Fudbalski transferi: Kombinacije i spekulacije

Član
Učlanjen(a)
26.03.2009
Poruka
225
Fudbalski klubovi, kao i mediji širom Evrope, zagrevaju se za novi prelazni rok, a što je on bliži to stiže više spekulacija, nagađanja i "proverenih" vesti o prelascima igrača i trenera. Vratile su se i poznate "kombinacije" na Blic online, gde ćete dva puta dnevno moći da prošetate evro pijacom i pročitate najnovije tračeve, "istine", kao i dogovorene transfere...

Agent veznog fudbalera Liverpula Havijera Maskerana izjavio je da njegov klijent ne bi imao ništa protiv da pređe u Barselonu. Valter Tamer je doduše dodao da transfer ne bi bio tako lak jer se prvo pita Liverpul koji već neko vreme odbija da proda Maskerana, ali i njegovog kolegu iz veze Ćabija Alonsa.

"Ako vas želi Barselona to je velika čast. Ja ne znam igrača koji bi rekao ne ekipi koja je iza sebe ostavila tako dobru sezonu. Ako ga Barsa zaista želi Basra će ga i dobiti", rekao je Tamer i dodao da se najpre mora utvrditi kakve planove za narednu sezonu ima menadžer Liverpula Rafa Benitez.

Sudeći prema informacijama o finansijama kluba sa Mersija, španski stručnjak nema mnogo izbora. Gubici kompanije "Kop holdings" žestoko su sasekli budžet Liverpula predviđen za transfere, a Benitez kaže da mu je ostalo para da kupi "još jednog ili dvojicu".
"Znali smo da će biti tešklo jer je kriza svuda u svetu. Jasno je da nemamo mnogo novca na raspolaganju, ali mislim da imamo dovoljno za jedno ili dva pojačanja. Zadovoljan sam ekipom koju imam i pokazali smo da možemo da se takmičimo na svim frontovima sa ovim sastavom. Ako uspemo da dovedemo još jednog ili dvojicu uveren sam da ćemo biti još bolji", rekao je Benitez.
Na njegovoj listi su navodno Karlos Tevez, Glen Džonson i David Silva, a Benitez je demantovao da razmišlja o fudbaleru Napolija Ezekijelu Laveciju.

Hit dana svakako predstavlja transfer Kake u Real, posle kog su mnogi otpisali "rosonere" u svim takmičenjima. Na drugoj strani, Adrijano Galijani pokušava da smiri besne navijače dovođenjem Edina Džeke iz Volfsburga. Mediji su juče pisali da je potpredsednik Milana boravio u Sarajevu, a on je to danas i potvrdio.
"Tačno je da sam bio u Sarajevu i tačno je da je Džeko deo plana koji klub ima posle odlaska Kake u Real. Njegov transfer je sada prošlost i vreme je da nastavimo dalje. Bio sam u Sarajevu, razgovarao sam sa Edinovim ocem i mogu da kažem da čekamo na Volfsburg", rekao je Galijani, dodavši da mu se "Džeko baš sviđa".
Italijanski "Skaj" je ponovio da je Milan najbliži kupovini sjajnog napadača BiH, iako je to njegov agent demantovao.

Bivši trener Čelsija Luis Felipe Skolari postao je novi trener šampiona Uzbekistana Buniodkora. Čovek koji je osvojio Svetsko prvenstvo sa Brazilom dobio je otkaz u Februaru, a ovih dana se dogovorio na 18-mesečni ugovor sa klubom koji je prošle sezone trenirao legendarni Ziko. Brazilac je Buniodkoru doneo duplu krunu i plasman u polufinale azijske LŠ, a u decembru je otišao u CSKA.

Brojni finansijski problemi engleskog klubova privlače strane investitore više nego ikada, a barem malo "ostrvskog" u Njukaslu pokušaće da zadrži bivši fudbaler Liverupla Stiv Mekmahon. On će kao jedan od članova "Profitabl grupa" baziranog u Singapuru poslati ponudu na Sent Džejms park. Sadašnji vlasnik Majk Ešli je stavio klub na prodaju uz cenu od 100 miliona funti, a ovo je prva kompanija koja je javno saopštila da je zainteresovana za posrnulu ekipu. Mekmahon je rekao da će bez obzira na eliminiaciju iz Premijer lige Alan Širer ostati trener "svraka".

Kad smo već kod ptica, Goran Pandev ne odustaje od "papagajskog" pristupa svojoj karijeri . Napadač Lacija je po ko zna koji put ponovio da želi da ide iz Rima, što bi navodno, trebalo da privuče pregovarače Čelsija, Liverpula, Totenhema i Juventusa.
Makedonski internacionalac je rekao da je "njegov ciklus u Laciju završen" i dodao da "traži novu motivaciju i novi tim".
"Razgovarao sam sa predsednikom Klaudiom Lotitom i objasnio sam mu kako stoje stvari. On nije srećan zbog toga i ne želi da poveruje u to da sam rešio da odem, ali ja sam svoje završio u Laciju", rekao je Pandev, koji je ove sezone postigao devet golova.
Pandev je dodao da je proveo pet prelepih godina u Rimu i da je mnogo napredovao, ali da poslednjih meseci nije mogao da se fokusira jer ugovor nije tada produžen. Zato je i odlučio da ode.
Klaudio Lotito je nedavno u svom stilu rekao da zna da za želju Gorana Pandeva, ali ga je upozorio da je "svako ko je otišao iz Lacija, propao kao fudbaler".

Interesovanje Barselone za Maskerana uskoro bi moglo da se pojača, pogotovo ukoliko klub napusti Jaja Ture koji nije zadovoljan ugovorom. Slično svom kolegi iz Italije i agent Jaje Turea izneo je niz kritika na račun uprave zbog ponašanja prema njegovom klijentu. Za reprezentativca Obale Slonovače interesovanje su pokazali Mančester siti, Arsenal i pojedini nemački klubovi, a kako je najavio Dmitri Seluk Ture bi mogao u Italiju ili Englesku.

Agent fudbalera Intera Maikona besan je na upravu Intera koja se zabavljala sa Zlatanom Ibrahimovićem istovremeno ga onemogućivši da svom klijentu obezbedi bolji ugovor. Antonio Kaliendo je razočaran načinom na koji rukovodstvo kluba tretira Maikona pa nije mogao da se suzdrži u izajvi za jedan italijanski veb sajt.
"Izgleda da je Inter zapravo Zlatan Ibrahimović. Već nedeljama pokušavam da dođem u kontakt sa direktorima koji se bave isključivo Šveđaninom. Umem da se našalim sa Maikonom kako bi bilo dobro da ih on natera da mu daju bar polovinu Ibrahimovićeve plate na osnovu onih silnih asistencija koje je ostvario. Tretiraju ga kao poslednju rupu na svirali, a on je jedan od najboljih desnih spljnih na planeti", rezočaran je Kaliendo.

Iskusni holandski napadač Rud Van Nistelroj (33) blizu je povratka na Ostrvo gde bi mogao da postane fudbaler Totenhema, prenose britanski mediji.
Fudbaler Reala više nije poželjan na Santjago Bernabeu, a u London bi mogao da se preseli za nešto više od milion evra. Bivši fudbaler Mančester junajteda oporavio se od teške povrede kolena, a letnju pauzu iskoristiće da poboljša fizičku spremu i spreman uđe u novu sezonu. Za Van Nistelroja interesovanje je pokazao i Fulam, ali poslednja runda pergovora nije protekla u korist kluba sa Krejven kotidža, prensi Dejli mejl.

Rikardo Kaka možda neće biti jedini Brazilac koji će napustiti ekipu Milana, nakon što se pojavila mogućnost da Alešandre Pato pređe u Čelsi gde bi ga rado video bivši trener rosonera Karlo Anćeloti.Milan je zbog finansijskih proberlma bio primoran da proda Kaku, a predsednik Berluskoni izjavio je da će zbog toga učiniti sve što može da zadrži Pata. Kako god, Pato je izjavio da će svakako popričati sa Anćelotijem, ali da će konačnu odluku doneti krajem meseca.
"Velika je čast što me traži klub kakav je Čelsi. Pričaću sa Anćelotijem, a onda i sa čelnicima kluba.Ništa nije rešeno, ali ću sigurno pričati sa Anćelotijem. On je neverovatan i puno mi je pomogao da se probijem u Milanu i evropskom fudbalu", rekao je Pato.

Rapid iz Beča angažovao je crnogorskog fudbalera Milana Jovanovića, u cilju pojačanja odbrane vicešampiona Austrije.
Jovanović je u Rapid, koji je prethodno u svoje redove doveo i njegovog zemljaka Branka Boškovića, prešao iz ruskog Spartaka i boje austrijskog kluba braniće naredne dve godine, uz mogućnost produženja ugovora za još tioliki period.
Crnogorski reprezentativac bi, prema zamisli trenera Petera Pakulta, u ekipi trebalo da zameni povređenog Marija Tokića.
"Sa Jovanovićem smo dobili jednog strateški važnog igrača za našu defanzivu, koji se može upotrebiti i na drugim pozicijama", naveo je sportski direktor Rapida Alfred Hertnagel.
Rapid je rekorder u osvajanju titula u nacionalnom šampionatu, a u njegovom dresu igrao je i najpoznatiji crnogorski fudbaler Dejan Savićević.

Nekada proslavljeno krilo Liverpula Džon Barns spreman je da preuzme engleskog trećeligaša Tranmer nakon što je nedavno dobio otkaz na klupi reprezentacije Jamajke.Engleske kladionice svrstale su Barnsa u glavnog favorita da dođe na Prenton park, a pored nekadašnjeg reprezentativca Engleske na klupi bi sedeo njegov bivši saigrač iz Liverpula, čuveni desni spoljni iz Irske Džejson Mekatir.
Barns se posle vrlo uspešne igračke karijere (preko 500 utakmica u dresovima Liverpula i Engleske) nije baš proslavio kao trener (1999. vodio Seltik kao igrač menadžer), ali je izrazio želju da se vrati klupskom fudbalu posle takođe vrlo slabe epizode na klupi rodne Jamajke.
 
Član
Učlanjen(a)
26.03.2009
Poruka
225
Kaka stigao u Real

kaka-vr2.jpg


Brazilac Kaka i zvanično je postao fudbaler Reala nakon što su kasno sinoć Real Madrid i Milan izdali zajedničko saopštenje povodom transfera teškog oko 67 miliona evra, prenose španski mediji, dok predsednik Florentino Perez posle drugog najskupljeg transfera na planeti najavljue nove bombe na Bernabeu u vidu Ronalda, Ibrahimovića, Alonsa, Vilje....

Kaka je juče obavio lekarske preglede u Brazilu gde je Real poslao svog lekara, a transfer je ozvaničen kasno sinoć po evropskom vremenu.

Kaka će u Realu igrati narednih šest sezona uz godišnju platu od devet miliona evra.
Bivši fudbaler Sao Paola u Milan je stigao 2003. godine, a na San Siru je, između ostalog, osvojioLigu šampiona i Zlatnu loptu. Zbog finansisjskih problema Milan je bio primoran da proda Kaku i pokrije dugove, a zimus je odbijena ponuda Mančester sitija teška 100 miliona evra.
"Kaka će od sledeće sezone igrati u Realu iz Madrida. On je veliki šampion i želeli bi samo da mu se zahvalimo za veliki doprinos klubu u poslednjih šest godina. Biće teško suočiti se sa činjenicom da ga više nećemo gledati u Milanu jer je u pitanju momak čija je posvećenost i profesionalizam za svaku pohvalu", saopšteno je sa San Sira. Kao što su najavljivali mediji, ubrzo posle saopštenja Reala i Milana, prvu izjavu kao fudbaler Reala dao je i Kaka koji se nalazi na pripremama sa reprezentacijom Brazila.
"Sapunica se konačno završila. Pregovori su gotovi i prelazak u Real je gotova stvar. Predsednik Florentino Perez želi da napravi atraktivan i ofanzivan tim, sposoban da osvaja trofeje i vrati primat na domaćoj i evro sceni. To je jedan od razloga zbog kojih sam se odlučio za Madrid", rekao je Kaka. Sada već bivši fudbaler Milana dodatno je nafilovan i od Dejvida Bekama koji je svojeveremeno popunio Galaktiko I Florentina Pereza.
"Kaka je jedan od fudbalera koga bi poželeo svaki klub, a Real je bio dovoljno srećan da dobije tu šansu", rekao je Perez. Nekada su pod palicom prvog čoveka Reala trčkarali Zidan, Bekam, Ronaldo, Figo ili Majkl Oven, pa ni u sadašnjim planovima rukovodstva Kaka nije jedino pojačanje. Perez je u predizbornoj kampanji najavio dolazak Kristijana Ronalda, Zlatana Ibrahimovića, Ćabija Alonsa, Davida Silvu i Davida Vilju. Što se tiče Ronalda, Perez za početak želi da ispravi loše odnose sa upravom Mančester junajteda koje je u nasledstvo ostavilo rukovodstvo Ramona Kalderona.
"Uvek razmišljamo o vrhunskim pojačanjima, a Ronaldo i Zlatan Ibrahimović su na vrhu liste želja. Veoma smo zainteresovani za Ronalda, ali moramo da razgovaramo sa Mančester junajtedom, pošto ne smemo da narušimo odnose sa tim klubom", rekao je Perez.
Pojedini zvaničnici Reala već naveliko tvrde da sa Ronaldom postoji pred ugovor da pređe na Bernabeu, ali niko nije mogao da potvrdi da je takav dokument video ili da isti postoji. Danas je prostrujala vest i da je napadač Valensije David Vilja na korak od prelaska u Real, a nema sumnje da će u redovima devetostrukog prvaka Evrope biti veoma živo tokom letnje pauze.

Ambrosini i Sedorf razočarani, Boban besan
Atmosfera u ekipi Milana, kao i među navijačima od jutrs je prilučno siva, s obzirom da je crveno crna polovina Milana osvanula sa vešću da je jedan od ljubimaca napustio klub.
"To je veliki gubitak za ekipu, ali mi i dalje ostajemo veliki. AKo to bude želeo, Kaka će od mene uvek oći da dobije koristan savetu u vezi sa Realom", rekao je još jedan bivši "kraljević" u ekipi Milana Klarens Sedorf, dok je iskusni Masimo Ambrosini ostao bez vrlo dobrog drugara.
"Riki je moj veliki drugar i žao mi je što je otišao. Želeo bih da mu poručim sve najbolje", rekao je iskusni vezista Milana.
Komentara se nije suzdržao ni bivši as rosonera Zvonimir Boban, mada je nekadašnji hrvatski reprezentativac bio daleko oštriji od Sedorfa i Ambrosinija. Nekadašnjem fudbaleru Dinama zasmetala je činjenica da je Kaka nekoliko meseci govorio o ljubavi prema klubu koji je na kraju napustio.
"Razočaran sam zbog te činjenice. Pričao je tu o nekoj ljubavi, a na kraju je ispalo da je jedva čekao da ode. Milanu prodaja nije bila nepohodna, Milan je želeo da proda! Izjave Kake su samo laži. On svakako nije lažov, ali njegovi komentari jesu sigurno", rekao je Boban za Skajsport Italija.
"Milan je dozvolio da bude opljačkan i žao mi je i velika je šteta jer se ovako nešto nikada ranije nije dešavalo u klubu. Sramota je što toliki novac čini da fudbaleri menjaju sredinu, ali bilo je i onih koji su ostajali verni klubu", rekao je Boban.


Rikardo Izekson dos Santos Leite “Kaka” rođen je 22. aprila 1982 u Braziliji, Brazil, a do juče je bio član sedmostrukog prvaka Evrope Milana.
Kaka je debitovao na fudbalskoj sceni u dresu Sao Paola 2001. godine. Momak od svega 19 godina je u prvoj sezoni za klub postigao 12 golova na 27 nastupa, da bi sledeće na 22 susreta postigao deset golova.
Među mnogim evropskim timovima koji su ga zapazili, najbrži je bio Milan gde je stigao 2003, godine za 8,5 milona evra. Za rosonere je debitovao iste godine protiv Ankone u sezoni u kojoj je postigao deset golova, osvojivši “skudeto”, i Superkup Evrope.
U sezoni 2004/05 bio je u senci Ševčenka, a Milan je propustio priliku da postane šampion Italije, dok je u dramatičnom finalu LŠ poražen od Liverpula.
Kaka je uspeo da iste sezone osvoji nagradu za najboljeg veznog fudbalera u LŠ, a zauzeo je 19. mesto u izboru za “Zlatnu loptu”.
Debi za Brazil ostvario je 2002. godine protiv Bolivije, a bio je član ekipe koja je osvojila SP u Južnoj Koreji, bez zapaženijeg učinka. Sa reprezentacijom je osvojio Kup Amerike 2004. i Kup konfederacija 2005. godine.
Poznati nadimak Kaka dobio je od svog brata koji kao mali nije bio u stanju da potpuno izgovori ime Rikardo, a tragičan događaj iz mladosti kada je polomio pršljen i pukom srećom ostao živ, naterao ga je da se snažno okrene religiji.

Ime i prezime: Rikardo Izekson dos Santos Leite
Nadimak: Kaka
Nacionalnost: Brazilac
Datum rođenja: 22.04. 1982. Brazilija
Visina: 1,83m
Težina: 73kg
Klubovi: Sao Paolo, Milan, Real Madrid
Pozicija: sredina
Trofeji: Šampion Brazila 2001., šampion Italije 2004., Super kup Italije 2004., Liga šampiona 2006/07, Superkup Evrope 2004, Svetsko prvenstvo 2002., Kup konfederacija 2005., Kup Amerike 2004.


Deset najskupljih transfera u istorji fudbala
1. Zinedin Zidan (Juventus – Real Madrid) – 76 miliona evra (2001. godine)
2. Kaka (Milan – Real Madrid) – 67 miliona evra (2009)
3. Luis Figo (Barselona – Real Madrid) 58 milioan evra (2000)
4. Ernan Krespo (Parma – Lacio) – 53 miliona evra (2000)
5. Đanluiđi Bufon (Parma – Juventus) – 49 miliona evra (2001)
6. Robinjo (Real Madrid – Mančester siti) – 49 miliona evra (2008)
7. Kristijan Vijeri (Lacio – Inter) – 48 miliona evra (1999)
8. Andrej Ševčenko (Milan – Čelsi) - 46 miliona evra (2006)
9. Dimitar Berbatov (Totenhem – Mančester junajted) – 46 miliona evra (2008)
10. Pavel Nedved (Lacio – Juventus) - 46 miliona evra (2001)
 
__John__Wayne__
LEGEND
Učlanjen(a)
26.09.2009
Poruka
7.369
A kad pocne ovaj januarski prelazni rok bice finih transfera i ulozenih novaca
 
__John__Wayne__
LEGEND
Učlanjen(a)
26.09.2009
Poruka
7.369
Alejandro Dominguez potpisao za Valenciu




Španjolski prvoligaš Valencia je u svoje redove doveo argentinskog napadača Alejandra Domingueza iz ruskog prvaka Rubin Kazana. Kako su potvrdili iz kluba, Dominguez je potpisao ugovor na tri i pol sezone.

28-godišnji nogometaš je prošao liječničke pretrage, a javnosti će biti predstavljen u utorak. Za mjesto u vrhu napada će se boriti sa Davidom Villom i Nikolom Žigićem.


Znaci nema nista od dolaska Jovanovica
 
__John__Wayne__
LEGEND
Učlanjen(a)
26.09.2009
Poruka
7.369
Breno sa vraća u Sao Paolo
Obrambeni nogometaš Bayerna Breno će se vratiti u Brazil, u redove svog bivšeg kluba Sao Paola, nakon što se nije uspio nametnuti i izboriti standardno mjesto u postavi kod trenera Louisa van Gaala.

20-godišnji nogometaš je već dogovorio uvjete suradnje sa svojim bivšim klubom, a transfer bi trebao biti potvrđen sljedećeg tjedna, kada ćemo saznati i da li se radi o trajnom transferu ili samo posudbi na određeno vrijeme.

Brazilac je ove sezone odigrao samo pet utakmica u dresu Bayerna.
 
__John__Wayne__
LEGEND
Učlanjen(a)
26.09.2009
Poruka
7.369
West Ham u pregovorima oko dovođenja Luce Tonija



Prema pisanju britanskog Guardiana, engleski premierligaš West Ham je već dva tjedna u pregovorima sa agentom Luce Tonija oko dovođenja napadača minhenskog Bayerna u ovaj londonski klub.

Toni će u siječnju sasvim sigurno napustiti Bayern, a iako je njegov prvi izbor povratak u Italiju, adut u rukama West Hama je njihov menadžer Gianfranco Zola, koji je vrlo dobar prijatelj sa Tonijem, nekadašnjim suigračem iz talijanske reprezentacije.

Toni je sa Bayernom ugovorom vezan do ljeta 2011. godine, ali nakon sukoba sa Louisom van Gaalom njegov odlazak je izvjestan, budući da se nada kako bi mogao ponovno izboriti mjesto u reprezentaciji prije svjetskog prvenstva sljedećeg ljeta.

Talijan je ove sezone odigrao šest utakmica u dresu Bayerna, ali bez postignutog gola, dok je prošle sezone zabio 13 golova u 33 utakmice, a sezonu ranije 24 gola u 31 utakmici.
 
__John__Wayne__
LEGEND
Učlanjen(a)
26.09.2009
Poruka
7.369
Chevanton do kraja sezone na posudbi u Atalanti



Talijanski prvoligaš Atalanta je sa španjolskim prvoligašem Sevillom dogovorio posudbu urugvajskog reprezentativnog napadača Ernesta Chevantona od siječanjskog prijelaznog roka do kraja sezone.

29-godišnji nogometaš je ispao iz prve momčadi kluba sa Sanchez Pizjuan stadiona, te je ove sezone odigrao samo jednu utakmicu, i to ušavši u igru sa klupe.

Predsjednik Seville Jose Maria del Nido je za Europa Pres tim povodom izjavio: "Posudba Chevantona je dogovorena na zahtjev trenera, koji misle da mu treba redovna minutaža."

Sam Chevanton je rekao kako je očajnički želio pronaći klub u kojem će redovno igrati kako bi izborio mjesto u reprezentaciji za svjetsko prvenstvo sljedeće godine.
 
__John__Wayne__
LEGEND
Učlanjen(a)
26.09.2009
Poruka
7.369
Milan potvrdio dogovor oko Beckhamovog povratka



Milan je službeno potvrdio kako će se engleski reprezentativac David Beckham u siječnju vratiti u taj klub, ponovno na šestomjeseču posudbu do kraja sezone. Beckham je trenutno član LA Galaxya, ali se želio vratiti u Italiju kako bi osigurao mjesto u reprezentaciji za Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

34-godišnji nogometaš je za Milan u prvoj polovini ove godine odigrao 18 utakmica i postigao dva gola.
 
Član
Učlanjen(a)
20.07.2009
Poruka
1.228
Siti otpustio Hjuza i doveo Manćinija!

00016697.jpg
Mark Hjuz nije više menadžer Mančester sitija, a njega je, na toj funkciji, već nasledio Italijan Roberto Manćini, saopšteno je na zvaničnom sajtu "građana"! Nedugo nakon pobede Sitija protiv Sanderlenda rezultatom 4:3, saopštenjem se oglasio direktor, Kaldon Al Mubarak, koji je obznanio da je klub otpustio Velšanina i angažovao bivšeg trenera Intera.

- Dve pobede u 11 kola nisu rezultat koji zadovoljava naše ambicije. Šeik Mansur (vlasnik) i članovi upravnog odbora ne vide da će se ova situacija radikalno promeniti u narednom periodu, i stoga su se odlučili na ovakav korak. Ovo je neprijatna vest za sve nas zajedno koji smo ulagali veliki napor proteklih 15 meseci. Hjuzu hvala za sve što je učinio za nas i želimo mu sve najbolje u nastavku karijere. Od danas Roberto Manćini je naš novi menadžer - kaže se, između ostalog, u saopštenju "građana".

Hjuz je na poziciju menadžera Mančester sitija došao u junu 2008. godine zamenivši tada Svena Gorana Eriksona.

Ekipa se nakon 17 kola nalazi na šestom mestu tabele Premijer lige sa 29 osvojenih bodova, 11 manje od lidera Čelsija.


Izvor: sportal.rs
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Talentovani tinejdžer na meti Liverpula

Talentovani tinejdžer na meti Liverpula

00016716.jpg




Liverpul će u januarskom prelaznom pokušati da angažuje talentovanog fudbalera Kristal Palasa Viktora Mozesa, piše"News of the World". Mozes je rođen u Nigeriji, a sjajnim nastupima u dresu reprezentacije Engleske do 19 godina i Kristal Palasa privkukao je pažnju klubova širom Evrope. Arsenal, Barselona, Everton, Totenhem i Hofenhajm samo su neki od klubova koji pomno prate igre jednog od najtalentovanijih igrača na Ostrvu.

Mozesov agent je izjavio da njegov klijent želi da ostane u Engleskoj i zaigra u Premijer ligi, a trenutno je Liverpul najbliži angažovanju mladog fudbalera. Finansijski problemi kluba sa "Enfilda" su dobro poznati, međutim, trener "crvenih" Rafa Benitez je spremio ponudu od 5 miliona funti koju će uskoro poslati na adresu Kristal Palasa. Mozes je za svoj tim ove sezone postigao četiri gola na 15 utakmica igrajući uglavnom na levom krilu.
 
Natrag
Top