Fudbalski transferi: Kombinacije i spekulacije

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.511
Lukaku je zamena za Koštu!?
Britanski 'Ekspres' preneo je kako je napadač Čelsija vrlo blizu selidbi na 'Visente Kalderon', ali da se čeka završetak 'Mundijala' kako bi se dogovor ozvaničio.
68990_600.jpeg

Kako stvari stoje, Romelu Lukaku bi ponovo mogao na pozajmicu, i to ovoga puta van engleske Premijer lige.

Njegova nova destinacija će biti Atletiko Madrid, šampion Španije i vicešampion Evrope, tvrdi britanski 'Ekspres'.

21-godišnji napadač trenutno se sa reprezentacijom Belgije nalazi u Brazilu, gde ga očekuje meč sa Argentinom u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, a upravo je 'Mundijal' razlog što dogovor i dalje nije ozvaničen.

Lukakua je želeo da zadrži Everton, gde je u prethodnoj sezoni briljirao na pozajmici, a interesovanje je pokazao i Totenhem, ali je Atletiko Madrid očigledno bio najkonkretniji.

Kako je Dijego Košta napustio 'Jorgandžije' i stigao u Čelsi, u suprotnom smeru će izgleda otići Lukaku, i to u vidu pozajmice.

Hoće li on nastaviti sjajan niz napadača Atletika?
logo-news.png

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.511
Đurđić u Bundesligi!
Srpski napadač se iz "Cvajte" preselio u Bundesligu!
djurdjic600235930020140529133559.jpg

Nikola Đurđić će igrati ipak u elitnom rangu nemačkog fudbala. Srpski reprezentativac je potpisao ugovor sa Augsburgom, do leta 2017. godine.

Naš fudbaler je ranije nastupao za Haugesund, pa onda u švedskom Helsinborgu iz koga je otišao u Bundesligu. Posle šest meseci se Grojter Firt preselio u Cvajtu, a Đurđić je podsetimo doživeo tešku povredu.

Odigrao je samo 15 utakmica u poslednjoj sezoni, postigao 4 gola.

Sada će ponovo u Bundesligu, kako je rekao Štefan Rojter pomoći će Augsburgu koji ima velike ambicije u narednoj sezoni.

Đurđić je za Srbiju odigrao jedan meč u 2013. godini, pre povrede, dobra forma na jesen bi mogla da znači novu šansu među "Orlovima".
logo-news.png

Učlanjen(a)
18.06.2014
Poruka
211
Valdesov agent demantuje Monako - Ko laže?

Slučaj Viktora Valdesa i njegovog prelaska u Monako dobio je novi zaplet. Agent španskog golmana tvrdi da je ugovor potpisan i da je Valdes već član francuskog prvoligaša čime se dolazi do zaključka da neko u čitavoj priči ne govori istinu.
valdes600263968020140703212322.jpg

Vest da Viktor Valdes nije prošao lekarske preglede u Monaku i da samim tim francuski klub neće potpisati ugovor sa španskim golmanom odjeknula je danas evropskim fudbalskim nebom.

Potpredsednik Monaka Vasil Vasilev u četvrtak je izjavio da je Valdes povređen i da od transfera nema ništa.

Novi zaplet usledio je nakon izjave agenta španskog golmana, gospodina Karvahala, koji tvrdi da je četvorogodišnji ugovor potpisan i da je Viktor Valdes već završio posao sa Monakom.

"Već smo potpisali četvorogodišnji ugovor sa Monakom i on će ostati na snazi" izjavio je menadžer Viktora Valdesa.

Viktor Valdes doživeo je u martu tešku povredu kolena koja je usledila nedugo nakon Špančeve izjave da nema nameru da produži ugovor sa Barselonom.

Da španski reprezentativac nije pretrpeo povredu prednjih ukrštenih ligamenata kolena nema sumnje da dogovor sa Monakom ne bi bio doveden u pitanje ali ovako čitava priča poprima nova poglavlja koja nisu bila planirana.
logo-news.png

Učlanjen(a)
18.06.2014
Poruka
211
Liverpul ne namerava da stane, stiže još jedan 'Svetac'?

Nakon dovođenja engleskog reprezentativca Adama Lalane, još jedan fudbaler Sautemptona mogao bi da stigne na 'Enfild'. O kome se radi?
503847_600.jpeg

Britanski mediji prenose da su 'Redsi' ozbiljno 'zagrizli' za Dejana Lovrena, hrvatskog štopera koji je član Sautemptona.

On bi mogao da bude treći fudbaler 'Svetaca' koji je 'Sent Meris' zamenio 'Enfildom' u ovom prelaznom roku, pošto su to pre njega učinili Riki Lambert i Adam Lalana.

Lovren je bio član reprezentacije Hrvatske na Svetskom prvenstvu u Brazilu, a po nekim informacijama, 'Redsi' su za njega ponudili čak 20 miliona funti, ali je to Sautempton odbio.

Ukoliko se ova informacija ispostavi kao tačnom, nejasno je zbog čega su 'Sveci' odbili ovu ponudu, budući da je Lovren prethodnog leta iz Liona stigao za 8.5 miliona funti, pa bi za godinu dana zaradili duplo više od onoga što su platili.

Da li bi Lovren bio dobro rešenje za odbranu 'Redsa'?
logo-news.png

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.511
Baloteli imao dogovoren transfer u Englesku!?
Ovu informaciju otkrio je danas Silvio Berluskoni, verovali ili ne. Zbog čega se transfer još uvek nije realizovao?
23740_600.jpeg

Loše partije Italije na 'Mundijalu' pogodile su i fudbalere koji su branili boje 'Azura' u Brazilu.

U svetskim medima danas se pojavila izjava predsednika Milana Silvija Berluskonija u kojoj on tvrdi da je Mario Baloteli imao dogovoren transfer u Englesku pre početka 'Mundijala', i to za ogromnih 28 miliona funti.

"Nije samo Italija izgubila na Svetskom prvenstvu. I ja sam izgubio ogroman novac."

"Trebalo je da prodam Balotelija za veliki novac jednom engleskom timu, ali ko će ga uzeti sada posle 'Mundijala'?"
- tvrdi predsednik 'Rosonera'.

Po nezvaničnim informacijama, u pitanju je bio Arsenal, a spominje se cifra od 28 miliona evra. Zbog čega je Venger odustao?
logo-news.png

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.511
Vargas ostaje u Napulju!
Čileanski fudbaler Eduardo Vargas će i naredne sezone igrati za Napoli, rekao je danas njegov agent.
16405_600.jpeg

Eduardo Vargas je drugu polovinu prošle sezone proveo na pozajmici u Valensiji, a igrač Napolija je od 2012. godine kada je došao iz Čilea, ali će u budućnosti nositi dres svoje matične ekipe, potvrđeno je danas.

"Razgovarao sam s predstavnicima Napolija u utorak."

"Ugovor sa Vargasom je i dalje na snazi, smatraju da je on važan deo kluba..."

"Rekli su da su oduševljeni njegovin nastupom na Svetskom prvenstvu"
, rekao je Vargasov agent Kristijan Ogalde za sajt emol.com.

Sjajni napadač oduševio je svojim igrama na Svetskom prvenstvu, zbog čega ga žele mnogi klubovi, ali se čini da ga Napoli neće pustiti jeftino.
logo-news.png

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.513
Suarez uskoro u Barseloni
Fudbalski klub Barselona u narednih nekoliko dana objaviće da je dogovorila transfer Luisa Suareza iz Liverpula, ali obeštećenje će biti manje od 88 miliona evra, preneo je dnevni list As.

Luis%20Suarez.jpg

Predstavnici Barselone i Liverpula prethodnih nekoliko dana pregovarali su o finalizaciji transfera igrača koji je zaradio četvoromesečnu suspenziju jer je na Mundijalu ugrizao Italijana Ðorđa Kjelinija.

U transfer bi, kako navodi As, mogao da bude uključen i prelazak Aleksisa Sančeza iz Barselone u Liverpul. Ipak, Čileanac ima i ponude Arsenala i madridskog Atletika, pa ostaje da se vidi koliko je to realna opcija.

Svetska fudbalska federacija (FIFA) najavila je juče da će Suarezu ipak biti dozvoljeno da tokom suspenzije trenira sa ekipom.

Suarez je prošle godine za Liverpul odigrao 37 utakmica i postigao 31 gol.

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.511
Kraj istorije – Iker pred odlaskom!
Status legende Real Madrida i španskog fudbala ništa jasniji u odnosu na minulu sezonu, informacije iz Španije tvrde da je San Iker blizu odlaska iz Madrida!
797830_600.jpeg

Iker Kasiljas iza sebe ima turbulentu sezonu u klubu, sezonu koja je kulminirala neočekivano ranom eliminacijom sa Svetskog prvenstva, na kome je i sam Iker bio jedan od onih koji nisu pokazali svoj maksimum.

Otuda i sumnje u njegov klupski status, mišljenja da je i definitivno izgubio na kvalitetu, samopouzdanju koje ga je krasilo poslednjih godine, te spekulacije da će otići iz kluba.

Mundo Deportivo danas prednjači u natpisima o Iker, tvrdeći da je španski golman već viđen kao bivši čuvar mreže Real Madrida, a budući prvi golman Arsenala.

Naime, pomenuti izvor tvrdi da je Arsen Venger i definitivno intenzivirao interesovanje za Ikerom, te da ga je telofonom lično pozvao i pokušao da ubedi da se preseli u London.

Optimizam za navijače arsenala Mundo Deportivo podstiče u vidu informacije da se o statusu Ikera Kasiljasa ne oglašava Perez, te da i sam španski golman više nije ubeđen u svoju budućnost na Santjago Bernabeu.

Kao dodatni podstrek u prilog mogućnosti selidbe, Mundo pominje da je London grad koji se Ikeru i njegovoj lepšoj polovini sari Karbonero izuzetno dopada, te da je Iker svestan i da bi u Arsenalu imao dobroga društva u liku Santija Kasorle i bivšeg saigrača Mesuta Ozila.

Španski list ne iznosi detalje razgovora Vengera i Ikera, tvrdi da je francuski stručnjak pre svega želeo da ispita teren, proveri mogućnost selidbe kod samoga igrača pre nego što kontaktira klub i zvanično otpočne pregovore.
logo-news.png

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.511
Hoće li Holanđanin u Liverpul?
'Redsi' ne prestaju da se dovode u vezu sa brojnim pojačanjima širom Evrope i sveta, a poslednje od njih je napadač 'Lala'. Može li on da odmeni Luisa Suareza?
74892_600.jpeg

Kako je urugvajski 'El Pistolero' na izlaznim vratima kluba sa 'Enfilda', rukovodstvo 'Redsa' već uveliko u saradnji sa Brendanom Rodžersom radi na dovođenju njegove zamene.

Na Mersisajd su već stigli Riki Lambert, Adam Lalana i Emre Čan, a naredna meta Liverpula je Klas Jan Huntelar, tvrde mediji sa Ostrva.

30-godišnji napadač se trenutno sa selekcijom Holandije nalazi u Brazilu, gde ga očekuje duel četvrtinala Svetskog prvenstva sa Kostarikom, a ističe da bi o svemu prethodno morao da priča sa svojim matičnim klubom, nemačkim Šalkeom.

Liverpul je blizu dogovora sa Barselonom o prodaji Luisa Suareza, pa je za očekivati da 'Redsi' dovedu dostojnu zamenu.

Da li je Huntelar pravo rešenje za Rodžersovu 'mašineriju'?
logo-news.png

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.513
Vidić predstavljen u Interu
Izvor. B92
Najbolji srpski fudbaler Nemanja Vidić predstavljen je u milanskom Interu na konferenciji za medije.

151033270253b6ae5575f0d604983903_orig.jpg

Vidić je posle osam i po godina napustio Mančester junajted, sa kojim je osvojio sve što se osvojiti moglo, i sada ga čeka novi izazov.

Došao sam na tri godine, nadam se da ću odigrati dobro do kraja ugovora, a onda ćemo videti. Najvažnije je sada da se dobro pripremim za sezonu“.

Vidić je objasnio odluku da napusti Mančester Junajted.

Posle devet sezona u kojima sam ostvario sve i kao pojedinac i kao deo tima, trebao mi je novi izazov u karijeri. To mi podiže motivaciju, nova zemlja, novi klub, ponovo moram da se dokazujem, to je pravi izazov. Inter sam odabrao zato što je Italija lepa zemlja, blizu kuće, mogu da naučim još jedan jezik, što će mi pomoći u životu“.

Dugo je Inter važio za „argentinski“ tim. Sada je postao „slovenski“, sa Vidićem, Kovačićem, Kuzmanovićem, moguće i Jovetićem u bliskoj budućnosti.

Nije važno odakle su igrači, bitno je da li su dobri ili loši igrači. Drago mi je što je toliko ex-Yu igrača ovde, lakše ću se adaptirati“.

Inter je prošlu sezonu završio daleko od vodećeg trojca.

Cilj nam je da se razvijamo, kao pojedinci i kao tim. Inter je veliki klub i daćemo sve od sebe da postignemo bolji rezultat nego prošle godine. Čak i da sam ostao u Mančester Junajtedu ne bih igrao LŠ. Nikada sam se nisam plašio da nešto probam i budem deo nečega novog, to sam uvek govorio. Iako ne igramo LŠ, igraćemo LE i tu ćemo imati mečeve. Mislim da Inter ima veliki tim, oko 30 kvalitetnih igrača. Svi će igrati i dobiti šansu, tako da neće biti problem igrati u tri takmičenja istovremeno“.

Vidić je objasnio da zajednička igra odbrane znači više nego bilo koji pojedinac.

Sistem je važniji od igrača. U svim klubovima za koje sam igrao bilo je tako, i kada sam najbolje igrao, zavisio sam od saigrača. Sve zavisi od sistema, kvaliteta igrača kao grupe i dobre atmosfere. To će nam biti cilj da uspostavimo“.

Valter Macari najčešće igra sa tri igrača u odbrambenoj liniji.

Gledao sam nekoliko mečeva priošle godine i video nekoliko talentovanih igrača. Do sada nisam igrao sa 3 igrača u zadnjoj liniji, ali kada ste defanzivac, u svakom sistemu radite isto. Adaptiraću se na sve što trener bude tražio”.

Italijanske medije interesovalo da li je Vidića tražio i Milan, kao i to da li se Čičarito, koji želi da ode iz Mančester junajteda, raspitivao o Interu kod njega.

Nekoliko klubova je htelo da me dovede, ali Milan nije bio među njima. Čičarito me još uvek ništa nije pitao o Interu”.

Još uvek nije poznato koji broj će u novom klubu nositi Nemanja.

Nikad nisam pričao o broju. Biću srećan ako opet dobijem 15, ali nemam problema sa tim i ako mi daju neki drugi“.

Natrag