Fudbalski transferi: Kombinacije i spekulacije

Učlanjen(a)
18.06.2014
Poruka
211
Još jedan Bosanac u Premijer ligi!

Jedan od igrača koji su ostavili najbolji utisak u timu Bosne i Hercegovine u Brazilu na pragu je prelaska u Everton.
712184_600.jpeg

Muhamed Bešić, neumorni zadnji vezni igrač reprezentacije Bosne i Hercegovine i član mađarskog Ferencvaroša na pragu je prelaska u Everton.

Bešić ima samo 21 godinu, a mnogi su "digli ruke" od njega pošto je zbog problema koji nisu imali veze sa njegovim fudbalskim umećem, sišao stepenik dole u svojoj karijeri, prešavši iz Bundeslige u Mađarsku.

Ipak, na Svetskom prvenstvu je ovaj fudbaler, koji može da igra i na mestu štopera i na mestu zadnjeg veznog, pokazao da je već sad zaista sjajan igrač, a kada se na to doda što ima samo 21 godinu, postaje pravo čudo što do sada nije uspeo da se probije u "Ligama Petice".

Brazilska odiseja Bosanaca očigledno će mu poslužiti kao odskočna daska. Bešić je na pragu transfera u Everton, koji će koštati Engleze svega 4 miliona funti, a navodno, trener Martinez smatra da Bešić odmah može da "uskoči" u startnu postavu.

Bešić će se tako na Ostrvu pridružiti Edinu Džeki, koji nastupa za šampiona, Mančester Siti.
logo-news.png

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.511
Juve dovodi Paulinja?
Reprezentativac Brazila i fudbaler Totenhema Paulinjo mogao bi da ovog leta pojača Juventus.
99108_600.jpeg

Kako tvrde italijanski mediji, Juventus je već ušao u pregovore sa Totenhemom u vezi transfera Paulinja, koji bi trebalo da bude zamena za Vidala, ako Čileanac napusti Torino.

Juventus je spreman da izdvoji 20 miliona funti za transfer zadnjeg veznog igrača, ali poznato je da Danijel Levi veoma "tvrd" pregovarač - predsednik Totenhema ističe da je minimum koji razmatra 5 miliona viši od Juventusove ponude.

To nije ništa čudno, imajući u vidu da je Brazilac plaćen Sao Paulu ni malo jeftinih 17 miliona funti, pa Englezi žele da zarade na ovom transferu.

Ako je tačno da su pregovori već počeli, to bi moglo da znači da je izvestan odlazak Artura Vidala ovog leta.
logo-news.png

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.511
De Jong se vraća u Holandiju
Luk de Jong će sledeće sezone nositi dres PSV Ajndhovena.
530592_600.jpeg

Dosadašnji fudbaler Borusije iz Menhengladbaha Luk de Jong potpisao je danas petogodišnji ugovor sa PSV Ajndhovenom, saopštio je holandski klub.

Na sajtu kluba nisu objavljeni finansijski detalji ugovora.

Holandski fudbaler u Bundesligu je prešao iz Tventea 2012. godine za 12 miliona evra.

U Borusiji se dugo borio za svoje mesto u timu da bi na kraju januara ove godine bio poslat na pozajmicu u Njukasl za koji je na 12 mečeva postigao jedan gol.

Od de Jonga se mnogo više očekivalo, ali je i ovom fudbaleru očigledno dosadilo da se seljaka po pozajmicama, zbog čega će se vratiti u domovinu u kojoj je pružao najbolje partije u karijeri.
logo-news.png

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.511
Adrijan Lopez u Portu!
Dosadašnji napadač madridskog Atletika Adrijan Lopez od sledeće sezone nosiće dres Porta, saopštio je danas portugalski klub.
582576_600.jpeg

Fudbaler koji je sa klupe donosio puno toga Atletiku, ipak nije ostao u tom klubu, iako se po možda i očekivalo.

Ipak, Kolčinjerosi nisu odoleli visokoj ponudi Portugalaca, te će ovaj sjajni napadač u sledećoj sezoni nositi dres Porta.

Lopez je s Portom potpisao petogodišnji ugovor, a kako prenose španski mediji, Porto će za taj transfer platiti 11 miliona evra.

Španski fudbaler je za Atletiko igrao poslednje tri godine, a s madridskim klubom osvojio titulu u Primeri, Kup Kralja, Ligu Evrope i evropski Superkup.
logo-news.png

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.513
Roben: Mogu u MU, ostajem u Bajernu
Reprezentativac Holandije Arjen Roben rekao je da ga je Luj van Gal pozvao u Mančester Junajted, ali da ostaje u Bajernu.

111136867153c1c24888e6f285120185_w640.jpg

Beta/AP Photo
Poslednjih nedelja se spekulisalo da bi Roben mogao da dođe na Old Traford gde je Van Gal novi menadžer kluba.

"Imamo poseban odnos još dok je bio u Bajernu. On je najvažniji trener u mojoj karijeri. Rekao mi je da uvek ima mesta za mene u Junajtedu. To nije opcija, ostajem u Bajernu", rekao je Roben.

Holandija je završila kao treća na Svetskom prvenstvu u Brazilu, pobedom nad domaćinom 3:0 u subotu.

"Ovo je lep način da se završi SP, pobedom. Pomaže da se opere gorčina i razočaranje koji su ostali porazom u polufinalu. Dali smo sve od sebe, ponosan sam. Čast je raditi sa ovim igračima. Mislim da smo zaslužili finale. Možemo bar da uživmao u bronzi", rekao je Roben.

On je možda i najzaslužniji za pobedu u Braziliji jer je već u trećem minutu iznudio penal, mada ga je Tijago Silva vukao van kaznenog prostora.

"To je bilo za direktan crveni karton. To me mnogo nervira, ali to se dešava na SP", rekao je Roben.

Učlanjen(a)
18.06.2014
Poruka
211
"Sveci" predstavili Gracijana Pelea

Jedan od najboljih strelaca holansdke lige u prošlom šampionatu trebalo bi da predstavlja zamenu za Rikija Lamberta koji je otišao u Liverpul.
pele271078020140712201036.png

Sautempton je ovog leta ostao bez dvojice reprezentativaca, Adama Lalane i Rikija Lamberta, koji karijeru nastavljaju na "Enfildu", a nalsednik Poketina na poziciji menadžera Ronald Kuman njihove zamene je pronašao u domovini u vidu Dušana Tadića i Gracijana Pelea.

29-godišnji Pele igra na poziciji napadača, veoma je visok i snažan, odlikuje ga odlična skok igra, prethodne dve sezone proveo je u Fejenordu, koji je sa klupe predvodio upravo Kuman, i za to vreme postigao 50 golova u prevenstvu!

Visina transfera iznosi oko 10 miliona evra, a Pele ne krije radost što će ponovo sarađivati sa Kumanom.

"Ovo je veliki dan za mene. Uvek sam imao ambiciju da zaigram u Premijer ligi, Sautempton je klub koj iz godine u godinu sve više napreduje, prošle sezone je bio hit u celoj Evropi. Nadam se da ću svojim igrama klubu i navijačima doneti dosta radosti.

Moram da naglasim da mi izuzetno imponuje što ću nastaviti da sarađujem sa Kumanom, sa kojim sam radio prethodne dve godine. On je izuzetan trener i poznavalac fudbala."
rekao je bivši igrač Lećea, Krotonea, Ćezene, AZ Alkmara, Parme i Sampdorije.

logo-news.png

Učlanjen(a)
18.06.2014
Poruka
211
Junajted izgubio bitku za Di Mariju!

Iako je Real želeo da Argentinca proda Englezima, fudbaler je imao druge ideje. Sada se Van Gal okreće drugoj meti.
dimarija137604020131119124044.jpg

Prema navodima iz Španije, Di Marija nije bio oduševljen odlaskom u Junajted, jedan razlog je neigranje u Ligi šampiona, a drugi novac. "El Fideo" želi da napusti Real zbog slabog ugovora, planira da dobije tri puta više novca, oko 10 miliona po sezoni i Parižani mu to i nude.

Navodno su i Junajted i PSŽ želeli da plate obeštećenje od 60 miliona evra za Argentinca. Madriđani bi taj novac da iskoriste za dovođenje Hamesa Rodrigeza.

Sam Di Marija se ne oglašava, kaže da je tražio od agenta da mu ne priča o ponudama, u glavi mu je samo Mondijal. On se izgleda oporavio i mogao bi večeras da zaigra u finalu SP.

Ali, njegova nova adresa biće po svemu sudeći Pari Sen Žermen, pa se Van Gal okrenuo Vidalu. Junajted želi da prvo vidi medicinski karton Čileanca koji je imao problema sa kolenom u finišu sezone, već su razgovarali sa agentom Felicevičem i očekuje se da upute ponudu Juventusu.

Ona bi mogla da bude 40 miliona plus Patris Evra koji je praktično na pragu "Bjankonera". Ocenjuje se da će Juve odbiti, ali da su spremni da razgovaraju i da bi na 45 miliona posao mogao da bude završen. Toliko će Juventus praktično i uložiti (koji milion više) u prelazni rok za Moratu, Iturbea i Evru, pa je jasno da oni prodajom Čileanca žele da pokriju troškove.

Mančester Junajted je nudio i Nanija, ali izgleda da Italijani nisu zainteresovani...
logo-news.png

Učlanjen(a)
18.06.2014
Poruka
211
Markec se oprostio od Benfike!

Kako stvari stoje, srpski fudbaler uskoro će zadužiti opremu u Liverpulu, pošto se od svog sadašnjeg kluba i navijača oprostio putem jedne društvene mreže.
mark3271731020140713101528.jpg

Čini se da je transfer Lazara Markovića u Liverpul praktično gotova stvar, pošto se 20-godišnji Srbin putem Fejsbuka već oprostio od Benfike i njenih navijača, kao što možete videti u prilogu.

"Zauvek u mom sećanju. Hvala svim navijačima."

"Poželite mi sreću u mom narednom koraku. Verujem u Benfiku!"
- kratak je bio Marković, a objavio je i fotografiju šampionskog slavlja svog (uskoro) bivšeg kluba.

Da li će on uspeti da se snađe na 'Enfildu'?
logo-news.png

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.511
Aksentijević u Segundi!
Nekadašnji fudbaler Partizana karijeru će nastaviti u Španiji, prenosi dnevni list 'Sport'.
aksent126456020130810210656.jpg

Nikola Aksentijević je posle odlaska iz Partizana igrao za Vitese, zatim se u vidu pozajmice vratio u Humsku, ali nije uspeo da zadobije poverenje trenera crno-belih.

Njegova nova destinacija je Španija, a u pitanju je ekipa Las Palmasa, piše 'Sport'.

'Sport' takođe navodi da je Aksentijević fudbaler investicionog fonda Pinija Zahavija, koji je odlučio da je za desnog beka najbolje da karijeru nastavi u Segundi.

Da li je u pitanju dobra odluka za hitronogog Kragujevčanina, vreme će pokazati.
logo-news.png

Učlanjen(a)
18.06.2014
Poruka
211
Vidalova izjava - Muzika za Van Galove uši!

Čileanac je u ovom trenutku prioritet za Van Gala, a kako sada stoje stvari, transfer bi mogao da se kompletira naredne nedelje, pošto je i sam Čileanac rekao da bi voleo da zaigra za Junajted!
48977_600.jpeg

Pisali smo o Vidalovom potencijalnom transferu u Junajted, koji izgleda ide ka svom koncu.

Junajted želi da vidi u kakvom je stanju koleno Čileanca, a zatim će se pristupiti pregovorima sa Juventusom, koji je sve bliži ideji da proda sjajnog veznjaka.

Naime, Vidal se oglasio povodom potencijalnog transfera u Junajted i rekao da bi voleo da zaigra za "veliki klub"!

"Čuo sam glasine, za sada se ništa zvanično ne dešava. Trenutno sam na odmoru, kada se vratim u Italiju, pričaćemo o svemu.

Što se tiče mojih želja, naravno da bih voleo da igram za jedan od najvećih klubova na svetu, Mančester Junajted", rekao je Vidal za italijanske medije.

Ako se po jutru dan poznaje, Arturo će vrlo brzo postati novi fudbaler Mančester Junajteda.
logo-news.png

Poslednja izmena:
Natrag