Fujicu kompjuter (problem sa mjerenjem temperature)

VIP IPTV
Učlanjen(a)
03.12.2012
Poruka
2.407
Pozdrav svima.Zamolio bi nase znalce i one koji su imali slicno iskustvo da u komentarima ostave misljenja.
Ovo je desktop racunar fujicu i3 8 gb rama dd4 ssd itd.Kada mjerim sa aidom za koju imam ok licencu cudno mi da pokazuje 123 stepena na maticnoj a sve radi kako treba i nista nekoci.Fizickim dodirom na maticnu i cip uopste se neosjeti temperatura,neizduvava vruc vazduh cak ni mlak,procesor normalan ujedno i svi drugi uredjaji.Dali je moguce da je sama senzor za maticnu pobrljavio i da lazno pokazuje temperaturu.Po meni a razumijem se dobro to je jedini odgovor.Vidim i sam da to nije problem ali me interesuju vasa misljenja i iskustva.
viber-slika-2024-08-05-13-42-23-853.jpg

Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.392
AIDA je pouzdana aplikacija za ispitivanje delova kompa i lapa.Probaj da je apdejtujes.Moze biti to da je zastarela aplikacija.

VIP IPTV
Učlanjen(a)
03.12.2012
Poruka
2.407
AIDA je pouzdana aplikacija za ispitivanje delova kompa i lapa.Probaj da je apdejtujes.Moze biti to da je zastarela aplikacija.
Na drugim kompjuterima radi pouzdano i tacno posto inace i bavim se informatikom ali me interesuju misljenja kao od tebe ;)
Po meni je samo los senzor i kontam da je on pokvaren

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.192
Postoje i drugi programi za mjerenje temperature. Ako i oni pokazuju istu temperaturu izadji na stranicu proizvodjaca maticne pa u odjeljku bios pogledaj ima li kakvih upozorenja. Abdejtuj bios maticne.

Učlanjen(a)
28.12.2011
Poruka
221
Mene zanima da li si probao i sa drugim programima? Da li pokazuju iste vrijednosti?
Na tim temperaturama bi bios gasio sve, bar koliko znam.

VIP IPTV
Učlanjen(a)
03.12.2012
Poruka
2.407
Mene zanima da li si probao i sa drugim programima? Da li pokazuju iste vrijednosti?
Na tim temperaturama bi bios gasio sve, bar koliko znam.
Svi programi isto registruju ovde je definitivno po meni senzor jer sve radi perfekt nema toplote na dodir nema vruceg vazduha maticnu gdje pipinem ladna a sam cip na maticnoj ladan,Ma to je to hvala vam za odgovore,da je sta sto netreba ili bi crko ili bi se gasio a evo pod opterecenjem radi kao sat i nedize temperature za ok 20% kad je opterecen sto je normalno.Samo temperatura maticne non stop 122-123 :)

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.192
Znaci tebi treba samo potvrda tvoga zakljucka a ne zanima te uopste mozes li eliminisat taj problem.

VIP IPTV
Učlanjen(a)
03.12.2012
Poruka
2.407
Znaci tebi treba samo potvrda tvoga zakljucka a ne zanima te uopste mozes li eliminisat taj problem.
Naravno da sam planirao i rjesiti taj problem jer je bas neugodno vidjeti toliku temperaturu.Kada sam isprobao par mojih stvari i sve sto ste vi predlozili shvatio sam da netrebam se brinuti i da jednostavno zanemarim neispravan senzor za maticnu.Ako i nedaj Boze odrjesi,ko je kupio ovaj kupice i drugi :) vama svima jos jednom hvala za vasa misljenja i predloge.Naravno da cu bios prve prilike flesovati pa i to provjeriti (do sad samo jos to nisam uradio ali za vikend hocu ).Evo sad je jedan sat nocu citavo vece gledam filmove u fhd rezoluciji namjerno ga opterecavam i sve radi kakao treba,pratim aidom koristim jos Speccy i uvijek isto sve na istim vrjednostima. + - 15-20 stepeni.

UREDNIK
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.701
Ако је таква температура, то би осетио кроз врео ваздух на вентилатору. Могуће је да је сензор температуре кућишта пролупао? Имао сам такав случај са другим уређајем, где је контролер искључивао уређај због високе температуре а сам уређај није био ни млак. Сензор је слао фалш информације. Заменом истог све је дошло у ред.
Да би температура кућишта била висока, процесор би био усијан, као и остали сензори, а на њима је температура сасвим ок, што нема логике ако је температура у кућишту тако висока?
Питање је где је смештен сензор те температуре кућишта и да ли је лако заменљив. Ако није, слободно га игнориши поред осталих сензора који показују нормалну температуру.

Natrag