jer u ovoj zemlji je sve jos odavno ispolitizovano i svedeno na novac, pa zasto ne bi bilo i sexualno opredeljenje...
Niko me nece ubediti da ih Dacic nije podrzao samo zato jer u tome ima neki licni interes, no to je vec samo moje misljenje... :dntknw:

Na kraju ce se opet sve svesti na opste sranje po celom gradu i katastrofalnoj slici o Srbiji i Srbima koja ce obici svet ko da nam zemlja i bez toga nije u govnima... :roll:
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag
Top