Šta je novo?

FSS i MUP potpisali sporazum

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
FSS i MUP potpisali sporazum

Izvor. B92, Tanjug | MN


FSS i MUP Srbije potpisali su sporazum o saradnji sa ciljem preduzimanja aktivnosti na polju bezbednosti i sprečavanja nasilja na stadionima.


934963604f5f527e2898e732364888_orig.jpg"Ovaj sporazum dolazi uoči posete predsednika UEFA Mišela Platinija Srbiji i upravo se temelji na zaključcima Saveta za sprečavanje nasilja na sportskim dogadjajima Vlade Srbije i smernica koje smo dobili od UEFA", rekao je posle potpisivanja sporazuma ministar policije Ivica Dačić.

On je objasnio da sporazum predviđa zajedničku organizaciju događaja, osnivanje radnih grupa koje će raditi na usklađivanju zakona sa evropskim regulativama, zatim koordinaciju i zajednički rad policijskih službenika i organizatora događaja.

"Organizovaćemo zajedničku obuku i seminare klupskih komesara za bezbednost, redara i policajaca po UEFA standardima, a kao i do sada, obezbeđivaćemo članove fudbalske reprezentacije u inostranstvu. Ono što je posebno važno, uspostavićemo operativnu saradnju u cilju sprečavanja nameštanja rezultata", rekao je Dačić i dodao da je važno da FSS, klubovi, navijači i policija rade na partnerskim osnovama i da svako preuzme svoj deo odgovornosti.

Predsednik FSS Tomislav Karadžić istakao je da su stadioni u Srbiji 'napadnuti' i da je poslednji trenutak za reakciju.

"Nije pet do 12, nego je 12 i pet. I ovaj sporazum je najbolji lek protiv onoga što gledamo poslednjih dana na našim stadionima, a to je svaka vrsta nasilja. Nažalost, sve nam se dešava u vreme sjajne posete i povratka publike i sumnjamo da u svemu tome ima i politike, što se vidi i po različitim zastavama na stadionima", kazao je Karadžić.

Prvi čovek srpskog fudbala javno je pozvao klubove da preuzmu odgovornost.

"Slede razgovori sa upravama klubova, jer oni ne mogu da stoje po strani. Posle toga, sledeći korak su razgovori sa vodjama navijača. Uveren sam da nije daleko dan kada će u Srbiji početi da se sancioniše ono što se dešava na stadionima", poručio je Karadžić.
 
Top