Francuzi su jasni: Mažić je najbolji sudija

Učlanjen(a)
24.07.2010
Poruka
6.013
Francuzi su jasni: Mažić je najbolji sudija

9fc40e3c41b87cbf5e9b0f5c0d150a73.jpeg


Veliko priznanje stiglo je na adresu našeg sudije Milorada Mažića i to ni manje ni više nego od čuvenog francuskog lista "Lekip".

Naime, pomenuti list je ocenjivao najbolje fudbalere na svakoj poziciji u utakmicama osmine finala prvenstva Evrope, zatim najboljeg selektora, ekipu i sudiju. Najvišu ocenu među fudbalerima dobili su defanzivac Islanda Ragnar Sigurdson i Belgijanac Eden Azar. Oni su za svoje partije dobili ocenu devet.

Laskavo priznanje za najboljeg selektora dobio je stručnjak na klupi Italije, Antonio Konte, dok epitet najbolje ekipe ima selekcija Belgije.

Kada je u pitanju konkurencija sudija, na prvom mestu našao se naš arbitar Milorad Mažić sa ocenom osam, koji je delio pravdu na duelu između Belgije i Mađarske, koju su izabranici Marka Vilmotsa ubedljivo rešili u svoju korist (4:0).

Ovo je svakako veliko priznanje za srpskog sudiju i jedinog našeg predstavnika na EURO2016, kojem su sada šanse za suđenje u završnici znatno povećane. Imaće ova pohvala na njegov račun uticaja i na Kolinu, koji je zadužen za delegiranje sudija na prvenstvu, a i sam bivši italijanski arbitar je više puta isticao da ima poverenje u Mažića.

(S. Jadranin)


Izvor: sport.blic.rs
 
Natrag
Top