Fudbalski Savez Srbije

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
KARADŽIĆ: Uslovna licenca za Zvezdu!
- Crvena zvezda, OFK Beograd, Mladost iz Lučana i Napredak dobiće "uslovnu" licencu na mesec dana. Ako i posle tih 30 dana ne isplate svoje dospele obaveze i dugovanja, biće kažnjeni - rekao je Karadžić za "Sportski žurnal"


Tomislav-Karadzic.jpg





Fudbalski klub Crvena zvezda dobiće “uslovnu” licencu za početak nove fudbalske sezone. To je potvrdio i prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije, Tomislav Karadžić.

Karadžić je u izjavi za “Sportski žurnal” potvrdio da će Zvezda, Mladost iz Lučana, OFK Beograd i Napredak dobiti “uslovnu” licencu i dodatni rok od 30 dana da izmire dugovanja.

Zvezdan-Terzic-i-Nenad-Lalatovic-5.jpg

Foto: Marko Todorović

- Crvena zvezda, OFK Beograd, Mladost iz Lučana i Napredak dobiće “uslovnu” licencu na mesec dana. Ako i posle tih 30 dana ne isplate svoje dospele obaveze i dugovanja, biće kažnjeni – rekao je Karadžić.

Šampion Srbije nije izmirio obaveze prema Spartaku, Slobodi i Radu, kome duguje između 660.000 evra (prema informacijama Žurnala) i 800.000, pa je jasno da je reprogam duga jedini način na koji bi trenutno mogla da reši problem. Ipak, ovo dobijanje licence znači da će trener crveno-belih, Nenad Lalatović moći da računa na pojačanja.


(Telegraf.rs)
 
Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
Očekivali ste iznenađenja na Advokatovom spisku?
  • 29. avgust 2014.

  • 12:08

  • Izvor: Beta
Ako smo i očekivali da će novi selektor odmah da posegne za većim promenama na spisku reprezentativaca, prevarili smo se.

logo-news.png



advokat293757020140825211137.jpg

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat objavio je danas spisak igrača za prijateljsku utamkicu sa Francuskom 7. septembra u Beogradu.

Kao i njegovi prethodnici, Advokat je odabrao fudbalere koji su bili nosioci igre reprezentacije u prethodnom periodu. Jedno iznenađenje, ako se tako može nazvati, je Stefan Mitrović, koji je usled izostanka Biševca i Subotića zadržao mesto u reprezentaciji, nakon debija ove kalendarske godine.

Ono što je svakako pozitivna promena jeste povratak Zdravka Kuzmanovića, koji je dobio poziv nakon dužeg vremena ponovo u nacionalnom timu.

Na Advokatovom spisku se nalaze:

Golmani: Vladimir Stojković i Željko Brkić.

Odbrana: Dušan Basta, Branislav Ivanović, Aleksandar Kolarov, Matija Nastasić, Antonio Rukavina, Nenad Tomović, Duško Tošić i Stefan Mitrović.

Vezni red: Radosav Petrović, Nemanja Matić, Nemanja Gudelj, Miloš Jojić, Adem Ljajić, Zdravko Kuzmanović, Aleksandar Ignjovski, Dušan Tadić, Lazar Marković, Filip Đuričić i Zoran Tošić.

Napad: Filip Đorđević i Aleksandar Mitrović.

Okupljanje reprezentacije zakazano je za utorak, 2. septembar oko podneva u Staroj Pazović.

Meč sa Franucskom igraće se na stadionu Partizana od 20.45.
 
Učlanjen(a)
03.01.2012
Poruka
4.258
Čak 26 godina čekamo pobedu nad Francuzima!

Sutrašnja utakmica protiv Francuza u Humskoj neminovno vraća sećanja na jesen 1988. i kvalifikacioni meč između tadašnje Jugoslavije i ''Trikolora'', odigran takođe na JNA. Od tada ne znamo za pobedu nad reprezentacijom Francuske.

jugoslavija302162020140906183819.jpg


Proteklih decenija naša zemlja je nekoliko puta menjala ime, živeli smo i u SR Jugoslaviji, i u državnoj zajednici Srbije i Crne Gore, pre nego što je Srbija konačno postala samostalna, ali kad su fudbalske utakmice našeg nacionalnog tima protiv Francuske u pitanju, pobedama smo mogli da se radujemo samo u nekadašnjoj SFRJ.

Od poslednje koju oni malo stariji pamte, prošlo je već čitavih 26 godina!

Bila je to jesen '88, polovina novembra. Utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Italiji, igrana na stadionu JNA u Humskoj, a selekcija koju je tada predvodio Ivica Osim slavila je rezultatom 3-2, posle dosta uzbuđenja i preokreta.

Meč je loše počeo po naše, samo tri minuta je trebalo Francuzima da dođu do vodećeg gola preko Kristijana Pereza, ali je već u 11. minutu usledio odgovor od strane našeg stamenog defanzivca, nekadašnjeg štopera Partizana, Real Madrida, Osasune - Predraga Spasića.

Rezultat 1-1 dugo je zatim ostao na semaforu, da bi onda, u 68. minutu usledio novi šok za naše navijače - Frank Soze matira Tomicu Ivkovića za 1-2!

Našima je ostalo da krenu na sve ili ništa i plod ofanzivne igre stigao je osam minuta kasnije, kada je sadašnji selektor BiH Safet Sušić pogodio za 2-2.

I onda - ''erupcija oduševljenja'' u Humskoj, a doneo ju je Dragan Stojković Piksi. Njegov gol u 83. minutu doneo je ''Plavima'' prvo vođstvo na ovoj utakmici, i to kada je bilo najvažnije.

Osimov tim je prednost uspeo da sačuva do kraja meča i zabeleži vrednu pobedu.

Podsetimo, naši su se kasnije kvalifikovali za SP u Italiji 1990, i tamo osvojili ono sjajno peto mesto.

U prilogu se podsetite pomenutog duela Jugoslavije i Francuske, a posle tog nezaboravnog duela u Humskoj, naša reprezentacija se još pet puta sastajala sa ''Trikolorima'', ostvarivši dva remija i tri poraza.

Beograd 19 nov 1988 JUG-FRA 3:2 KSP
Pariz 29 apr 1989 FRA-JUG 0:0 KSP
Pariz 20 nov 2002 FRA-JUG 3:0 P
Pariz 16 sep 2008. FRA-SRB 2:1 KSP
Beograd 9 sep 2009. SRB-FRA 1:1 KSP
Rems 31 maj 2012. FRA-SRB 2:0 P
Beograd 7 sep 2014. SRB-FRA ....?

 
Učlanjen(a)
07.04.2014
Poruka
163
Skoro polovinu reprezentacije čine igrači koji nemaju veze sa Partizanom i Zvezdom!
Deset od 23 igrača koje je Dik Advokat pozvao za utakmicu sa Francuskom čine igrači koji nisu nikada nosili dres Partizana i Crvene zvezde

Tan2014-9-6_17551933_0-670x459.jpg


Dika Advokata u nedelju očekuje debitantski nastup na klupi reprezentacije Srbije. Holandski stručnjak predvodiće “orlove” u utakmice sa Francuskom koja će biti odigrana na stadionu Partizana.

Za ovu utakmicu, selektor je pozvao 23 igrača, a veoma je interesantno da se na njemu nalazi deset igrača koja nisu proizvod Partizana i Crvene zvezde, odnosno da nikada u karijeri nisu nosili dres dva najveća srpska kluba.

Dik-Advokat-2.jpg

Foto: Milena Đorđević

To su Željko Brkić, Branislav Ivanović, Aleksandar Kolarov, Stefan Mitrović, Nemanja Matić, Nemanja Gudelj, Zdravko Kuzmanović, Aleksandar Ignjovski, Dušan Tadić i Filip Đuričić.

Brkić je u Srbiji nosio samo dres Vojvodine, kao i Dušan Tadić, Ivanović, Kolarov i Ignjovski su afirmaciju stekli u OFK Beogradu, a Mitrović je profesionalnu karijeru započeo u Petražalki. Nemanja Matić je u Srbiji nastupao samo za Jedinstvo sa Uba, Gudelju je seniorski fudbal igrao jedino u Holandiji, Zdravko Kuzmanović nikada nije ni igrao u Srbiji, dok je Filip Đuričić iz Radničkog iz Obrenovca otišao u Hereven.

Fudbalska-reprezentacija-Srbije.jpg

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Ovoj listi treba pridodati i Nevena Subotića, odnosno Nikolu Đurđića, koji su takođe potencijalni reprezentativci, a ni nikada nisu nastupali za dvojac sa Topčiderskog brda. Subotić je započeo karijeru u Majncu, dok je Đurđić nastupao samo za Radnički iz Pirota i Voždovac u Srbiji.

S obzirom na neke prethodne generacije koje su nosile dres naše selekcije, čini se da u ovoj ima uporedivo najmanje igrača koji su svoje fudbalske karijere napravili zahvaljujući Partizanu i Crvenoj zvezdi, pa će možda i publika drugačije gledati na ovu reprezentaciju.

Tan2014-3-5_215521925_6.jpg


Imamo selektora koji će sigurno biti nepristrasan, pa se možda sa tribina neće toliko često čuti negodovanja i zvižduci kada neki igrač napravi grešku, a da je nekada nastupao za suprotan tabor od određenog navijačkog opredeljenja.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
"Blic" saznaje: Karadžić najavio ostavku!
Blic

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić najavio je da će podneti ostavku do kraja dana, saznaje "Blic".

371378_karadzic-poseta-predsednika-fifa120613ras-foto-nebojsa-markovic-085_f.jpg


Povodom odluke UEFA da reprezentacija Srbije bude žestoko kažnjena nakon incidenata na stadionu Partizana i prekida meča sa selekcijom Albanije, prvi čovek našeg fudbala saopštio je članovima odbora FSS da se povlači.

Karadžić će to zvanično obelodaniti do kraja dana i gotovo da ne postoji šansa da se predomisli.



Srbija je kažnjena oduzimanje tri boda u kvalifikacijama za EURO2016, iako je susret sa Albanijom registrovan rezultatom 3:0 za "orlove", koji će naredna dva meča na putu za šampionat u Francuskoj, sa Danskom i Jermenijom odigrati na svom terenu pred praznim tribinama.
 
Član
Učlanjen(a)
30.04.2011
Poruka
12
Nema, ovaj ostaje na poziciji kako god da se okrene. Nema njemu pomoci a ni nasem fudbalu spasa dok je ovaj na mestu predsednika fss.
Realno smorio je vise sa ovim ostavkama itd...
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Karadžić: Žalili smo se UEFA
Izvor. B92, Tanjug | JT
Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić rekao je da je poslata žalba Evropskoj fudbalskoj uniji zbog oduzimanja bodova zbog meča sa Albanijom.

7485039354625fc5630cb748181474_orig.jpg

Starsportphoto
Reprezentaciji Srbije dodeljena je pobeda nad Albanijom posle prekida utakmice na stadionu Partizana, ali su joj i oduzeta tri boda zbog upada navijača na teren.

Protiv Jermenije smo osvojili bod, ali uveren sam da će ta selekcija kad bude kompletna mnogima pomrsiti račune. Posle toga je došla utakmica sa Albanijom, situacija koja je diktirana iznutra i spolja, i našli smo se u velikom problemu. Žalba će sa završetkom ovog dana biti upućena višem organu UEFA, pokušaćemo da oborimo odluku koja je doneta i dođemo do boljeg rešenja”, izjavio je Karadžić na Skupštini Fudbalskog saveza Regiona zapadne Srbije.

Karadžić je upozorio da i sa tim minusom moramo da računamo, kao i da je zbog svega toga pobeda nad Danskom u petak imperativ.

Moramo sve da učinimo da protiv Danske osvojimo tri boda i na tabeli sa četiri boda stignemo tu selekciju i Albaniju”, naglasio je Karadžić.

Utakmica I grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine između Srbije i Danske igra se u petak od 20.45 na stadionu Partizana, bez prisustva gledalaca.
 
Natrag
Top