Fudbal

Član
Učlanjen(a)
20.07.2009
Poruka
1.228
Kopa Libertadores: Flamengu ne vredi ni igrač više

00027287.jpg


Flamengo Dejana Petkovića neprijatno je iznenadio svoje navijače, porazom od Univerzidad de Čile u prvoj utakmici četvrtine filnala Kopa Libertadores. Iako su "rubro negri" bili domaćini, utakmicu su završili loše, sa igračem više i golom manje. Rezultat je bio 3:2 za Čileance koji su od 45. minuta igrali bez veziste Manuela Iture koji je tada dobio drugi žuti karton.

Loš rezultat za Flamengo Čileanci su najavili već na startu meča, kada je Maurisio Viktorino, u petom minutu savladao golmana Bruna. A da se "Marakana" dodatno ućutka 20 minuta kasnije pobrinuo se Olara. A onda poslednjih pet minuta u prvom delu igre probudilo je nadu domaćih. Prvo je Adrijano na asisteniciju Klebersona smanjio rezultat, a ubrzo je usledilo i pomenuto isključenje. U nastavku na terenu je bio i Dejan Petković, ali samo dva minuta kasnije viđen je i novi gol u mreži Bruna. Alvaro Fernandez je posle dodavanja Hozea Rohasa bio precizan. Tračak nade timu iz Rija vratio je Žuan u samoj završnici meča. Revanš u Santijagu igraće se sledeće sedmice.

U drugom meču, odigranom sinoć, dvoboju brazilskih ekipa, Sao Paulo je kao gost pobedio prošlogodišnjeg finalistu, Kruzeiro, sa 2:0. Prvi gol je dao Dagoberto, u 24. minutu, a konačan rezultat postavio je Ernaneš u 66. minutu, posle odličnog dodavanja Fernandaa.

U prvoj utakmici, četvrtfinalne serije Kopa Libertadores, Čivas de Gvadalahara je pobedio sa 3:0, paragvajski Libertad, dok će se preostali meč, između branioca trofeja Estudijantesa i Internasionala igrati u noći između četvrtka i petka.
 
Natrag
Top