Evo posle par meseci povremenog koriscenja, paralelno sa IGO-om , Sygicom i Navitelom, mogu samo da kazem da je ipak garmin najbolja navigacija u smislu same navigacije. Primetio sam da mi on uvek ponudi najlogicniju rutu, pa sam onda proveravao sa relacijama kojima se krecem ceo zivot i opet je garmin nudio rute kojima sam se stvarno i kretao do tada.
Ostali softveri nisu losi, dovesce nas oni gde treba samo malo okolo naokolo. Sledeci je IGO, koji u ove dve poslednje verzije (primo 2.4 i ans), cak i sa izracunavanjem alternativnih ruta ne nudi pravo resenje za put ( npr. put do tasosa u Grckoj uvek preko Kavale, nikako preko Keramotija sem ako mu se rucno ne kaze, bez obzira kako da je podesen 'route planning method''), cini mi se da je onaj stariji IGO nudio i te realnije varijante.Navitel jos uvek nema dobre mape, a Sygic je u poredjenu sa Garminom i Igom za klasu losiji.
Pojavio se i TomTom sa teleatlasovom mapom srbije 2013.06 koja je pristojna, probao sam malo po beogradu - ipak je nepreciznija od Navteq-a.
Naravno tu je i pitanje mapa koje se koriste. Navteq 2014.30 ili 2013.q2 je sad bolje resenje nego Contrastova mapa 2012.07, bar sa adresama po Beogradu koje sam ja trazio.
Ali Garmin ipak ima jednu veliku manu, za koju pokusavam da nadjem resenje ,mozda nesto ne radim kako treba.
Kada trazim recimo neko manje mesto na ostrvu Tasos recimo, ne pronalazi mi ga kao mesto iako postoji na mapi oznaceno kao naseljeno mesto, nego moram da navedem kao grad tasos, a to mesto mi pronadje kao ulicu. Za tasos sam se snasao posto znam ime glavnog grada, ali kad trazim neko mesto negde drugde kako da znam ime kojeg grada da kucam pa da trazim mesto kao ulicu ???.
Da li neko zna resenje za ovaj problem, mapa koju koristim je CityNavigator 2014.30 mada sam probao i sa AutodriveHellas 1.85