Fudbalski transferi: Kombinacije i spekulacije

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.546
Arda Turan u Barseloni za 41 milion €
Šampion Evrope Barselona dovela je veliko pojačanje, veznog igrača Atletiko Madrida Ardu Turana.

IZVOR: B92
1000894292559ae2bd368b2019114466_w640.jpg

foto: Beta/AP

Transfer Turčina vredan je 41 miliona evra, potpisao je petogodišnji ugovor, ali uz klauzulu da može da se vrati na Visente Kalderon do 20. jula ukoliko se Katalonci predomisle.

U tom slučaju Madriđani će zadržati 10% od transfera. Barsa će Atletiku odmah platiti 34 miliona evra, dok preostalih sedam zavisi od učinka Turana u redovima "Blaugrane". Turan je u Barselonu stigao na zahtev trenera Luisa Enrikea.

Turan je bio jedan od ključnih igrača Madriđana tokom sjajnih prethodnih nekoliko sezona, a spekulisalo se da ga žele Čelsi i Mančester Junajted.

Reprezentativac Turske (81 utakmica, 4 gola) je u Atletiko stigao 2011. godine iz Galatasaraja, a u međuvremenu je postigao 22 gola uz 32 asistencija na 178 mečeva.

Turan će za Barselonu moći da debituje tek u januaru sledeće godine, jer su Katalonci pod zabranom registrovanja igrača zbog kršenja pravila FIFA prilikom dovođenja mladih fudbalera.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.546
Valensija dovela supertalenta bez odštete
Španska Valensija dovela je jednog od najtalentovanijih fudbalera Evrope Zakarija Bakalija iz PSV-a.

IZVOR: B92
262992905559ad18330efa385636302_w640.jpg

foto: Beta/AP

"Slepi miševi" su belgijskog vunderkida dobili bez odštete, jer je 19-godišnjem napadaču istekao ugovor sa šampionom Holandije,.

Bakali je zbog odbijanja novog ugovora u Ajndhovenu odigrao svega pet mečeva i to za mladi tim PSV-a u drugoj ligi Holandije. Sezonu pre toga je kao 17-godišnji debitant bio strelac četiri gola u Erediviziji.

"Davno sam rešio da želim da nastavim karijeru van Ajndhovena, imao sam mnogo opcija. Napravio sam veliki korak jer stižem u klub sa velikom tradicijom i ogormnim kvalitetom u veoma atraktivnoj ligi", rekao je Bakali, koji je bio velika želja i Atletiko Madrida.

Već je debitovao i za reprezentaciju Belgije, još 2013, kako bi "Crveni đavoli" sprečili Maroko da privoli Bakalija u svoje redove,

Pre Bakalija, Valensija je dovela napadača Selte Santija Minu, te otkupila ugovore Andrea Gomeša i Rodriga iz Benfike, posle jednosezonske pozajmice.

Takođe, na Mestalju je stigao i bivši engleski reprezentativac Fil Nevil, koji je postao pomoćnik treneru Nunu Espiritu Santu.

Valensija je u poslednjih godinu dana uložila više od 100 miliona evra u tim, otkako je vlasnik postao Piter Lim.

U predstojećoj sezoni će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona.
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.680
Robin van Persi je igrač Fenerbahčea!
rts

Robin van Persi od naredne sezone igraće u turskom Fenerbahčeu. Mančester junajted je prihvatio ponudu turskog kluba u vrednosti nešto manjoj od 5 miliona funti. Fener i Van Persi još ranije su dogovorili uslove saradnje.

Sportski direktor Fenerbahčea, Đulijano Teraneo, nalazi se u Engleskoj gde se vodezavršni dogovori. U pitanju su, kako prenose mediji u ovoj zemlji, ali i u Turskoj, samo formalnosti.

MUFC.jpg

Van Persiju je ponuđen trogodišnji ugovor, sa opcijom produžetka saradnje na još godinu dana. Holanđanin će u Istanbulu postati najplaćeniji fudbaler Fenerbahčea.

Inače, nakon ovog, ali i transfera Nanija, direktor Teraneo, sam nekada član Intera i Lacija, postao je neka vrsta kultnog lika među navijačima Fenerbahčea. Do sada, u Turskoj sportski direktori nisu imali preveliki uticaj, odnosno konačno odlučivanje je uvek bilo prerogativ predsednika klubova.

Međutim, sa 61-godišnjim Italijanom to nije slučaj. Aziz Jildirim, predsednik kluba sa zvanično preko 25 miliona navijača, pustio je prvog sportskog direktora stranca u istoriji da potpuno sam vodi poslove oko dovođenja igrača. To se pokazuje kao dobra odluka...

Osim pomenutog dvojca, Fener je doveo i Simona Kjera iz Lila, Žozefa De Souzu iz Sao Paula, najboljeg strelca Turske prošle godine Fernandaa i turskog reprezentativca Senera Ozbajraklija.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.546
Arsenal doveo vunderkida iz Ajaksa
Mladi holandski napadač Donijel Malen novi je član londonskog Arsenala, saopštio je njegov bivši klub Ajaks.

IZVOR: B92, BETA
124480794755b8adf872bbb107416780_w640.jpg

Getty Images

Tehnički direkotr Ajaksa Vim Jong rekao je da žali što je 16-godišnji napadač napustio 'Kopljanike'.

Malen je u dosadašnjem toku karijer zabeleži nekoliko nastupa za mlađe selekcije reprezentacije Holandije.

"Velika je šteta što je Malen napustio Ajaks. Donijel je veliki talent. Za njega smo napravili odličnu ponudu i predstavili mu jasan plan razvoja, ali je on napravio svoj izbor... To je razočaravajuće za nas. Potencijal je veliki, a prilika bi mu se ukazala u Ajaksu... Nastavljamo da radimo sa momcima koji veruju u našu školu", kazao je Jong.

Kako ocenjuju engleski mediji, Malen neće odmah dobiti priliku da zaigra za prvi tim Arsenala.

 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.546
Elder Postiga u Atletiko Kolkati
Bivši reprezentativac Portugalije Elder Postiga karijeru će nastaviti u Atletiko Kolkati, potvrdio je član indijske Premijer lige.

IZVOR: TANJUG
44209442155b8b77b9ee5a851111204_w640.jpg

Getty Images

Postiga u novi klub, koji je filijala madridskog Atletika, dolazi iz Deportiva iz La Korunje.

Tridesetdvogodišnji napadač je ponikao u Portu, a kasnije je igrao za Totenhem, Sent Etjen, Panatinaikos, lisabonski Sporting, Saragosu, Valensiju i Lacio.

Najviše uspeha imao je u dresu Porta, sa kojim je osvojio dve titule prvaka Portugalije, UEFA kup, dva nacionalna kupa, tri Superkupa Portugalije i Interkontinentalni kup.

Za selekciju Portugalije nastupio je 71 put i dao 27 golova.
 
Učlanjen(a)
01.12.2015
Poruka
254
Bivši fudbaler Borusije iz Dortmunda Damjan Le Talek mogao bi da pojača Crvenu zvezdu u zimskom prelaznom roku, saznaje MOZZART Sport.

Klub iz Ljutice Bogdana u decembru želi da dovede tri kapitalna pojačanja, po jednog u svakoj liniji tima, iako imaju ogromnu bodovnu prednost u šampionatu Srbije i skoro obezbeđenu titulu.

Dvadesetpetogodišnjji Damjan Le Talek je trenutno član ruske Mordovije, iz koje je u Zvezdu na pozajmicu došao i Mičel Donald. Holanđanin je ostavio sjajan utisak i čelnici crveno-belih žele još jednog igrača čiji su kvaliteti i te kako poznati treneru Miodragu Božoviću.

Francuz je ponikao u Avru i Renu, a prve korake u seniorskoj konkurenciji napravio je u Borusiji iz Dortmunda. Kasnije je bio član Nanta, ukrajinske Hoverle, i na kraju Mordovije.

Prošao je sve nacionalne selekcije Galskih petlova i svažio je za jednog od najtalentovanijih igrača u ovoj zemlji.
 
Učlanjen(a)
01.12.2015
Poruka
254
Uprava Crvene zvezde po svoj prilici spremila je pravu poslasticu za navijače ovog kluba, pošto će u klub doći veliko internacionalno pojačanje.Kako stoje stvari, putem Ljutice Bogdana najverovatnije će poći Damjan La Talek, vezni igrač koji je branio boje svih mlađih kategorija reprezentacije Francuske.

Ovaj momak trenutno nastupa za rusku Mordoviju, a njegova cena prema Transfermarketu iznosi nimalo naivnih 875.00 evra.

Vezista Zvezde, Mičel Donald koji je zajedno sa ovim momkom igrao u Mordoviji, uveren je da bi se nekadašnji član Borusije iz Dortmunda sjajno uklopio u sistem Miodraga Božovića.

On je naglasio i da Crvenoj zvezdi da bi njegov sadašnji klub mogao da iskoristi finasijsku krizu u koju je upao klub iz ruske Premijer lige.

– Uprava me je obavestila da razmišlja o mom bivšem saigraču iz Mordovije. Rekao sam im da je sjajan igrač. Planiram da ga zovem. Kada je Zvezdino interesovanje izašlo u jacvnost, možda i on potraži savet od mene. Situacija u Mordoviji je loša, verujem da bi imao motiv da dođe u najbolji srpski klub – kazao je Donald, prenosi Sportski žurnal.

Damjan Le Talek je u mlađim kategorijama igrao na poziciji klasičnog špica, ali je u oštroj seniorskoj konkurenciji povučen u vezni red.

– On se najbolje snalazi kao defanzivni vezni. Jesmo trenutno tu nepreikosnoveni Marko Grujić i ja, ali Gruja može da igra i ofanzivnije – smatra Donald.
 
Učlanjen(a)
01.12.2015
Poruka
254
ZVEZDA JURI ARGENTINCA SAVELJIĆA Crveno-beli našli štopera
Esteban Arijel Saveljić, defanzivac Rasinga iz Aveljanede, našao se na meti Crvene zvezde koja traga za pojačanjem na poziciji štopera
sport 21. 10. 2015. 09:39 0
51363_saveljic_f.jpg

APphoto
Esteban je inače dalji rođak bivšeg fudbalera Partizana Niše Saveljića, a na "Marakanu" bi mogao da dođe kao slobodan igrač. Saveljić je trenutno na pozajmici Defensa iz Hustisija, a u decembru mu ističe ugovo sa matičnim klubom.

On je nedavno odlučio da igra za reprezentaciju Crne Gore i već je tri puta nosio dres "sokolova".

Preporuke za dolazak 187 centimetara visokog Saveljića dao je i Luis Ibanjez, koji ga poznaje iz Argentine i pohvalno se izražava o njegovim kvalitetima.
 
Učlanjen(a)
01.12.2015
Poruka
254
Liverpul daje pet miliona evra
Klop dolazi po Marka Grujića!
Fudbal 07:19, 02.12.2015. 17


Menadžer slavnog kluba zapeo da dovede igrača Zvezde, u kojem vidi veliki potencijal

Menadžer slavnog Liverpula Jirgen Klop želi fudbalera Crvene zvezde Marka Grujića na Enfildu.

Mladi talentovani igrač zapao je za oko menadžeru „crvenih“, koji ga vidi u svom timu naredne sezone. Kako Kurir saznaje, Liverpul za Marka Grujića (19) nudi pet miliona evra i Crvena zvezda je spremna da prihvati ponudu. Istu sumu novca ranije su ponudili Udineze i Štutgart, a menadžment crveno-belih se nada da bi do kraja decembra mogao da izdejstvuje još bolji transfer, jer je svim klubovima stalo da završe ugovor s Grujićem, koji bi u novu sredinu otišao tek 31. avgusta 2016. godine. Pored zvaničnih ponuda, interes za Grujića pokazali su Everton, Inter, Čelsi, Hamburger i Sasuolo.

Marko Grujić je proteklih nedelja odbacivao mogućnost transfera jer se plaši da bi u velikom klubu imao prostora za razvoj. Zajedno sa svojom porodicom odlučio je da ne juri novac, pošto se plaši da bi sedenjem na klupi samo urušio svoj talenat i fudbalsko znanje. On smatra da je za njega najbolje da ode u neku slabiju ligu poput Belgije ili Holandije, gde bi mogao da igra u kontinuitetu.
 
Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
Draksler presekao, "Vukovi" u problemu!
[raw]
<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="und" dir="ltr">Draksler presekao, &quot;Vukovi&quot; u problemu! <a href="https://t.co/9jVvgJVCPn">https://t.co/9jVvgJVCPn</a></p>&mdash; Sportske.net (@sportske) <a href="https://twitter.com/sportske/status/760748294389850112">August 3, 2016</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>[/raw]
 
Natrag
Top