Fudbalske vesti

Učlanjen(a)
05.11.2012
Poruka
107
DOMAĆI FUDBAL
JAČA ZVEZDA overava titulu
ZVEZDA-foto-STARSPORT-3-Medium.jpg

CRVENO-BELI ORNI ZA NOVE POBEDE, FOTO: SRĐAN STEVANOVIĆ/STARSPORTPHOTO©
47SHARES

PODELI

TVITNI

PODELI

EMAIL

KOMENTARI
CRVENO-BELI ANGAŽOVALI TRI STRANCA I PRODALI DVA MLADA IGRAČA U ODNOSU NA DOMINANTNO ODRAĐENI JESENJI DEO SEZONE

Smatram da smo pogodili sa novajlijama koji su pojačali konkurenciju. Očekujem nastavak pobedničkog niza – kaže sportski direktor Blažo Raosavljević.

Dominantni jesenji učinak Crvene zvezde u šampionatu je zalog za overu 27. titule. Pehar namenjen najboljem timu u Srbiji nalazi se nadomak kluba iz Ljutice Bogdana, a ambicije su da se crveno-beli ples nastavi i u drugom delu sezone. Sportski direktor Blažo Raosavljljević smatra da je dovođenjem tri stranaca samo dokaz jasnih rezultatskih ambicija.

– Dva bisera su otišla Jovanović i Jović, a doveli smo tri stranca za koja smatramo da mogu da donesu dodatni kvalitet u igri. Razmišljali smo na duže staze i da je potrebna dodatna selekcija ulaganjima od zarađenog novca. I dalje nema odustajanja od “guranja” mladih bisera kao što su Plavšić i Ristić – kaže Raosavljević.



65 golova postigla je četa Miodraga Božovića


Dvojica novajlija su zauzela pozicije u startnom timu.

– Trener Božović je insistirao na dovođenju Le Taleka da bi imali jači blok u defanzivi. Vidi se da je Francuz iskusan posle nastupa u jakim takmičenjima, a kako vreme bude odmicalo – doći će na pravi nivo. Edson nije fizički spreman, ali se vidi da je iskusan.

Jedno od otkrovenja trebalo da bude David Babunski.

– Ekstra talenat pred kojim je period adaptacije, a u priči sa Božovićem dobio sam potvrdu da je David odradio pripreme na Kipru pod konac i da u njega ima poverenje.

Procena je da nikada nije dosta dobrih igrača na određenim pozicijama.



2 remija su upisali crveno-beli u Superligi


– Mi smo sve dobro pokrili, a cilj nam je da i u rotaciji imamo dobre adute. Zna se da nema cementiranih uloga već učinak određuje startni sastav i znam da Grof tri puta meri pre konačne odluke. Uloge su malo promešane u odnosu na jesen.





Vieira pravi strelac


Vieira, rođeni golgeter

Crveno-beli su bili veoma efikasni u prvom delu sezone, a najviše golova postigli su Ugo Vieira (14) i Aleksandar Katai (13).

– Vieira je pravi strelac i veoma teško ga je zaustaliti, a Sale ima sjajne poteze i verujemo da će održati visok nivo učinka – jasan je Raosavljević.





– Ubacivanjem u sistem Le Taleka njegov drug još iz Mordovije, Donald, pomeren je malo napred. Grujić je odmah iza Vieire tako da se videlo na utakmicama na Kipru da je ova formacija pun pogodak. Ipak, postoji često taktika od koje zavisi mešanje karata.


Blazo Raosavljevic,
Foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto©

Štoperska linije je dobro popunjena sa iskusnim igračima.

– Predvodnik je kapiten Luković, a svojim iskustvom dosta znači i Pavićević. Rendulić nije otišao, a svakako da se polako nameće mladi Stojanović od koga očekujemo da brzo krene stopama Vuleta Jovanovića.

Uloženo je u tim plaćanjem obeštećenja od 450.000 evra.

– Toliko smo platili Rusima za naš tandem na sredini. Babunski je došao kao slobodan igrač, a smatram da smo sve poslove odradili u skladu sa realnim resursima finansiranja.

Prednost je velika u odnosu na Partizan, a derbi je prvo prolećno gostovanje.

– Zaliha nas neće opustiti nikako. Fokusirani smo na start da sutra prvo pobedimo neugodnu ekipu Mladosti iz Lučana.





Promovisan album

„Nebo se otvorilo“

Povodom 25 godina od evropske titule u Bariju u „Medija centru“ juče je promovisan album Crvene zvezde pod nazivom „Nebo se otvorilo“. Čast da prvi zalepe sličice imali su igrači Marko Grujić i Mihajlo Ristić.

– Ovde je na jedna lep način obeležena čitava istorija Zvezde. Omogućavamo navijačima da u arhivi imaju ne samo jedan lep album već i monografiju. Uložen je veliki rad u čitav projekat, a prodaja sledi u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj. Kasnije preko interneta kupci mogu da budu naši ljudi iz dijaspore – rekao je direktor marketinga Goran Broćić.



Navijači pored overe titule žele iskorak i u Evropi.



19 pobeda je Crvena zvezda zabeležila zaredom


– Polako, prvo da završiimo ovu misiju, pa onda dalje. U sportu je opreznost uvek bitna – poručio je na kraju Raosavljević.



Jovanović se pohvalio Grujiću


Cimeri su se rastali. Marko Grujić je ostao do leta u Zvezdi i onda se seli u Liverpul, a Jovanović je na pragu potpisa ugovora sa Zenitom.

– Javio mi se Vule i prvo se pohvalio kako je lep Sankt Peterburg. Konačno je prestao da se žali, više mu ne smeta plata, sve mu je sad super. Čekam da sve bude zvanično, pa da mu čestitam – rekao nam je Grujić.
 
Učlanjen(a)
02.01.2013
Poruka
105
Puna Marakana? FSS pustio dodatnih 5.000 ulaznica za Vels
pre 2 sata | mozzartsport.com


Sve skupa štampano ih je sada već 50.000


14971824181878.JPG

FSS se nada - puna Marakana
Veličina slova A A A
Prve prognoze govorile su o između 35.000 i 40.000 na stadionu "Rajko Mitić", ali su u Fudbalskom savezu Srbije, očigledno ohrabreni time kako je jutros krenula prodaja na blagajnama stadiona Partizana, odlučili da doštampaju još 5.000 karata što znači da se na Terazijama nadaju da bi na utakmicu Srbije sa Velsom moglo da dođe i celih 50.000 navijača.
 
Učlanjen(a)
02.01.2013
Poruka
105
Nema mesta strahu: Vels bez Bejla - dve kvalifikacione pobede u poslednjih 10 godina
pre 6 sati | mozzartsport.com


U Beogradu verovatno u formaciji 5-2-2-1


14971706241713.JPG
 
Učlanjen(a)
02.01.2013
Poruka
105
Gurban Gurbanov i blamaža u Azerbejdžanu... (VIDEO)
pre 6 sati | mozzartsport.com


Tako je Dejo Savićević neslavno završio trenersku karijeru, i to protiv reprezentacije zemlje koja u tom periodu nije imala ni zvaničnu ligu...


14971031826032.jpg
 
Učlanjen(a)
02.01.2013
Poruka
105
oga će zavisiti od ishoda prelaznog roka, ali pored Nenada Milijaša favoriti su Donald i Mihailo Ristić

14971061569196.jpg
 
Učlanjen(a)
02.01.2013
Poruka
105
Zvezda i Goran Čaušić - rasplet je blizu
pre 22 sata | mozzartsport


„Sve će se znati vrlo brzo“, poručio je za MOZZART Sport vezista pod ugovorom sa Osasunom


14971145078180.jpg
 
Učlanjen(a)
02.01.2013
Poruka
105
Najbolji golman Superlige na Partizanovom oku, preseći će Pandurović
pre 19 sati | mozzartsport.com


Još se sa sigurnošću ne zna da li će Filip Kljajić ostati u Humskoj ili ne


14971244341909.JPG
 
Učlanjen(a)
02.01.2013
Poruka
105
Tuluza jedna od opcija srpskog prvaka za mesto u špicu

14970791408742.JPG

Aleksandar Pešić
Veličina slova A A A

Iz Italije u Humsku 1. Po rehabilitaciju karijere. Tako je razmišljao prošlog leta Uroš Đurđević, pa je upalilo. Tako sad razmišlja i Aleksandar Pešić. Nekadašnji mladi i povremeni A reprezentativac Srbije, minule sezone igrač Atalante, nalazi se u planovima Partizana koji ga vidi kao zamenu upravo za prvog strelca Superlige u nedavno završenom pohodu na titulu.
 
Natrag
Top