Galvanski izolator

Član
Učlanjen(a)
10.07.2010
Poruka
3
Pozdrav svima! Hteo bih da napravim navedeni uredjaj sa ovog linka Video izolator pa me zanima da li mogu da se iskoriste neki drugi kondenzatori posto ni jedna radnja u bg-u nema te sve sam zvao.

Član
Učlanjen(a)
19.04.2009
Poruka
413
Galvanski (video) izolator...
Sto se tice blok kondenzatora koji se pominju: (2.2nF/400v),mozes da stavis i sa vecim(ne manjim) radnim naponom(..+400V..).Kapacitet(2.2nF)neka ostane isti. Za nabavku,sumnjam da ih nema nigde u Bgd-u.Nisi ti to dobro potrazio...U bilo kom TV servisu ce ti(verovatno)dati na poklon ovakve kondenzatore...
Alternativa je da ih skines sa nekog(TV i slicno) rashodovanog uredjaja,pozz...

Član
Učlanjen(a)
26.07.2012
Poruka
455
prosto ne mogu da verujem da nisi našao te komponente, nekada dok sam se bavio radio-amaterstvom sve što mi je bilo potrebno nabavljao sam u Timočkoj 18 u Beogradu! Pogledaj tamo mislim da bi trebali imati!
evo ti i link na kome imaš više prodavnica elektronskih komponenti

Kod:
http://www.mojgrad.rs/Beograd/Vracar/Racunari-i-telekomunikacije/Elektronske-komponente

pozz!

Član
Učlanjen(a)
01.09.2009
Poruka
89
ne znam da li se snasao za kondenzatore. imas gomilu firmi u Srbiji sto se bave prodajom elektronskih komponenti.

Član
Učlanjen(a)
10.07.2010
Poruka
3
Zvao sam pre neki dan te u Timockoj ulici i nemaju, nasao sam neku prodavnicu u dimitrija tucovica 29 na sajtu pise da imaju pa cu ih zvati sutra da proverim. Hvala svima!!!

Član
Učlanjen(a)
01.09.2009
Poruka
89
u google sam upisao elektronske komponente...ima dosta prodavnica sto nude kondenzatore. 2-3 dinara cena po komadu.
pozdrav

Natrag