Fudbalski Savez Srbije

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Gol Žigića za pobedu u Sofiji

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Bugarsku sa 1:0, u prijateljskoj utakmici odigranoj u Sofiji.

Jedini gol pred oko 1.500 gledalaca na stadionu "Vasil Levski" postigao je Nikola Žigić u 80. minutu.
Bio je ovo 29. susret dve selekcije i poslednji meč naše reprezentacije u 2010. godini. U selekciji Srbije debitovalla su petorica igrača, a najbolji utisak ostavio je golman Genta Bojan Jorgačević.
Selektor Srbije Vladimir Petrović počeo je duel u Sofiji sa tri debitanta – Ljajićem, Jorgačevićem i Mirićem. Ispred Jorgačevića su bili Ivanović, Subotić, Vidić i Kolarov, na sredini su igrali Ljajić, Petrović, Milijaš, Tošić i Mirić, a u napadu je bio Dragan Mrđa.

Duel je počeo prilikom Bugara iz slobodnog udarca koji je nesmotreno napravio Radosav Petrović. Jorgačević je već u trećem minutu pokazao svoje kvalitete pošto je odlično regaovao.
Na nacionalnom stadionu "Vasil Levski" nije bilo previše gledalaca, pošto je na startu meča padala jaka kiša. Bugari su u prvih desetak minuta imali terensku inicijativu, ali se u nastavku naš tim oslobodio tog pritiska.

Adem Ljajić je u nekoliko situacija u prvih 20 minuta pokazao da bi mogao da bude igrač koji je nedostajao reprezentaciji još od Dragana Stojkovića.

U narednih nekoliko minuta igralo se između dva kaznena prostora, a Bugari su do najbolje prilike došli u 29. minutu posle greške Adema Ljajića. Loptu je uzeo Božinov, ali je njegov pokušaj osujetio Kolarov.

Najbolju priliku u prvom delu Srbija je imala u poslednjem minutu. Prvo je pokušao Kolarov udarcem sa distance, a nakon kornera veliku priliku propustio je Radosav Petrović koji je loše odreagovao na nekih pet metara od gola Bugara u promašio gol.
U pauzi između dva poluvremena selektor Petrović napravio je dve izmene. Radosava Petrovića zamenio je fudbaler Bolonje Ivan Radovanović, a umesto Mrđe je zaigrao prvotimac Birmingema Nikola Žigić.

Već u prvom minutu drugog dela Zoran Tošić je uradio više nego u celom prvom. Prošao je fudbaler CSKA sjajno po levoj strani, nanizao je nekoliko domaćih igrača ali je njegov udarac ipak završio pored gola.

Drugo poluvreme proteklo je kao i veći deo prvog – bez pravih prilika i sa opreznom igrom dva tima. Najzanimljivije su bile izmene u srpskom timu pošto su na teren ušli Veseljko Trivunović, Slobodan Rajković i Miralem Sulejmani umesto Milijaša, Mirića i Vidića.
I, kada su svi očekivali miran kraj meča i rezultat 0:0, kapiten Žigić je doveo naš tim do prednosti. Napadač Birmingema prihvatio je u kaznenom prostoru odličnu loptu iz sreidne terena i rutinski je savladao golmana Bugarske za 1:0.

Do kraja meča Petrović je napravio još jednu izmenu. Umesto Adema Ljajića zaigrao je desni bek Zvezde Pavle Ninkov. U samom finišu polušansu propustio je i Sulejmani, a Žigić je u drugom minutu isključen zbog drugog žutog kartona.

Bugarska: Mihajlov, Milanov, Ivanov, Miliev, Zanev, Janev, Genčev, Rangelov, Petrov, Popov, Božinov.
Srbija: Jorgačević, Ivanović, Kolarov, Vidić, Subotić, Petrović, Milijaš, Mirić, Tošić, Ljaljić, Mrđa.

B92

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Pižon kao "plavi šlem"

Selektor Petrović neće zvati Vladimira Stojkovića i Nenada Kovačevića u reprezentaciju dok se ne pomire...
Dvojica nekadašnjih saigrača razmenila su vatru preko medija.

Prvo je Kovačević, igrač Lansa, rekao da je lud svako ko pređe iz Zvezde u Partizan i da je, nakon Stojkovićevog dolaska u Humsku, odmah izbrisao Stojkovićev broj iz telefona.

Ni golman nije ostao dužan.

"Kad sam čuo da je izbrisao broj nisam spavao celu noć. Ja njegov broj ne mogu da izbrišem, jer ga nemam", odbrusio je čuvar mreže crno - belih.

Umešao se sada selektor koji je poručio da Stojkovića i Kovačevića neće zvati sve dok se ne pomire, odnosno zakopaju "ratne sekire". Stojković je do skoro bio standardan, a Kovačević nekoliko godina nije pozivan.

(sportske.net)

Fino opravdanje da ne zove Stojkovića hehehe :D

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Hahaha neverovatan je Pizon. Na ovog Kovacevica ja sam i zaboravio, mada je igrao dobro dok je bio u Zvezdi. yes3

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Dobar je bio prve sezone u Lensu baš dobar, nego ga sad cimaju zato što neće da pristane na smanjenje plate a traže mnogo za njega...dobar je on i dalje igrač ali nebitno, bitno je da je volina Stojković izduvao :D

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Znam da su mu dali nadimak bokser, zbog njegove borbenosti. Steta sto je imao pauzu u svojoj karijeri od godinu dana. Secas se sigurno Death da je dok je igrao u Zvezdi kolabrirao na jednoj prvenstvenoj utakmici. U svakom slucaju, jos jedan od fudbalera koji je mnogo obecavao i za koga sam mislio da ce napraviti dobru karijeru. Sto se tice Stojkovica, tu se Death slazem s tobom. :mrgreen: yes3

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Znam da su mu dali nadimak bokser, zbog njegove borbenosti. Steta sto je imao pauzu u svojoj karijeri od godinu dana. Secas se sigurno Death da je dok je igrao u Zvezdi kolabrirao na jednoj prvenstvenoj utakmici. U svakom slucaju, jos jedan od fudbalera koji je mnogo obecavao i za koga sam mislio da ce napraviti dobru karijeru. Sto se tice Stojkovica, tu se Death slazem s tobom. :mrgreen: yes3

Dobro, rešio je zdravstvene probleme, ali mislim da je trebao posle dve godine da napusti Lens a bilo je nekih priča.
Imao je idealnu priliku da napreduje u karijeri a ne da sa 30 godina stagnira :dntknw:

NAravno, svako normalan bi se složio...za Stojkovića yes4

Član
Učlanjen(a)
22.12.2009
Poruka
448
ma daj,koja smejurija ahahahhaha,Bisevac,nije sto sam Grobar,al ovo je bolestina...ovo je neka sekta garant xD

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Srbija pobedila Izrael

srbija-izrael-1.jpg

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je večeras u prijateljskoj utakmici u Tel Avivu domaću selekciju Izraela sa 2:0 (1:0).

Ranije danas mlada reprezentacija Srbije pobedila je odgovarajuću selekciju Izraela, takodje u Tel Avivu, rezultatom 1:0.

Pred oko 8.000 gledalaca na stadionu "Blumfild", sudio je Aleksej Nikolajev (Rusija).

Izrael: Uate, Bondarav, Ben Haim (Vermut), I.Koen, Geršon, Kajal (Biton), Naćo (Buzgalo), Zehavi, E.Koen (A.Koen), Golasa (Ben Dajan), Barda (Sahar).

Srbija: Jorgačević, Ivanović, Biševac, Subotić, Kolarov (Obradović), Petrović (Injac), Milijaš (Kuzmanović), Tošić, Ljajić, Krasić (Trivunović), Mrdja.

Strelci: Tošić u 23. i Trivunović u 76. minutu.

Žuti kartoni: Kajal (Izrael), Ivanović, Kolarov (Srbija).

Najbolji fudbaleri Srbije "zaokružili" su uspešan dan na gostovanju u Izraelu, nakon što je naša mlada selekcija ranije danas nadigrala vršnjake domaćina (1:0). Bolja i organizovanija igra krunisana je golovima Tošića i Trivunovića, pa selektor Vladimir Petrović može sa ohrabrenjem da iščekuje nastavak kvalifikacija za prvenstvo Evrope.

Srpski nacionalni tim prikazao je sasvim dobru igru na prvoj ovogodišnjoj proveri. Delovao je homogeno i racionalno, i da nije bilo nekoliko odličnih odbrana protivničkog golmana Uatea trijumf bi bio ubedljiviji.

Izabranici selektora Petrovća su već u prvom poluvremenu propustili nekoliko povoljnih šansi, pre svih Mrdja i Tošić i Ivanović, ali je u nastavku sve došlo na svoje mesto. Izraelci nisu iskoristili brojne prilike, pre svih Barda, što je naša selekcija kaznila i pogotkom Trivunovića obezbedila konačan uspeh.

Od 83. minuta Srbija je igrala sa igračem manje pošto se povredio Nenad Tomović, a prethodno je selektor Petrović iskoristio kvotu za promenu u sastavu.

Uoči večerašnje utakmice minutim ćutanja je odata pošta preminulom Nikoli Jockoviću, dugogodišnjem generalnom sekretaru Fudbalskog saveza Srbije.

Fudbalski reprezentativci Srbije naredno okupljanje imaju 21. marta, kada počinju pripreme za utakmicu protiv Severne Irske, u nastavku kvalifikacija za prvenstvo Evrope.

Taj susret je na programu 25. marta u Beogradu, a četiri dana kasnije naš nacionalni tim gostuje Estoniji u Talinu.

(srbijanet.rs)

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Petrović: Ne trebа dа se zаnosimo

Reprezentаcijа Srbije vrаtilа se u četvrtаk pre podne iz Tel Avivа, gde je u sredu uveče u prijаteljskoj utаkmici sаvlаdаlа selekciju Izrаelа sа 2:0, golovimа Zorаnа Tošićа i Veseljkа Trivunovićа.
Pun pogodаk selektor Petrović nаprаvio je pri izboru igrаčа, prvo zа duel protiv Bugаrа u Sofiji, а ondа je većini ukаzаo poverenje i nа stаdionu „Blumfild“ u Tel Avivu. Iаko ne voli nikogа pojedinаčno dа hvаli, videlo se po sjаju u selektorovim očimа kаd izgovаrа imenа LJаjićа i Trivunovićа dа su njih dvojicа već položili ispit.

Pizon.jpg

Nа pitаnje dа li gа je neko od igrаčа pozitivno iznenаdio protiv Izrаelа, selektor je ipаk, izbegаo direktаn odgovor.
– Jeste, аli to ću zаdržаti zа sebe – rekаo je zаgonetno Petrović.
Štа vаm je rekаo Luis Fernаndez, selektor Izrаelа, posle utаkmice?
– Mi smo drugаri. Igrаli smo zаjedno u Frаncuskoj, mаlo smo evocirаli uspomene i rаzgovаrаli o nаšoj utаkmici.
I dа li je pohvаlio reprezentаciju Srbije?
– Jeste, rekаo je dа imаmo dobаr tim.
Ko mu se svideo?
– Krаsić, Tošić, LJаjić.
Bаš kаo i vаmа ili se ukusi mаlo rаzlikuju?
– Svа trojicа imаju dobru tehniku, аli nisu mi se sаmo oni svideli. Bilа je ovo odličnа utаkmicа, prаvа fudbаlskа, fаntаstičnа zа gledаnje.
Sаdа je i kod vаs situаcijа mаlo bistrijа po pitаnju igrаčkog kаdrа pred duele sа Severnom Irskom i Estonijom, dа li već imаte spisаk u glаvi?
– Ne bi trebаlo dа se sаd zаnosimo. Tаčno je dа mi je ovа utаkmicа mnogo koristilа jer sаm video još neke igrаče nа koje sаd mogu dа rаčunаm. Imаm dаleko jаsniju sliku zа mečeve u mаrtu protiv Severne Irske i Estonije.
Konаčno i dobrа аtmosferа u reprezentаciji, posle svegа što se dešаvаlo u oktobru prošle godine?
– Dvа dаnа i isto toliko treningа pre utаkmice su nаm mnogo koristili. Vidim dа su igrаči, ipаk, nešto shvаtili, tаko dа imаmo štа dа pričаmo. Mislim dа me tek sаdа kаpirаju – zаključio je Petrović.

(zurnal.rs)

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Džombi smanjena kazna

Finansijer kulskog Hajduka, Nikola Džomba moći će da se vrati u srpski fudbal. Džomba je u novembru prošle godine kažnjen zabranom od 11 meseci aktivnosti u domaćem fudbalu, a kako prenosi Politika, kazna je smanjena na četiri meseca, što znači da će Džomba moći da bude aktivan već od početka prolećnog dela šampionata Srbije.

00045736.jpg

U prvom kolu prolećnog dela, Kuljani će igrati sa Slobodom Point Sevojno, a na tabeli su pretposlednji.

(sportske.net)

Natrag