Fudbalski transferi: Kombinacije i spekulacije

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.511
Šta će odlučiti Očoa?
Jedan od golmana koji je impresionirao na Mundijalu ne žuri sa donošenjem odluke i odabirom nove sredine.
798976_600.jpeg

Giljermo Očoa je slobodan agent, njegov ugovor sa Ajačiom je istekao i Meksikanac će neometano odabrati najbolju moguću ponudu.

Ističe da ih ima nekoliko, ali da neće žuriti.

„Dobio sam nekoliko ponuda. Neke su iz Francuske, ali ima ih iz ostalih delova Evrope. Nije trenutak da donesem odluku, ne želim da žurim. Uživaću u slobodnom vremenu nakon Mundijala, pa ću kroz dve nedelje obavestiti javnost šta sam odlučio.“

„Otići ću tamo gde ću biti srećan, potpisaću za klub čiji mi stil i ideja fudbala odgovaraju.“, rekao je Očoa.

Impresivan je bio 28-godišnji Meksikanac u Brazilu, privukao interesovanje engleskih klubova, navodno Arsenala i Liverpula, ali i Malage koja traži zamenu za Kabaljera koji je otišao u Siti.

Međutim, njegov agent tvrdi da je Očoi Francuska prioritet.

„Već su nas kontaktirali francuski klubovi, ali smo odbili dve ponude jer to nisu bili izazovi koje očekujemo. Njegov prioritet jeste da ostane u Francuskoj, ali videćemo šta će se desiti na evropskom tržištu.“, istakao je Kristof Monga, zastupnik meksičkog golmana.
logo-news.png

Učlanjen(a)
18.06.2014
Poruka
211
Arsen Venger u novoj misiji – Ko stiže nakon Sančeza?

Francuski stručnjak želi da pojača napadačke opcije i svom timu doda neophodnu raznovrsnost, pa je nekoliko imena u opticaju.
701829_600.jpeg

Aleksis Sančez je gotova priča, Venger je ubedio fudbalera Barselone i očekuje se da će se ovaj transfer ozvaničiti u naredna 24 časa.

Optimizam povodom njegovog dolaska pokazao je i sam Venger koji je priznao da je 'transfer veoma blizu realizacije, a Sančez će potpisati četvogogodišnji ugovor i za sumu od 28 miliona funti postati novi Tobdžija.

Izgleda da će Venger biti aktivan u ovom prelaznom roku, nakon što je lično ubedio sančeza, francuski stručnjak se baca na nove mete.

Kako sugerišu engleski mediji, u pitanju su dva fudbalera koja su i u prošlosti dovođena u vezu sa Arsenalom.

Tu se pre svega misli na Loika Remija, fudbalera KPR-a koji je, navodno, pristao na ponudu Tobdžija, te će se nakon pozajmice u Njukaslu gde je postigao 14 golova u minuloj sezoni preseliti na Emirejts.

Još jedna napadačka opcija koja je u opticaju, kao alternativa za Žirua je – Klas Jan Huntelar.

Van Galov džoker je i u minulim godinama dovođen u vezu sa Arsenalom, a njegova budućnost u Šalkeu je pod znakom pitanja obzirom da još uvek nije potpisao novi ugovor.

„Nakon prvenstva ću razgovarati sa Šalkeom, već neko vreme smo prošle sezone pričali o novom ugovoru, ali ne želim da me ništa ometa tokom Mundijala.“, rekao je Huntelar.

Pominjao se u čitavoj priči i Mario Baloteli, takve spekulacije je jasno demantovao sam Venger, ali Huntelar bi mogao da bude realnija opcija, naročito ako se uzme u obzir da je Sančez pre krilni napadač i da Arsenalu treba alternativna na centralnoj poziciji koju zauzima Francuz Žiru.
logo-news.png

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.511
Dogovor postignut - Mandžukić u Atletiku!
Hrvatski fudbaler Mario Mandzukić postaće novi igrač Atletiko Madrida, saopštio je danas njegov dosadašnji klub Bajern Minhen.
798604_600.jpeg

Gotova je saga oko toga gde će karijeru nastaviti hrvatski fudbaler i dosadašnji napadač Bajerna iz Minhena, Mario Mandžukić pošto je postignut usmeni dogovor Bavaraca i ekipe Atletika iz Madrida.

Kako prenosi portal Goal.com, sportski diretor Bavaraca Matijas Zamer rekao je da postignut dogovor sa Atletikom oko prelaska Mandžukića.

"Želimo da se zahvalimo Mandžukiću na njegovim igrama u Bajernu i želimo mu uspešan nastavak karijere.", rekao je Zamer.

Za sada još uvek nema informacija o ugovoru, a španski mediji juče su pisali da će Atletiko za transfer hrvatskog napadača platiti oko 20 miliona evra.

Mandzukić je za Bajern Minhen u prethodne dve sezone nastupio 88 puta i postigao 48 golova.
logo-news.png

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.511
Basta predstavljen u Laciju!
Danas je predstavljen novi član ekipe Lacija i srpski reprezentativac, Dušan Basta, a na predstavljanju je istakao da je veoma srećan što je došao u ovaj klub.
734884_600.jpeg

Nije krio uzbuđenje Dušan Basta na predstavljanju u Rimu rekavši da je veoma srećan što je došao u klub.

Srpski internacionalac je došao u klub iz Udinezea u kome je proveo 6 godina.

Želim da se zahvalim predsedniku i šefu struke za reči koje su mi uputili. Udineze je bila veoma važna avantura za mene, sada krećemo u novi ciklus.“, rekao je Dušan Basta.

Siguran sam da sam napravio dobar izbor prelaskom u ovaj klub. Očekivanja? Želim da se Lacio vrati u Evropu, to mi je cilj.

Prošle sezone su falila dva boda, a za to postoji dosta faktora. Nema potrebe pričati sada o tome, moramo da se okrenemo narednoj sezoni i da ''pričamo'' na terenu. Moje prve impresije su odlične, stigao sam u sjajan tim.“, istakao je nekadašnji fudbaler Crvene Zvezde.

Postavlja se pitanje hoće li Dušan imati mesta u startnih 11 u Laciju.

Uvek želim da igram i moram da pokažem treneru da sam vredan prvog tima.“, zaključio je on.
logo-news.png

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.511
Španski AS – Navas sutra pripada Bajernu!
Kako prenosi španski dnevni list AS, Bajern bi sutra trebalo da ozvaniči transfer Kejlora Navasa!
87236_600.jpeg

Izgleda da je veoma izvesno da će se Kejlor Navas naći naredne godine u Bavarskoj i to u timu Bajerna iz Minhena, ako je verovati španskom dnevnom listu.

Oni navode da će u naredna 24 časa sve biti rešeno i da će Navas postati golman Bajerna iz Minhena, šampiona Nemačke.

Navas u svom ugovoru u Levanteu ima otkupnu klauzulu od 10 miliona evra, a to je suma koja Bajernu neće predstavljati veći problem.

Kejlor Navas je branio sjajno ove sezone, bio je jedan od najboljih golmana Primere, a kulminacija se desila na SP u Brazilu kada je sa svojom reprezentacijom došao do četvrtfinala gde su poraženi od Holandije nakon izvođenja penala.

Ukoliko se ovaj transfer desi on će biti rezervna opcija Pepu Gvardioli, pošto je mesto prvog golmana rezervisano za neprikosnovenog Manuela Nojera.

Stidljivo ćemo spomenuti i onu drugu opciju, sprema li se transfer bomba na evropskom tržištu?
logo-news.png

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.511
Origi viđen u Melvudu, transfer u Liverpul gotov?
Društvenim mrežama se brzinom munje probila vest da je Divok Origi viđen u trening centru Liverpula, gde bi trebalo da prođe medicinski pregled i uskoro kompletira transfer u engleski klub.
origi269055020140709190148.jpeg

Iako se jutros pojavila informacija da će i Totenhem pokušati da ga "ukrade", ovo bi trebalo da znači da je transfer u Liverpul gotova stvar. Origi bi trebalo da bude pozajmljen nazad Lilu, pošto Rodžers ne računa na njega za narednu sezonu, ali za dve sezone bi trebalo da se priključi prvom timu Redsa.
logo-news.png

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.511
"Novi Modrić" u Čelsiju!
Mladi hrvatski fudbaler koji je stigao iz Hajduka iz Splita, Mario Pašalić, danas je predstavljen kao novo pojačanje Čelsija.
pasalic269040020140709183534.jpg

Fudbalski klub Čelsi danas je i zvanično kao novo pojačanje predstavio dosadašnjeg igrača splitskog Hajduka Marija Pašalića.

"Veoma sam srećan jer sam sad igrač Čelsija.

Ovo je novi početak u mojoj karijeri.

Ja sam centralni vezni i moj omiljeni igrač je Frank Lampard, tako da sam srećan što sam u Čelsiju", kazao je Pašalić za sajt kluba.

Hrvatski fudbaler je još u januaru potpisao četvorogodišnji ugovor sa timom iz Londona.

Pašalić (19), rođen je u Nemačkoj, a u prošloj sezoni je za Hajduk u 36 utakmica postigao 11 golova.
logo-news.png

Učlanjen(a)
18.06.2014
Poruka
211
Gotovo, Morata Juventusov!

Mladi napadač Reala stigao u Juventus. Real popustio pošto je Alvaro Morata odbio sve ostale ponude.
e0c1c683138149020131124111315.jpg

Alvaro Morata je novi napadač Juventusa. Real je na kraju popustio, pošto je Španac odbio ponude Arsenala, Volfsburga i Monaka, suma je 22 miliona evra, ali je Juventus morao da pristane na klauzulu po kojoj će Real moći za isti novac da otkupi ovog igrača.

Mada, pitaće se Morata koji nije bio motivisan ni sada da ostane u klubu, razočaran jer mu nije pružena prava šansa.

"Zahvalan sam Realu, ali ovo je novi izazov. Drago mi je što se sve dobro završilo", rekao je momak koji je proglašavan za novog Raula, ali nije opravdao očekivanja.

On će potpisati ugovor na četiri godine, za dva dana stiže na lekarske preglede, a u ponedeljak će se pojaviti na pripremama Juventusa, sa prvom grupom igrača.

Ovo je tek početak velikih pomeranja u napadu Juventusa, otišao je Vučinić, klub će napustiti i Kvaljarela, a očekuje se da uz Ljorentea, Đovinka, Teveza i Moratu, peti napadač bude Huan Iturbe koji je više polušpic, i želja Antonija Kontea.

Mladi Argentinac takođe preferira dolazak u Torino, ostaju završni pregovori sa Veronom.

Pre njega, u Torino će stići Patris Evra, koji je prihvatio ponudu, ostaje da Junajted da zeleno svetlo, što će verovatno učiniti, pošto Van Gal ne računa na iskusnog levog beka i želi da dovede zemljaka Blinda.

Dolaskom Evre, Iturbea i Morate veći deo prelaznog roka biće završen, Juve traži još štopera, a verovatno bi klub mogao da napusti Arturo Vidal, ako stigne ponuda od 50 miliona evra.
logo-news.png

Učlanjen(a)
18.06.2014
Poruka
211
Bendtner na meti Aston Vile!

Danac koji je ovog leta napustio redove Arsenala kao slobodan igrač, po svemu sudeći će ostati u Premijer ligi.
341935_600.jpeg

Niklas Bendtner nije opravdao svoj potencijal koji je u njemu video Arsen Venger. Danac je s vremena na vreme nagoveštavao u kakvog igrača može da se razvije, ali sve je ostalo na talentu, pa klub nije odlučio da produži ugovor sa njim.

Bendtner i dalje nema klub, ali se za njega interesuju Aston Vila, Hal i Kristal Palas, ali i Sanderlend, u kojem je igrao na pozajmici pre dve sezone.

Aston Vila se smatra za najvećeg favorita, pošto su drugog Danca koji je pod ugovorom sa njima, Helenijusa, vratili u Alborg, pa imaju jedno upražnjeno mesto u napadu.

Bendtner je u Arsenalu imao platu koja po mišljenju mnogih nije odgovarala kvalitetu njegovih igara, pa ćemo videti da li će Danac morati da smanji cenu, ili će biti jedan od najplaćenijih igrača u redovima Aston Vile, ako do realizacije ovog transfera dođe.
logo-news.png

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.511
'Profesor' krenuo i po Kediru?
Prošlog leta je iz Reala na 'Emirejts' doveden Mesut Ozil, a španski mediji navode da bi u predstojećem prelaznom roku mogao da se desi sličan scenario.
99114_600.jpeg

Nemačka kolonija u sevrnom Londonu mogal bi da bude jača i za Samija Kediru.

'25h Sports' i 'Deportes' pišu kako Arsenal sprema ponudu tešku 30 miliona evra za defanzivnog vezistu Real Madrida. Ipak, dodaje se da bi morao da pristane na smanjenje plate, jer 'Tobžije' nisu u mogućnosti da ga plaćaju kao 'Kraljevski klub'.

Kedira je sinoć blistao u trijumfu Nemačke nad Brazilom, uspeo je i da se upiše u strelce.

Prošle sezone se nije naigrao u dresu 'Merengesa', razlog je duga pauza koju je doživeo na prijateljskom utakmici između 'Elfa' i Italije zbog koje je i njegovo učešće na Mondijalu bilo dovedeno u pitanje.

Arsenal je već pazario u Španiji, doveden je Aleksis Sančez, Matje Debuši je blizu potpisivanja ugovora, a od potencijalnih pojačanaj pominju se još Lars Bender i Klas Jan Huntelar.
logo-news.png

Natrag