Fudbalski transferi: Kombinacije i spekulacije

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Za 60 milijuna eura Fabregas je vaš



Kao što smo proteklih dana imali prigodu već vidjeti na primjeru Eduarda da Silve, kad nešto kaže Arsene Wenger, onda to stoji - dok trener Arsenala vlastitu tvrdnju ne pobije novom izjavom ili potpuno oprečnim postupkom...



Tako je i u slučaju Cesca Fabregasa - Katalonac je na sve moguće načine ovoga ljeta izražavao želju da ode iz Arsenala. Poziv Barcelone vjerojatno nema nikakve veze s domoljubljem, ali Fabregas je pošteno priznao da bi volio igrati u momčadi zajedno s većinom svojih suigrača iz reprezentacije. Barcelona je također 'napikirala' ovaj transfer kao glavni projekt tijekom ljeta i nedostaje samo pozitivan odgovor od strane Arsenala.

Još do jučer Wenger je hladno odbijao molećive upite na ovu temu:

- Kad je riječ o Fabregasu, nemamo više što govoriti. Toj priči treba stati na kraj, već mi je dosadilo svakodnevno ponavljati jedno te isto - Fabregas nije na prodaju i uopće nas ne zanimaju ponude ni Barcelone, ni bilo kojeg drugog kluba. Cesc je naš kapetan, važan subjekt u igri naše momčadi i jedan od najvažnijih oslonaca u realizaciji naših planova u novoj sezoni. Ne zanimaju me uopće nikakvi prijedlozi na tu temu, jednostavno, nema prodaje, brojke me uopće ne zanimaju, cijena nije bitna. Cesc ostaje... - grmio je još jučer na novinare Francuz poganog jezika...

Danas je međutim okrenuo 'pilu naopako'. Kratko i jasno:

- Spremni smo pustiti Fabregasa. Stavite na stol 60 milijuna eura i vodite ga...

Toliko o 'nezamjenjivosti' i poštovanju prema kapetanu svoje momčadi. Wenger iz dana u dan oduševljava svojim biserima. Koliko god je Barcelona uporna, koliko god želi u svoje redove dovesti svog nekadašnjeg juniora, igrača koji je prošao njenu nogometnu školu, ali onda nošen mladenačkom nestrpoljivošću 'pobjegao' u London, toliko je odšteta od 60 milijuna bezobrazno visoka.

Pa ipak, predsjednik Barce, Sandro Rosello, ući će sutra u avion i krenuti put Londona. Možda u direktnim pregovorima spusti brojke u realnije okvire. Podsjetimo, još u svibnju Barca je Topnicima nudila 35 milijuna eura, zadnjih dana ta se ponuda podebljala na 40 milijuna eura, ali pohlepa Arsenala time još uvijek nije zadovoljena. Kako sada stvari stoje, netko će morati popustiti.

Za predsjednika Barcelone dovođenje reprezentativnog veznjaka bio bi 'potez za notes'. Ali Rosello igra na još jednu kartu - nije teško pričekati još godinu dana, neka se Cesc potpuno oporavi od ozljeda, u prijevodu, neka zabušava koliko god bude potrebno, pa će sljedećeg ljeta njegova cijena biti puno realnija. Očito je to sada spoznao i Wenger, otuda njegov nagli 'salto mortale'...

Preuzeto sa Sportplus.hr
 
Član
Učlanjen(a)
03.07.2010
Poruka
255
Riera u Olimpijakosu

Riera u Olimpijakosu

Izvod: Novosti online | 21. jul 2010.

Crveno-beli iz Pireja za angažovanje fudbalera Liverpula odvojili neverovatnih 21.8 miliona evra

Španac Albert reira (28) je novi član Olimpijakosa. Novi gazda kluba iz Pireja Vangelis Marinakis je odvojio 21.8 miliona evra za transfer sada već bivšeg igrača Liverupla, što je mnoge u grčkoj šokiralo, obzirom na poznatu finansijsku situaciju u zemlji. Reira je potpisao četvorogodišnji ugovor (tri plus jedan), a maratonski pregovori su na kraju urodili plodom.
Liverpul je na ime obeštećenja dobio 4.5 miliona evra, a u Olimpijakosu vide pravog naslednika dugogodišnjeg lidera Predraga Đorđevića.
Reprezentativac Španije je u Liverpulu bio od 2008, a pre toga je igrao za Mančester Siti, Espanjiol, Bordo i Majorku.
 
Član
Učlanjen(a)
15.05.2010
Poruka
773
čitam ovo i ne mogu da verujem ako je istina,šta se dešava s tim ljudima meni nije jasno?ili imaju mnogo para pa ih bacaju ili....
 
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Samo rijetki klubovi mogu kupovati, a da prije toga nekog ne prodaju!



Proteklih nekoliko ljetnih prijelaznih rokova ponudilo nam je ‘bombe’. Ovoljetne tek trebaju eksplodirati



Ljetni mercato tek se zahuktava. Najveće zvjerke na europskom nogometnom lovištu još uvijek oštre zube i pripremaju teren za napad. Dosad obavljeni poslovi, s iznimkom prelaska Davida Ville u Barcelonu, ipak spadaju u predigru.

Posljednji prijelazni rokovi, pogotovo onaj prošloljetni, podignuli su standarde i više nam brojke od 30-40 milijuna “nečega” nisu toliko fascinantne kao prije 4-5 godina.

Abramovič zavrnuo pipu

Stanje na tržištu ipak nas tjera da se zapitamo hoće li srpanj i kolovoz biti obilježeni velikim poslovima. Krug onih koji mogu razmišljati o istresanju takvog novca pred jedan par nogu veoma je sužen.

Tempo diktira “velika četvorka”, jedini klubovi koji raspolažu transfer-budžetima većima od 100 milijuna eura. Manchester City je do sada bio najaktivniji te će sljedećim transferom sigurno probiti magičnu granicu od 100 milijuna. Barcelona bi Villinim dolaskom mogla i zaključiti šoping, iako im je na nišanu i nekoliko igrača za koje bi svakako odriješili vreću.

Mourinho se na SP-u zaljubio u elf i želi germanizirati Real njemačkim Tunižaninom ( Khedira), čiji je transfer navodno pitanje dana, Turčinom ( Özil), a možda i Poljakom ( Podolski). Najinertniji je za sada Carlo Ancelotti kojem je Abramovič malo zavrnuo pipu, ali svejedno može računati na jednog ili dva “kapitalca”.

Forlan unutra, Balotelli van


S ovim društvom manje-više završava popis klubova koji na nogometnoj burzi mogu licitirati do neba. Ostali moraju biti racionalni, prvo razmišljati o oslobađanju određenih sredstava prodajom kako bi mogli nekoga dovesti.

- Moramo biti oprezni, voditi računa i o nadolazećim godinama i živjeti unutar svojih mogućnosti - komentirao je gazda europskog prvaka Intera Massimo Moratti glasine o eventualnoj kupnji Diega Forlana.

Najbolji igrač Svjetskog prvenstva mogao bi sletjeti u Milano, ali u tom će slučaju Mario Balotelli sigurno odletjeti iz njihove svlačionice. Prihodi i rashodi moraju biti donekle usklađeni u današnjoj talijanskoj politici šopinga.

Ako tako rezoniraju prvaci Europe, gdje su tek ostali. Rekordi su rezervirani za elitu, a njoj pripada sve manji broj klubova...

MANCHESTER CITY


Fond za pojačanja:

180 milijuna eura

Već kupili:

91,5 milijuna

Y. Toure (30), D. Silva (30), Kolarov (19) i J. Boateng (12,5),

Zanimaju ih:

Balotelli (35), Džeko (35)...

REAL MADRID


Fond za pojačanja:

130 milijuna eura

Već kupili:

40 milijuna

Di Maria (25), P. Leon (10) i Canales (10)

Zanimaju ih:

Gerrard (45), Thiago Silva (28), Özil (27), A. Cole (27), Khedira (13)...

BARCELONA

Fond za pojačanja:

130 milijuna eura

Već kupili:

49,5 milijuna

Villa (40) i Correia (9,5)

Zanimaju ih:

Fabregas (50), Özil (27), Mascherano (26), Coentrao (12,5)...

CHELSEA

Fond za pojačanja:

100 milijuna eura

Već kupili:

13 milijuna

Benayoun (7) i Kalas (6)

Zanimaju ih:

Torres (55), Kaká (50), Agüero (36), Elia (17), Van der Wiel (15)...

Preuzeto sa vecernji.hr
 
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
VRTE SE MILIJUNI Kuha se zamjena Ibra - Kaka?



Svjetsko nogometno prvenstvo je završilo, a zahuktali su se transferi, mnogi su već realizirani, brojni su pregovori u tijeku, najbogatiji klubovi ne žale novca...




U Španjolskoj bi se mogla realizirati spektakularna zamjena između dva najjača kluba. Novi trener Reala, Portugalac Jose Mourinho, navodno želi Šveđanina Zlatana Ibrahimovića za kojeg je uvjeren da bi se odlično ukopio u momčad i koncepciju koju stvara. Prema pisanju španjolskih medija, ‘kraljevski klub’ spreman je Ibrahimovića plaćati 12 milijuna eura godišnje, a Barceloni je u zamjenu za švedskog igrača spreman ponuditi Kaku.

Brazilac iza sebe ima sezonu za zaborav u Realu, mučile su ga ozljede, ništa bolje nije bilo ni na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Navijači Milana smatraju kako ga klub, bez obzira na zaradu, nikad nije ni trebao prodati u Madrid i vrlo rado bi ga opet vidjeli na San Siru. To se, međutim, ne čini realnom opcijom.

Međutim, Milan produžuje ugovore sa svojom aktualnom starom gardom. Vratar Christian Abbiati potpisao je do ljeta 2013. godine, branič Massimo Oddo do ljeta 2012. godie, a jučer je potpis na ugovor također do ljeta 2013. stavio i Gianluca Zambrotta.

Barcelona još uvijek nije odustala od dovođenja Cesca Fabregasa iz Arsenala, klubovi su navodno ipak uspostavili komunikaciju koja bi mogla rezultirati pregovorima. Europski i svjetski prvak u dresu Španjolske ponikao je u Barcinoj školi, a sa 16 godina je otišao u londonski klub čiju sada kapetansku vrpcu nosi. I on bi se, premda to nikad nije javno izrekao, rado vratio kući, ali je dogovor ovog ljeta teško moguć.

No, na Otoku ima drugih vijesti. Roy Hodgson, novi trener Liverpoola, želio bi ojačati obranu dovođenjem Waynea Bridgea iz Manchester Cityja, premda službena ponuda još nije upućena. A Chelsea je navodno ponudio 22 milijuna eura za Brazilca Ramiresa iz Benfice.

Legendarni Realov kapetan Raul je prema neslužbenim informacijama već potpisao dvogodišnji ugovor s njemačkom momčadi Schalke 04. Prema pisanju njemačkog tiska, ugovor 33-godišnjeg Španjolca težak je šest milijuna eura brutto, ali niti jedan klub još nije službeno potvrdio transfer.

Preuzeto sa Slobodna Dalmacija.hr





Ode li Fabregas u Barcu, u Arsenal hitno dolazi Honda
Talijanski mediji tvrde da je Arsene Wenger već našao zamjenu za Cesca Fabregasa odluči li ovaj otići u Barcelonu. Bit će to veznjak CSKA iz Moskve i japanske reprezentacije Keisuke Honda.

Japanski čarobnjak, kako ga Talijani zovu, oduševio je Wengera utakmicom Japana i Danske na SP-u. Honda je zabio prekrasan gol iz slobodnjaka i namjestio još jedan za pobjedu te je proglašen igračem utakmice. No Honda neće biti jeftin s obzirom da ima četverogodišnji ugovor s Rusima, a za njega se zanimaju još i Milan, Marseille te Borussia Dortmund.

Preuzeto sa 24sata.hr
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Službeno: Kolarov potpisao za Manchester City
Srbijanski lijevi bočni nogometaš Aleksandar Kolarov (24) od subote je novi član Manchester Cityja, objavili su iz engleskog Premierligaša na svojim internet-stranicama...

Reprezentativac Srbije sa Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi dobio je radnu dozvolu, prošao liječnički pregled i potpisao višegodišnji ugovor. Britanski mediji pišu da se vezao za City na pet godina, te da su Englezi za njega rimskom Laziju, s kojim su mu preostale još dvije godine ugovora, isplatili 19 milijuna funti odštete.

- Pratim njegove igre od 2007. godine, baš kao i Cityjevi skauti. Njegovi su napadački kapaciteti vrlo dobri. Brz je i ima vrlo snažan a precizan udarac lijevom nogom. Pred njim je krasna međunarodna karijera i veselim se što ću raditi s njim - izjavio je za potrebe Cityjeva web-portala talijanski trener Roberto Mancini dodavši:

- Osim visoke tehničke klase, Kolarov također ima sposobnost igrati na više različitih pozicija, jer je također dobar vezni nogometaš. To je dodatna blagodat za momčad.

Kolarov, koji je u Lazio stigao iz OFK Beograda 2007. godine, četvrto je veliko ovoljetno pojačanje Cityja nakon Jeromea Boatenga, Davida Silve i Yaye Tourea.

Iz kluba su izvijestili da unatoč potpisu neće na američku turneju s novim suigračima.

Također, Mancini je kazao da se Wayne Bridge ne mora zabrinuti jer je dobio izravnog rivala na svojoj poziciji.

- Želim momčad sa po dva jednako kvalitetna igrača na svakoj poziciji - kaže Mancini.
 
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
Dogovor je pao, Maicon u Realu za 28 milijuna eura




Inter i Real Madrid konačno su se dogovorili oko Maicona. Nakon višetjednog 'natezanja' Inter je konačno popustio i za Brazilca će dobiti 28 milijuna eura, pišu talijanski mediji. Maicon (29) će potpisati na četiri godine, a zarađivati će šest milijuna eura po sezoni.





Trener Reala, Jose Mourinho, opet će trenirati svog ljubimca iz milanskih dana, a nema sumnje kako će Santiago Bernabeu oduševljeno prihvatiti najboljeg desnog beka na svijetu. Kroz 48 sati bi Maicon trebao imati i službeno predstavljanje.
Ni tu nije kraj rasprodaje na San Siru.

Dogovoren je i transfer Marija Balotellija u Manchester City za 30 milijuna eura. Od svih tih prihoda, Inter će dio potrošiti na Javiera Mascherana. Njega želi trener Benitez koji ga je trenirao u Liverpoolu. Inter brani naslove u Ligi prvaka, Serie A i domaćem kupu.

Preuzeto sa 24sata.hr
 
Član
Učlanjen(a)
26.11.2009
Poruka
1.561
Službeno: Kolarov potpisao za Manchester City
Srbijanski lijevi bočni nogometaš Aleksandar Kolarov (24) od subote je novi član Manchester Cityja, objavili su iz engleskog Premierligaša na svojim internet-stranicama...

Reprezentativac Srbije sa Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi dobio je radnu dozvolu, prošao liječnički pregled i potpisao višegodišnji ugovor. Britanski mediji pišu da se vezao za City na pet godina, te da su Englezi za njega rimskom Laziju, s kojim su mu preostale još dvije godine ugovora, isplatili 19 milijuna funti odštete.

- Pratim njegove igre od 2007. godine, baš kao i Cityjevi skauti. Njegovi su napadački kapaciteti vrlo dobri. Brz je i ima vrlo snažan a precizan udarac lijevom nogom. Pred njim je krasna međunarodna karijera i veselim se što ću raditi s njim - izjavio je za potrebe Cityjeva web-portala talijanski trener Roberto Mancini dodavši:

- Osim visoke tehničke klase, Kolarov također ima sposobnost igrati na više različitih pozicija, jer je također dobar vezni nogometaš. To je dodatna blagodat za momčad.

Kolarov, koji je u Lazio stigao iz OFK Beograda 2007. godine, četvrto je veliko ovoljetno pojačanje Cityja nakon Jeromea Boatenga, Davida Silve i Yaye Tourea.

Iz kluba su izvijestili da unatoč potpisu neće na američku turneju s novim suigračima.

Također, Mancini je kazao da se Wayne Bridge ne mora zabrinuti jer je dobio izravnog rivala na svojoj poziciji.

- Želim momčad sa po dva jednako kvalitetna igrača na svakoj poziciji - kaže Mancini.
Bas dosta fudbalera iz Srbije igraju u Premier ligi, samo se plasim da i Kolarov ne greje cesto klupu kao i Milijas, Stojkovic (posebno)... Isto to i vazi za Laneta...
 
Član
Učlanjen(a)
20.07.2009
Poruka
1.228
Tores prelomio!

00032787.jpg

Navijače Liverpula dugo je mučila dilema ostaje li Fernando Tores na "Enfildu", a odgovor su dobili u utorak.

Sjani španski golgeter vratio se sa zasluženog odmora posle osvajanja sveta sa reprezentacijom, i odmah skratio muke armiji fanova slavnog engleskog kluba:

- Moja odanost i lojalnost prema klubu i navijačima je ista kao i onog dana kada sam došao u Liverpul. Unapred se radujem izazovima i sezoni koja nas očekuje. Ovo je najbolji klub u Engleskoj i zato su ciljevi i očekivanja uvek veliki - izjavio je Tores, koji će, dakle, nastaviti da juri loptu u crvenom dresu.

Španac se iskreno nada da će naredna sezona biti daleko bolja od prethodne.

- Nadam se da možemo igrati na visokom nivou. U Liverpulu je uvek cilj borba za svaki trofej. Bilo je teško prošle sezone, ali uveren sam da možemo bolje u narednoj. Zaista sam srećan što sam se vratio i što sam opet među starim saigračima.

A, u novom menadžeru Roju Hodžsonu vidi čoveka koji će mudro voditi ekipu do trofeja.

- Cenim to što je Roj izrazio želju da me vidi još dok sam bio na odmoru. Pričao mi je o svojim planovima sa ekipom i ono što očekuje od mene. Nadam se da je on čovek sa kojim će Liverpul dostići visoke domete i radujem se što ćemo sarađivati.

Tores je u utorak odradio prvi trening posle dolaska sa odmora.

- Trenutno radim individualno, ali čim se osetim spremnim pridružiću se ostatku tima. Imam dve nedelje na raspolaganju da se spremim, ali već posle prvog treninga vidim da sam u sasvim solidnoj formi i jedva čekam da zaigram na "Enfildu".

Kežman prelomio

00032792.jpg

Nica i Breša nemaju finansijske mogućnosti da dovedu Mateju Kežmana u svoje redove, tako da srpski internacionalac ostaje u PSŽ da troši i poslednju godinu ugovora na "Parku prinčeva". Kežman prima 2,2 miliona godišnje, što je prst u oko PSŽ, koji izvesno vreme pokušava na sve načine da mu smanji platu ili da ga skine sa platnog spiska.

- Ostaću u PSŽ. Treniram i srećan sam ovde. Volim ovaj klub i njegove navijače. Često čujem priče vezane za moju platu, ali to nije moj problem. To je stvar PSŽ. Nemam problem sa trenerom i on je čak srećan što ostajem. Imati četiri napadača u timu je uvek dobro - rekao je Kežman francuskim medijima.

Kežman će se u konkurenciji Mevluta Erdinga, Giljoma Oroa i Pegija Luindulaa boriti za jedno od dva mesta u napadu pariskih "svetaca".
(Foto: psg.fr)
 
Učlanjen(a)
26.10.2009
Poruka
646
Ramires se pridružio Čelsiju

Dan pre početka nove sezone u Premijer ligi, Čelsi je potvrdio da je potpisao ugovor sa reprezentativcem Brazila i dosadašnjim članom Benfike, Ramiresom (23).

Brazilac je u petak dobio radnu dozvolu, uspešno prošao lekarske preglede, i potpisao četvorogodišnji ugovor sa "plavcima".

Prema pisanju engleskih medija Čelsi je na račun Benfike uplatio 22 miliona evra za ovog fudbalera, koji neće biti u kombinaciji za prvi meč u sezoni protiv Vest Bromviča.

- Svakom igraču na svetu je želja da zaigra za Čelsi i ovo je velika šansa za mene. Potrudiću se da je iskoristim na najbolji način. Mnogo sam srećan - izjavio je Ramires za zvanični sajt šampiona Engleske.

Menadžer Čelsija Karlo Anćeloti je u superlativu pričao o novom fudbaleru.

- Ramires je fantastičan igrač, fantastičan veznjak, mlad je i predstavlja budućnost brazilske reprezentacije, nadam se i Čelsija.

Brazilac je minule sezone dao veliki doprinos u osvajanju titule sa Benfikom, a na Mundijalu u Južnoj Africi bio je starter na četiri utakmice. Meč sa Holandijom propustio je zbog kartona.

Čelsi bi, prema najvama, trebalo ovih dana da angažuje još jednog Brazilca u ovom prelaznom roku. U pitanju je as Santosa, Nejmar.
 
Natrag
Top