Fudbalske vesti

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.401
30.08.2018

Poznat raspored: Napoli otvara u Beogradu, PSŽ za kraj

Objavljen je raspored mečeva u predstojećem izdanju Lige šampiona, a Crvena zvezda će svoje takmičenje u atraktivnoj Grupi C otvoriti na stadionu „Rajko Mitić“ u utorak 18. septembra protiv italijanskog Napolija.
Crveno-beli će imati priliku da odmere snage sa timom iz Napulja u prvom kolu grupne faze 18. septembra od 21 časa, a meč drugog kola Zvezda će igrati na „Parku prinčeva“ gde će Paris Sen Žermen trećeg oktobra ugostiti beogradske crveno-bele.

Treće kolo grupne faze na programu je 24. oktobra, a Crvena zvezda će na Enfild Roudu gostovati Liverpulu, timu kojem će šestog novembra uzvratiti gostoprimstvo u Beogradu u okviru četvrtog kola.

Potom Zvezda na stadionu San Paolo u Napulju igra meč petog kola 28. novembra, dok se prva faza takmičenja u Grupi C završava na stadionu „Rajko Mitić“ 11. decembra kada će srpski tim biti domaćin velikim zvezdama iz Pariz Sen Žermena.

Raspored grupe C

1. kolo - 18. septembar
C. zvezda - Napoli 21.00

Liverpul - PSŽ 21.00

2. kolo - 3. oktobar

PSŽ - C. zvezda 18.55

Napoli - Liverpul 21.00

3. kolo - 24. oktobar

Liverpul - C. zvezda 21.00

PSŽ - Napoli 21.00

4. kolo - 6.novembar

C. zvezda - Liverpul 18.55

Napoli - PSŽ 21.00

5. kolo - 28. novembar

Napoli - C. zvezda 21.00

PSŽ - Liverpul 21.00

6. kolo - 11. decembar

C. zvezda - PSŽ 21.00

Liverpul - Napoli 21.00
 

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.401
31.08.2018

"Srpska" Grupa H, Red Bulovci zajedno, Dinamu teško

Žrebom u Nionu određene su grupe Lige Evrope. Za ljubitelje fudbala u Srbiji najzanimljivija će biti Grupa H u kojoj će igrati čak petorica Srba. Jedini predstavnik iz regiona Dinamo iz Zagreba je u Grupi D, a zajedno su u grupi i Red Bul Salcburg i RB Lajpcig.
U Grupi H su marsejski Olimpik za koji je potpisao Nemanja Radonjić, Lacio Sergeja Milinković-Savića, Ajntraht u kojem su Mijat Gaćinović, Luka Jović i Filip Kostić, a četvrti klub je kiparski Apolon. Dinamo je u Grupi D sa Anderlehtom, Fenerbahčeom i Spartakom iz Trnave.

Zanimljiva je Grupa B gde se nalaze Red Bul Salcburg i RB Lajpcig. preostala dva tima su Seltik i Rozenborg. Povratnik u evropska takmičenja Rendžers nalazi se u Grupi G sa Viljarealom, bečkim Rapidom i moskovskim Spartakom, dok je Partizanov dželat Bešiktaš u Grupi I sa Genkom, Malmeom i norveškim Sarpsborgom.

Šampion Lige Evrope iz 2013. ali i zanimljivo debitant u grupnoj fazi ovog takmičenja Čelsi biće u Grupi L sa PAOK, BATE i mađarskim Videotonom Marka Nikolića, Stefana i Marka Šćepovića i Danka Lazovića. Čelsijev gradski rival Arsenal je u Grupi E sa Sportingom, Karabagom i Vorsklom. Evropska senzacija leta luksemburški Didelanž igraće u Grupi F sa Olimpijakosom, Milanom i Betisom.

Skupina A: Bayer Leverkusen (Njem), Ludogorec (Bug), Zuerich (Švi), AEK Larnaca (Cip)

Skupina B: Salzburg (Aut), Celtic (Ško), RB Leipzig (Njem), Rosenborg (Nor)

Skupina C: Zenit (Rus), Kopenhagen (Dan), Bordeaux (Fra), Slavia Prag (Češ)

Skupina D: Anderlecht (Bel), Fenerbahče (Tur), GNK DINAMO (HRV), Spartak Trnava (Slk)

Skupina E: Arsenal (Eng), Sporting CP (Por), Karabag (Aze), Vorskla Poltava (Ukr)

Skupina F: Olympiacos (Grč), Milan (Ita), Real Betis (Špa), F91 Dudelange (Luk)

Skupina G: Villarreal (Špa), Rapid Beč (Aut), Spartak Moskva (Rus), Rangers (Ško)

Skupina H: Lazio (Ita), Olimpique Marseille (Fra), Eintracht Frankfurt (Njem), Apollon (Cip)

Skupina I: Bešiktaš (Tur), Genk (Bel), Malmoe (Šve), Sarpsborg (Nor)

Skupina J: Sevilla (Špa), Krasnodar (Rus), Standard Liege (Bel), Akhisar Belediyespor (Tur)

Skupina K: Dinamo Kijev (Ukr), Astana (Kaz), Rennes (Fra), Jablonec (Češ)

Skupina L: Chelsea (Eng), PAOK (Grč), BATE Borisov (Bje), Vidi (Mađ)

Prvo kolo Europske lige na rasporedu je 20. rujna, a grupni dio natjecanja završit će 13. prosinca. Prve utakmice nokaut faze bit će odigrane 14. veljače 2019., a finalna utakmica bit će odigrana 29. svibnja sljedeće godine u Bakuu.(h)
 

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.401
VAR tehnologija stiže u Premier ligu

Izvor:Sportklub

Premier liga će testirati VAR tehnologiju u 15 utakmica poslije reprezentativne stanke.
Očekuje se da pomoć video snimke ne bude u upotrebi u Premier ligi ove sezone, ali će sistem biti testiran prvi put tijekom pet utakmica koje su na programu u subotu 15. rujna od 16 sati.

Utakmice zakazane za taj termin igrat će, između ostalih, Arsenal, Chelsea i City.

Iako će postojati tehnologija VAR-a na terenima, sudac ga neće koristiti, jer neće postojati kontakt između glavnog suca i sudaca koji će pregledavati video materijal. Primarni cilj je vidjeti mogu li suci u VAR sobi pratiti više utakmica istovremeno i odgovoriti zahtjevima s terena.

Premier liga je jedna od posljednjih velikih europskih liga koja još nije počela s aktivnim korištenjem VAR tehnologije.
 

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.401
Srbija u Viljnusu osvojila prva tri boda u Ligi nacija

Izvor: Sportklub

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Litvaniju u Viljnusu u prvom meču Lige nacija
Srbija je kao gost savladala Litvaniju u prvom meču u UEFA Ligi nacija. Jedini gol na meču postigao je sa bele tačke Dušan Tadić nakon što je u kaznenom prostoru srušen Aleksandar Mitrović.

Tadić je pred Šethusa izašao i u finišu meča, ovoga puta je u šesnaestercu srušen Veljković, ali Tadić nije dobro šutirao i ostalo je 1:0.

Srbija je, sem nekoliko kikseva u odbrani, igrala dobro. Mitrović i Živković su pogađali stative i prečke i nije bilo sreće da se dođe i do ubedljivije pobede.

Ne može se mnogo toga zameriti reprezentativcima Srbije sem činjenice da su u završnici upali u nepotrebnu paniku i dozvolili Litvanicima nekoliko odličnih prilika za gol. I te greške su verovatno polsedica neuigranosti i neiskustva mladih igrača u odbrani. Bilo je dovoljno pokušaja, ali možda ne i dovoljno kreativnosti. U većem delu meča je u izvođenju prekida Orlovima nedostajao Kolarov za bolji šut.

Litvanija je imala nekoliko dobrih prilika da dođe do izjednačenja, posebno u finišu meča kada je domaćin korsitio sve kikseve veznog i odbrambenog reda Orlova.

Naredni meč Srbija igra u ponedeljak kada će u Beogradu, na stadionu Partizana biti domaćin Rumuniji.

Sastavi timova:

Srbija (4-2-3-1): Dmitrović - Milenković, Veljković, Rukavina, Rodić - Maksimović, Matić - Kostić, Tadić, Živković - Mitrović. Selektor: Mladen Krstajić.

Litvanija (5-4-1): Setkus - Klimavičus, Jankauskas, Vaitakunas, Zulpa, Baravijukas - Novikovas, Kuklis, Verbickas, Slivka - Černič. Selektor: Edgaras Jankauskas.

View image on Twitter
 

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.401
Španija demolirala vicešampiona sveta!

Izvor: b92

Fudbaleri Španije potpuno su razbili reprezentaciju Hrvatske u meču drugog kola A lige, UEFA Lige nacija sa 6:0.
Golove za Španiju davali su Saul Njiges, Marko Asensio, Rodrigo, Serhio Ramos i Isko uz jedan nesrećno primljen auto-gol Lovre Kalinića, golmana Hrvatske.

Španija je u Elčeu dočekala Hrvatsku kojoj je to bio prvi meč u Ligi nacija, dok su Španci već odigrali jedan i pobedili Engleze sa 2:1.

Hrvati su bili bolji samo u prvih dvadesetak minuta, ali kada su propustili svoje šanse Rakitić i Perišić, usledila je surova kazna.

Prvo je u 24. minutu Saul bio zaboravljen u kaznenom prostoru, posle teledirigovane lopte Ramosa, Karvahal ga je savršeno pronašao i proradila je madridska veza za 1:0.

Marko Asensio potom u 33. minutu daje gol za 2:0 fantastičnim udarcem sa 25 metara. Za treći gol u 35. minutu opet je bio odgovoran Asensio, ali i sreća na strani Španaca.
Fudbaler Real Madrida je šutirao, lopta se od prečke odbila i pogodila u leđa Lovrea Kalinića, golmana Hrvatske i odbila se u mrežu.

U tih 12 minuta Španci su iskoristili apsolutno sve prilike koje su im se ukazale i već do poluvremena srušili vicešampione. Luka Modrić se "nije video" na terenu, a ni Rakitić nije uspevao da pronađe svoju igru.

Tek što su počeli drugo poluvreme, Asensio se upisao i među asistente. Poslao je loptu u prostor, Rodrigo je istrčao i u situaciji jedan na jedan savladao golmana Hrvatske četvrti put na meču u 49. minutu.

Osam minuta kasnije "petarda puca" posle strašne finte Serhija Ramosa koji je u kaznenom prostoru varkom tela ulevo izbacio Domagoja Vidu, otišao desno i glavom posle nove asistencije Asensija povisio na 5:0.
Već do 76. minuta bilo je 6:0, Asensio upisuje treće dodavanje koje Isko iz okreta u kaznenom prostoru pretvara u šesti gol "Furije".

Jednu od retkih prilika koje Španci ne koriste propušta Isko u 86. minutu kada je na desetak metara od gola imao otvorenu priliku za sedmi gol. U strelce je do kraja mogao da se upiše i Dani Sebaljos posle udarca Tijaga Alkantare, ali se to nije desilo.

Do kraja meča su na stadionu u Elčeu novom selektoru Španije navijači skandirali ime "Luis Enrike, Luis Enrike". Hrvatska je rezultatom 6:0 doživela najteži poraz u svojoj dosadašnjoj istoriji.
 

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.401
Luka Modrić je najbolji igrač na svetu!

Izvor: Sportklub

U ponedeljak su u Londonu dodeljene nagrade najboljim igračima i trenerima na svetu. FIFA Best igrač godine je Luka Modrić.
Nije bilo Kristijana Ronalda i Lionela Mesija, ali svi ostali su bili tu. I čini se da su bili sasvim dovoljni za sjajnu zabavu u Londonu. I svakako nije umanjilo značaj nagrade koju je dobio Luka Modrić.

Najbolji igrač u izboru Međunarodne fudbalske federacije je reprezentativac Hrvatske Luka Modrić.

Modriću je nagradu uručio predsednik FIFA Đani Infantino, a Hrvat je prvi igrač od 1998. i Brazilca Ronalda koji je u istoj godini dobio nagrade za najboljeg igrača od UEFA i FIFA.
 

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.401
Majorka nakon šest godina ponovo u eliti


Izvor: Sportklub

Fudbaleri Majorke posle šest sezona vratili su se u La Ligu.
U finalu plej ofa, ekipa je na svom terenu uspela da nadoknadi veliki zaostatak iz prvog poluvremena i savlada Deportivo 3:0.

Prvu utakmicu tim iz La Korunje je dobio 2:0. Domaćin je poveo u 21. minutu golom hrvatskog igrača Anta Budimira.

Na 2:0 povisio je iz slobodnog udarca Salva Sevilja. Igrao se 62. minut.

Abdon Prac je golom u 82. minutu, nakon preciznog udarca iz daljine, doneo plasman svom timu u Primeru. Na tribinama se radovao i najpoznatiji navijač tima Rafael Nadal.

Uz Majorku, u La Ligu su se vratili i Osasuna i Granada
 

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.401
Kraj bajke Benina, Nigerija u 90. minutu do polufinala


Izvor: Sportklub

Poznati su prvi polufinalisti Kupa afričkih nacija. Među četiri najbolje plasirali su se Senegal i Nigerija. Lavovi su savladali najveće iznenađenje Benin, dok su Superorlovi slavili u velikom derbiju protiv Južne Afrike.
Prkosili su realnosti fudbaleri Benina svih ovih dana u Egiptu. Tako i protiv favorizovanog Senegala. Međutim, u 69. minutu kapitulirali su, posle akcije Sadija Manea i Idrise Geja koji je postigao taj gol. Na kraju je Benin završio sa 10 igrača, pošto je Verdon dobio crveni karton. Ipak, Lavovi su skupo platili ovu pobedu pošto je na samom kraju meča Mane izašao na nosilima. Senegal će se u polufinalu sastati sa boljim iz duela Madagaskar - Tunis.

Mnogo više uzbuđenja bilo je u duelu dve velike afričke fudbalske nacije Nigerije i Južne Afrike. Slavili su Nigerijci 2:1 golom Trust-Ekonga u 90. minutu. Pre toga je Čukuveze doveo Superorlove u vođsto u 27. minutu a Zungu je u 71. minutu doneo izjednačenje. Nigerija u polufinalu čeka Alžir ili Obala Slonovače.
 

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.401

Zvanično: Mesi odlazi iz Barselone​


Izvor: Sportklub

Kapiten Barselone Lionel Mesi ovog leta definitivno napušta klub sa Kamp Nou stadiona, potvrdili su Katalonci.

„Uprkos postignutom dogovoru i nameri potpisivanja novog ugovora, neće ga biti moguće formalizirati zbog ekonomskih i strukturnih prepreka (propisi španske La Lige)“, navodi Barselona u saopštenju.

„Suočen sa ovom situacijom, Mesi neće ostati u Barseloni. Obe strane duboko žale što se na kraju želje igrača i kluba ne mogu ispuniti.“

Na kraju i poruka zahvalnosti koju navijači Barselone nikad nisu želeli da čuju.

„Barselona se zahvaljuje igraču na doprinosu širenju institucije i želi mu sve najbolje u ličnom i profesionalnom životu.“
Koliko juče bilo je pitanje trenutka kada će kapiten katalonskog tima potpisati novi ugovor do leta 2026, međutim, dogodilo se ono što je mnogima bilo nezamislivo – Mesi je otišao iz kluba u kome se proslavio i sa kojim je osvojio 34 trofeja.

Prvak Španije bio je deset puta, osvajač Lige šampiona četiri puta, po sedam puta najbolji u Kupu kralja i Superkupu Španije, a ima i po tri titule Superkupa Evrope i Klupskog šampiona sveta.

Argentinac je 2000. došao u Barselonu, a za prvi tim debitovao je četiri godine kasnije. Prošle sezone Mesi je postigao 30 golova i imao 11 asistencija za Barsu u Primeri na 35 utakmica.

Ostaje da se vidi gde će Argentinac da nastavi karijeru. Tokom leta u igri su bila samo dva kluba – PSŽ i Mančester Siti.
 
Natrag
Top