Fudbalski transferi: Kombinacije i spekulacije

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
Roma otkupila Salaha
[RAW]
<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="und" dir="ltr">Roma otkupila Salaha <a href="https://t.co/lNWbNm8n68">https://t.co/lNWbNm8n68</a></p>&mdash; Sportske.net (@sportske) <a href="https://twitter.com/sportske/status/760816241682644992">August 3, 2016</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
[/RAW]
 
Učlanjen(a)
01.07.2016
Poruka
16
Real%20Madrid


Engleski ManchesterUnited prestigao je europskog prvaka Real iz Madrida i postao nogometni klub s najvećim prihodom na svijetu dosegnuvši rekordnih 735 milijuna dolara na kraju prošle sezone, podatak je konzultantske kuće Deloitte objavljen u četvrtak.


Real Madrid je prvo mjesto držao posljednjih 11 godina no dvadeseterostruki prvak Engleske je zahvaljujući komercijalnim ugovorima povećao iznos novca u sezoni 2015/16.

Madridski klub, za kojeg igraju hrvatski igrači Luka Modrić i Mateo Kovačić, pao je na treće mjesto dok je na drugom aktualni španjolski prvak Barcelona za koju nastupa hrvatski vezni nogometaš Ivan Rakitić. Na četvrtom mjestu je njemački Bayern, a na petom Manchester City.


Ukupni prihodi, koji ne uključuju novac od prodaje igrača, porasli su 12 posto u odnosu na prethodnu sezonu te iznose 7,4 milijarde eura uzmu li se u obzir ukupni iznos vodećih dvadeset klubova.

Englezi imaju pet u prvih 10
Pet od prvih deset klubova na listi dolaze iz Engleske što pokazuje kako su ondje najbogatiji klubovi. Tim Bridge, direktor Deloittea, rekao je kako bi iduće sezone svi engleski prvoligaši mogli ući na listu od 30 klubova s najvećim prihodima zahvaljujući 5.1 milijardi funti vrijednom ugovoru o televizijskim pravima koji je ove sezone stupio na snagu.

"Ova naša lista 'La Money League' pokazuje financijku moć Premier lige", rekao je Bridge.

"Pojavljivanje Leicestera na njoj dokazuje da uspjeh na terenu bilo kojeg engelskog kluba otvara mogućnost ulaska na listu od 20 klubova po visini prihoda".

Samo je još jedna španjolska momčad, Atletico Madrid, ušla na listu 20 klubova. Tri su kluba iz Njemačke te tri iz Italije predvođena Juventusom koji zauzima deseto mjesto. PSG jedini francuski klub nalazi se na šestom mjestu gdje je pao s četvrtog. Listu od 20 klubova zatvara ruski Zenit iz Sankt Peterburga.
 
Učlanjen(a)
01.07.2016
Poruka
16
0000000000464119_420_280_cut.jpg


U posljednjem susretu 21. kola talijanske Serie A Roma je na domaćem terenu bila bolja od Cagliarija rezultatom 1:0. Jedini strijelac na utakmici bio je Edin Džeko. Tako je Roma ostala na drugom mjestu tablice i nastavila ozbiljno pritiskati Juventus...

Roma je upisala treću prvenstvenu pobjedu u nizu rezultatom 1:0. Na domaćem terenu svladala je Cagliari pogotkom bosansko-hercegovačkog reprezentativca Edina Džeke. Romin napadač najbolje se snašao u kaznenom prostoru gostujuće momčadi, udarcem iz prve pogodio je mrežu Cagliarija i tako se iskupio za nekoliko promašaja u prvom dijelu susreta: „Danas nisam bio previše trom?“, upitao je Džeko pa nastavio u ozbiljnijem tonu: “Šalu na stranu, ovo je vrlo važna pobjeda za nas jer je Cagliari dobra momčad. Sramotno je što sam promašivao u prvom dijelu, ali bio sam puno odlučniji u drugom poluvremenu.“

Iako je Juventus još uvijek lider, Roma je ostala na jednom bodu zaostatka. Doduše uz utakmicu više. Roma mora nastaviti igrati ovakvim tempom ako misli osvojiti Scudetto, a toga je svjestan i Džeko: „Svi zajedno moramo nastaviti ovakvim tempom, ne smijemo gledati druge momčadi, nego moramo razmišljati samo kako doći do pobjede. Za sada radimo naporno i moramo se nastaviti fokusirati sami na sebe.“

Trener Cagliarija, Massimo Rastelli nakon utakmice nije bio zadovoljan suđenjem. Po njegovom mišljenju Edin Džeko je kod postignutog pogotka napravio prekršaj nad svojim čuvarom: „Iz mog kuta pogleda, to je bio prekršaj. Džeko je kod gola najviše koristio svoje fizičke sposobnosti, ali poštujemo odluku sudaca. Iako u takvim situacijama sudci obično daju prednost obrambenim igračima. Volio bih vidjeti što bi se dogodilo da je Džeko obrambeni igrač i da je tako zgrabio napadača.“

Rastelli je bio zadovoljan onime što su njegovi igrači pokazali na terenu: „Nastup je bio dobar. Pritiskali smo ih do kraja. Znali smo da je Roma jaka stoga smo pokušali zatvoriti strane i igru prebaciti u sredinu. Ostaje žal za nekoliko propuštenih prilika u kojima smo mogli reagirati bolje, no nedostajao je taj zadnji pas kako bismo došli u priliku za pogodak, ali kada je Roma povela više ih nismo mogla ugroziti“. Rekao je i kako njegova momčad izgleda bolje na terenu, nego u prvom dijelu sezone: „Ono što je važno je to da smo pružili određenu čvrstinu, da smo pritiskali klubove poput Rome ili Milana sve do samog kraja što nije bio slučaj prije pola godine.“
 
Član
Učlanjen(a)
24.12.2011
Poruka
261
Srpska pijaca: Gavrić potpisao za Mladost, Radnički hoće Kojića, Luka u OFK Beogradu
| mozzartsport


Tomislav Pajović ponovo na Banjici, Admir Kecap se vratio u Novi Pazar, Pjasentin ide iz Čukaričkog, Metalac prodao krilo u Norvešku


14855933941978.jpg

Nenad Gavrić, Predrag Luka i Nemanja Kojić
Veličina slova A A A
Zimski prelazni rok na teritoriji Evrope ulazi u zavrčnicu, a onaj u Srbiji se rasplamsava. Mimo Crvne zvezde i Partizana - uglavnom završili sve oko dovođenja igrača - pojačavaju se i ostali superligaši. Zasad, deluje da tim snova prave Radnički iz Niša i Napredak, ali borbu za visok plasman, u gornji deo tabele, istakla je i Mladost.

U klub iz Lučana stigao je Nenad Gavrić. Nekadašnji zadnji vezni Napretka, Crvene zvezde i Vojvodine - koga je Nenad Lalatović afirmisao - potpisao je ugovor sa ekipom iz Dragačeva i predstavlja, zasad, najzvučnije pojačanje plavih.



Gavrić u Lučanima
Pre njega stigli su Predrag Pavlović, Bogdan Milošević i golman Zlatko Zečević.
Veoma mi je drago što ću ponovo sarađivati sa Nenadom Milovanovićem, jer smo već imali odličnu saradnju u Napretku iz Kruševca. U Mladost dolazim posle neuspešne polusezone u Vojvodini, čemu su kumovali neki nefudbalski razlozi, ali ne bih sad o tome. Odmah ću se priključiti saigračima na pripremama i nadam se da ću dobrim igrama pomoći ekipi da izbori plasman u plej-of, a sebe afirmisati i direktno iz Lučana napraviti inostrani angažman“, poručio je Gavrić.
Osim Napretka i Mladosti, dosta promena bilo je i u Radničkom. Nišlije su dovele Vladimira Volkova, Anida Travančića, Milana Perendiju, a sad su se usmerile i na Nemanju Kojića. Posle odlaska Milana Pavkova u Crvenu zvezdu, ekipi Milana Rastavca potreban je napadač, jedna od želja upravo je nekadašnji špic Rada i Partizana, pre dva dana raskinuo je ugovor sa turskim Gacijantepom BB.
Zvao me je Radnički iz Niša. Vova (Vladimir Volkov, njegov nekadašnji saigrač iz Partizana, op. au) kaže: „hajde dođi, napravili smo odličnu ekipu“. Ponude postoje iz Turske, Srbije i Rusije. Dvoumim se između Turske i zapada Evrope“, rekao je Sportskom žurnalu Nemanja Kojić.

Njegov bivši kolega iz ofanzive Rada, Predrag Luka, ostaje u srpskom fudbalu, samo će se iz Superlige preseliti u rang niže. Novi klub biće mu OFK Beograd, fenjeraš u Prvoj ligi Srbije.
Divan i nesvakidašnji gest rukovodstva Mladosti iz Lučana da Luka može jedino u OFK Beograd, intenzivirao je razgovore i probudio nadu u povoljan epilog. Klubovi su se dogovorili, Predrag je voljan da dođe i trebalo bi u ponedeljak da okončamo pregovore“, predočio je Žurnalu Božidar Milenković, sporski direktor Romantičara.

Podsetimo, pre Luke - koji će stići kao slobodan igrač - na Omladinskom stadionu završili su Miljan Mrdaković, Danilo Nikolić i Predrag Đorđević, čekaju se Zlatko Liščević i Danilo Stojković, a sledeći cilj je Ognjan Damjanović, nekadašnji napadač Donjeg Srema, Voždovca i Napretka, koji je kasnije igrao u Izraelu.



Tomislav Pajović protiv Andirje Kaluđerovića
Zanimljiva vest stiže i sa Banjice. Novi štoper Rada biće Tomislav Pajović. Nekadašnji prvotimac Šerifa i Partizana, vraća se u Crnotravsku, zajedno sa krilnim napadačem Vladimirom Rodićem (Karabuk), dok će na stadionu „Kralj Petar Prvi“ u prolećnom delu sezone igrati i golman Marko Lazarević (Bežanija), te napadači Georgije Ilić (Napredak) i Lazar Milošev (Borac, Sakule).
Kao što je najavljeno, napadač Admir Kecap se vratio u Novi Pazar iz litvanske Suduve, a osim njega klub je angažovao još štopera Srđu Kneževića, Petra Ilića, Nenada Perovića, štopera Aleksandra Tasića i vezistu Miloša Plavšića.

Metalac iz Gornjeg Milanovca ostao je bez Nemanje Mladanovića, krilni napadač potpisao je za norveški Bodo Glimt, dok je u danu odlaska eskepdicije Čukaričkog na pripreme na Kipar odlučeno da brazilski štoper Lukas Pjasentin može da traži novi klub, ugovor mu ističe u junu. Isto važi i za Darka Bulatovića i Branislava Jankovića.
 
Natrag
Top