Član
Učlanjen(a)
08.10.2009
Poruka
1.849
Garavi sokak


Naš recept je iskrenost i istina

2349-1-1.jpg


Novosadska grupa “Garavi sokak” postoji već 14 godina i za to vreme uspela je da postane jedan od najpopularnijih bendova naše estrade. Snimili su sedam albuma i tri kompilacije sa pesmama Baneta Krstića, frontmena grupe. Do sada su održali preko 500 koncerata širom zemlje i sveta, a numere “Teci, teci Dunave”, “Skeledžija”, “Biće bolje ako budeš tu”, “Dobro je”, “Ponekad”... postale su lična karta “Garavog sokaka”. Pre mesec dana grupa je počela pripreme za snimanje osmog albuma na kome će raditi tokom proleća i leta, a objaviti u toku ove godine. Biće to jedan novi, a opet stari “Garavi sokak”. Za nekoliko dana na Internet će, u MP3 formatu, postaviti jednu od najnovijih pesama kao pozdrav novom proleću u Srbiji i njihovoj publici širom sveta.
Iako trenutno niste zastupljeni u medijima, vaše pesme su i dalje slušane. Kako to objašnjavate?
Garavi sokak – Bane Krstić: Recept je iskrenost i istina. Živimo u vremenu, u kome ne postoji realna diskografija u Srbiji. Postoji mediografija, kojom se bavi par privatnih televizija, gde su pevači topovsko meso, koji novcem od sponzora plačaju ulaznicu u postojanje. Drago mi je što “Garavi sokak” nije deo te priče.
Da li je, i pored velike najezde “prosečnih”, kvalitet i dalje primaran?
Garavi sokak – Bane Krstić: Sasvim sigurno. Naravno i danas ima puno dobrih pesama, ali je mnogo više onih koje to nisu. Grupe od pre 10 i 20 godina u svojim pesmama nose miris dobrih starih vremena iz zemlje koje više nema, a u kojoj su mnogi bili srećni.
Da li su vam na početku karijere uzor bili “Beatlesi”?
Garavi sokak – Bane Krstić: Apsolutno, a i danas je tako. Njihove pesme su nešto najlepše što sam u životu čuo.

2349-1-2.jpg


Da li ćete raditi muziku za filmove i predstave?

Garavi sokak – Bane Krstić: Ovih dana pratim probe za predstavu “Ljubinko i Desanka”, Aleksandra Popovića, u SNP-u, za koju ću raditi muziku. Inače, do sada sam radio muziku za par filmova i 10-ak pozorišnih predstava.
Zvanični studio u kome pripremate materijal zove se “Nukleus”. Da li je vaš sopstveni studio?
Garavi sokak – Bane Krstić: “Nukleus” je studio “Garavog sokaka”, ali služi i za mnoga druga snimanja i radove. “Nukleus” znači početak ili začetak nečega, izvor inspiracije i kreacije. Mesto gde se okuplja puno dobrih ljudi.
Pišete li pesme i za druge izvođače?
Garavi sokak – Bane Krstić: Ove godine sam počeo da pišem tekstove i muziku i za svoje kolege. Prvo sam uradio tri pesme za moje komšije, grupu “Mačak Miša bend”, a pripremam i jednu baladu za Zdravka Čolića.

2349-1-3.jpg


Da niste muzičar čime bi se bavili?

Garavi sokak – Bane Krstić: Da nisam muzičar verovatno bih bio inženjer za poljoprivrednu tehniku, jer sam to i studirao.
Čini mi se da ste negde i glumili?
Garavi sokak – Bane Krstić: Glumio sam i uradio muziku za film i seriju “Zla žena”.
Vaša supruga je glumica. Da li ćete sa njom sarađivati u nekom projektu?
Garavi sokak – Bane Krstić: Ivana je glumica u novosadskom SNP-u. Sarađujemo i dosta i to sjajno, a ponekad zajedno i učestvujemo u predstavama. U ovoj novoj predstavi Ivana glumi Desanku, a ja pišem muziku i songove. Tako je i u nekim spotovima “Garavog sokaka”, kao što je “Jedina vilo”.
Imate dvoje dece. Da li će krenuti vašim ili ženinim stopama?
Garavi sokak – Bane Krstić: Danilo i Angelo su dva simpatična mlada momka od osam i sedam godina. Kada biste ih, ovog momenta, pitali sta će biti kad porastu rekli bi uglas: “Fudbaleri!”
Kada ćete održati koncert?
Garavi sokak – Bane Krstić: Kada ne bude piraterije i kad se sredi situacija na medijima i u diskografiji. Znači uskoro.

2349-1-4.jpg


”Garavi sokak” je jedna od retkih grupa koja ima odlično urađen site. Čija je to zasluga?

Garavi sokak – Bane Krstić: Pre mesec dana podignut je u ovoj formi, a najveće zasluge za to ima firma “Plus sistemi” na čelu sa Peđom Plužnikovim.

izvor:balkanmedija






 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
4.075
Moje dve omiljene...smile3




 
Poslednja izmena od urednika:
Natrag
Top