Fudbalske vesti

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Olimpijakos do pobede nad PAOK-om uz Zvezdin grb!

Fudbaleri Olimpijakosa su savladali PAOK rezultatom 3:0 u 11. kolu grčke Superlige, a pobedu crveno-belih je obeležila i sjajna koreografija na stadionu "Karaiskakis" koja je još jednom potvrdila odnose navijača Olimpijakosa i Crvene zvezde.
Solunske crno-bele je dočekala zaglušujuća buka na krcatom stadionu, bakljada, jedna tribina obojena u crveno-belo sa "pomešanim" grbom Zvezde i Olimpijakosa u sredini i jedna tribina obojena u boje srpske zastave sa znakom navijačke grupe "Gejt 7" i transparent "Idemo zajedno".
Crveno-beli su bez problema savladali velike crno-bele rivale, ali je na terenu izostao duel jednog bivšeg Zvezdaša i jednog Partizanovca. Marka Pantelića nije bilo u ekipi, dok je Vladimir Ivić igrao do 56. minuta, kada je morao u svlačionicu zbog drugog žutog kartona.

Blicsport.rs

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Srbin iz Superlige na golu Kanade!

Venger čestitao Piksiju

22. novembar 2010. | 16:37 | Izvor: Sportske.net

Arsen Venger čestitao srpskom stručnjaku i Nagoji na tituli.
piksi-veca7301020091011165115.jpg

"Veoma sam ponosan na vas, hvala vam u ime svih navijača Nagoje. Posebne čestitke Piksiju, koji me je nasledio na pravi način. Bio si sjajan igrač, sada zaslužuješ sve pohvale kao trener
", rekao je Venger.

Dodao je da će zajedno slaviti prvom prilikom.

Piksi je bio dirnut, što možete da vidite na snimku.

"Venger ima posebno mesto u mom srcu, bio mi je trener, mnogo mi ovo znači, zaista nemam reči da opišem kako se osećam", kaže Dragan Stojković.

[video=youtube;3H3bHcujClQ]http://www.youtube.com/watch?v=3H3bHcujClQ&feature=player_embedded[/video]

23. novembar 2010. 11:43 > 11:52
Golman Rada Milan Borjan razmišljao i prelomio - prihvatio poziv Fudbalskog saveza Kanade da brani za reprezentaciju te zemlje.

v189889p0.jpg

Odlične igre Rada, ali i sigurne intervencije 23-godišnjeg Milana Borjana skrenule su pažnju fudbalske javnosti ne samo u Srbiji, već i mnogo šire. Čak "preko bare".

Borjan je nedavno dobio poziv da brani gol reprezentacije Kanade. Razmišljao je, "lomio" se, jer, ipak, Srbija je njegova zemlja, ali kada je shvatio da se ovakva šansa pruža jednom u životu, odlučio je da prihvati poziv.

Borjanovi roditelji su iz Knina ratnih godina došli u Srbiju, a potom su se iselili za Kanadu. Borjan je sa roditeljima živeo u Kanadi jedno vreme, a potom se vratio u Srbiju da se bavi fudbalom. Njegovi roditelji su ostali u Kanadi, ali su svi stekli pravo na kanadsko državljanstvo. Po tom osnovu je i dobio poziv da brani za reprezentaciju "Javorovog lista".

Na golu Kanade Borjan bi trebalo da debituje 8. februara naredne godine za kada je predvižen prijateljski susret sa Grčkom.

(MONDO)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Skandal u režiji Murinja

Žozeu Murinju niko ne može da ospori trenerske kvalitete. Da je arogantan i namazan svim bojama svi znaju, ali da se na tako perfidan način poigra sa fer-plejom, ljubiteljima fudbala i, na kraju, UEFA, malo je reći da je preterao.

00040058.jpg

Naime, razlog zgrožavanja velike većine zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar na svetu je poslednji meč Real Madrida u Ligi šampiona protiv Ajaksa. Tada su Ćabi Alonso i Serhio Ramos na sraman način u finišu izdejstvovali dobijanje drugog žutog kartona kako bi preskočili poslednji duel protiv Oksera u eliti i samim tim stavili se na raspolaganju Portugalcu u nokaut fazi bez ikakve opasnosti od eventualne suspenzije.

kasiljas.jpg

- Nisu mi se svideli ti kartoni. Dobili smo ih jer smo hteli malo da uštedimo na vremenu - komentirisao je Murinjo odluke sudije Krega Tompsona.
UEFA je najavila da će ispitati ceo slucaj i doneti odluku da li će kazniti Alonsa i Ramosa.

Blicsport.rs

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Hahaha, ovo je samo Murinjo smeo da uradi. Baš me interesuje kako će UEFA da reaguje, verovatno neće biti ništa :dntknw:

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Da je u ptitanju neki srpski klub, verovatno bi bilo neke kazne. Mislim da ih nece kazniti. Nije ovo prvi put, da fudbaleri urade ovako nesto, desavalo se to i ranije. Jeste da ovo nije u skladu sa fer plejom, ali bolje ovako, nego da nekome polome nogu. Jos i ovaj Alonso dobro glumi, kao malo mu je krivo sto je dobio crveni. Da se ja pitam sigurno bih kaznio i Alonsa i Ramosa.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Ma verovatno će dobiti neko upozorenje ili slično ali dobra je fora yes3

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
trebalo bi im dati po dvije utakmice neigranja pa nek udju u nokaut fazu bez pola odbrane. i cuj izjave murinja htjeli dobiti na vremenu , a vode 4:0 pet minuta do kraja utakmice .onakav ajax nebi izjednacio da su dva dana igrali sa dva igraca manje. hajde ramos, al alonso ispao smjesan .

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Tako bi bilo najpoštenije...da dobiju po dve utakmice, a ne jednu, da bi se formirala praksa za budućnost i unapred znale posledice sličnog ponašanja.

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Kaznice Murinja Barselona sad u ponedeljak. I dalje sam ubedjen da Real nema nikakve sanse na Nou Kampu.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Eto se izvinio svima, osim Cesaru

Napadač Intera izvinio se celokupnoj fudbalskoj javnosti zbog udaranja glavom fudbalera Kjeva na nedeljnoj utakmici Serije A.

23rmhbn.jpg

"Iskreno se izvinjavam svim ljudima koje je moj postupak šokirao", poručio je Eto i naglasio da su njegove reči upućene i "svim akterima" utakmice sa Kjevom u Veroni.

"Izvinjavam se arbitrima koji nisu mogli da vide taj incident, ali i svim navijačima Intera i ljubiteljima fudbala", rekao je Eto i uz to se izvinio svom treneru, saigračima, kao i predsedniku kluba Masimu Moratiju.

On se, ipak, nije imenom i prezimenom izvinio Boštjanu Cesaru, kojeg je udario glavom u grudi, u znak osvete za udarac Slovenca u lice neposredno pre incidenta zbog kojeg je Eto suspendovan na tri utakmice.

(Tanjug, foto: Guliver/Getty Images)

Natrag